Livet utan ett huvudbräda - Balanserade designideer

Livet utan ett huvudbräda - Balanserade designideer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Huvudgavel blev en grundläggande möbelbit för varje sovrum och dess funktionalitet kunde inte ifrågasättas under mycket lång tid. Men flera moderna och moderna interiörer har nu gett huvudgaveln, antingen att välja alternativ eller helt enkelt se bra ut utan en.

Ett sovrum behöver egentligen inte en headboard när den har en hel vägg som kan fungera som en. The Yerger bostad av Chen + Suchard Studio har ett glamoröst sovrum. Den grå färgen och texturen smälter väl med lila sängen och inredningen som helhet.

När huvudet inte är där, kan ett sovrum fortfarande se komplett om det skulle ha ett fönster ovanför sängen eller något annat för att locka uppmärksamhet eller lägga till färg. Whidbey Retreat som designats av Patano Studio Architects erbjuder en underbar inspirationskälla.

Den ästetiska rollen hos ett huvudgavel kan ersättas med något annat. När det gäller denna lägenhet i Tel Aviv utförs den rollen av vägghängaren. Denna del liksom många andra i lägenheten var skräddarsydda av Mayan Zusman-studion för att skapa en balanserad och harmonisk inredning hela tiden.

En målning som visas ovanför pärlan kan lika enkelt slutföra rummet, vilket gör huvudgruppen onödig. För att lägga till fler tecken till den här väggen finns det också möjlighet att montera två sconces på den, välja den idealiska höjden och vinkeln. Casa C2 av Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos är ett utmärkt exempel.

En färgstark målning kan också erbjuda ett sovrum den glada beröringen den behöver för att känna sig välkomnande och bekväm. När resten av inredningen är neutral och minimalistisk, kan strategin som används av Gresford arkitekturstudio vara det perfekta tillvägagångssättet.

På samma sätt kan flera små målningar eller konststycken inramas och visas som en samordnande samling ovanför sängen. De uppmärksammar denna speciella plats och gör bristen på ett huvudbräda mindre märkbart. Denna designstrategi användes här av Studio Esnal.

Ett annat tillvägagångssätt kan vara att designa sovrummet med en accentvägg. Väggen bakom sängen skulle ha denna roll. En annan färgfärg, ett mönster eller en tapeter kan användas i den meningen. M-22-huset av Michael Fitzhugh kan användas som inspirationskälla.

Ett alternativ till standardhuvudet kan vara en golv till takpanel som är fäst på väggen. Panelen var avsedd att avsiktligt sticka ut genom färg och ett subtilt mönster. Den gråa på väggen koordinerar med sängen och områdets matta. Detta är en anpassad design av KUBE arkitektur.

För D79 House, läge: lina architekci kom fram med en smart och snygg idé: att skapa en mysig krog för sängen. De gjorde detta genom att införliva en bokhylla som matchar trägolvet och väggdelen bakom sängen. Träet är nyckeln i det här fallet.

MoreINSPIRATION
  • 11 Snygga stoppade huvudgavelidéer
  • Topp 12 Wingback Headboard Design Ideas
  • Whimsical Headboard Ideas utan det faktiska huvudet

En säng kan vara snygg inramad av ett par sconces eller hängande lampor. Som framgår av TomMarkHenrys hemvist, går harmoni och symmetri hand i hand. Ett par små nattduksbord betonar denna idé ytterligare.

Sängen är vanligtvis placerad mot en vägg. Detta är dock inte den enda designmöjligheten. När du har fönster så stora och så vackra som Qvest bostad av Michael Kaune vill du få ut det mesta av dem. Fönstren ger en underbar bakgrund till sängen och en headboard skulle bara hindra utsikten så att dess närvaro inte behövs.

Vissa kan säga att en säng utan huvudgavel är ofullständig. Jo det är definitivt inte sant. Det är allt kopplat till utseende och stil du föredrar. Ett litet sovrum med en minimalistisk och modern inredning kan se mer luftig om den inte har huvudet. Sådan är fallet med denna lägenhet i Warszawa av Madama.

Enkelhet är också nyckeln när det gäller Heritage-projektet av Smart Design Studio. Varje designdetaljer i detta fall har rollen att skapa en enkel, modern och välkomnande atmosfär. Bristen på ett huvudbräda är unnoticeable tack vare den blå accentväggen.

POD Boutique Hotel i Kapstaden föreslår en spännande design som presenteras av en av sina sovrums sviter. Greg Wright Architects gjorde det sovande området, badrummet och sittgruppens del av samma öppna plan. Vad som är väldigt snyggt i detta fall är träskalet som omsluter sovrumsdelen.

Genom att designa en egen hyllenhet för sovrummet lyckades Vo Trong Nghia Architects ge det här sovrummet ett riktigt vackert utseende. Enheten ramar sängen som skapar en tomrum som föreslår bilden av ett huvudbräda. Det är faktiskt tomhet som gör den här inredningen komplett.

Ett sovrum med panoramautsikt över omgivningen, som i fallet med SBD25 bostad av Apollo Architects & Associates behöver enkelhet. Som ett resultat inkluderades inga onödiga element i dess design, inte ens huvudet.

Kupébäddsramar innehåller inte nödvändigtvis huvudbrädor. Naturligtvis kan ett headboard användas i kombination med denna typ av säng. Men själva ramen är tillräcklig och sticker ut av sig själv, så om huvudet är ett rent estetiskt element behöver du inte lägga till en. Arkitekt Giuliano Andrea dell'Uva gav Capri Suite-bostaden ett vackert utseende utan att använda den här funktionen alls.

En headboard kan ibland störa harmonin i ett sovrum.Country House designad av Aleksandra Fedorova Bureau är ett av dessa fall. De rena och enkla linjerna i designen kompletterad med Zen-inredningen är en perfekt kombination.

En detalj att ta hänsyn till är att en säng utan huvudgavel kan se mer avslappnad och bekvämare. Detta är speciellt fallet om sängen har en låg ram eller om det bara är en madrass placerad direkt på golvet. Denna casual designstrategi användes av Destilat för denna lägenhet i Wien.

Belysningen kan också spela en avgörande roll för att skapa rätt inredning och atmosfär i ett sovrum. Detta är en säng utan huvudgavel och, medan denna detalj är uppmärksam, bibehåller väggsconces en trevlig atmosfär hela tiden. Detta är ett sovrum designat av C. F. Maller Architects för Villa R i Danmark.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: