För-och nackdelarna med att bo i en loft

För-och nackdelarna med att bo i en loft
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns få typer av bostäder som smutsigt coola och eleganta och önskvärda som loftlägenheten. Med sin ovanligt flexibla layout och arkitektoniska fördelar är loftet både klassiskt och avslappnat. sofistikerad och avslappnad. Om du bor i ett loft, vet du vad vi pratar om. Om du vill flytta mot att bo i en lägenhet, kan den här artikeln vara till nytta för dig.

VAD ÄR EN LOFT?

Tekniskt sett kan ett loft vara den högsta historien (till exempel en vind) i en byggnad, direkt under taket. I den här artikeln kommer vi dock att titta på loftlägenheter som stora anpassningsbara öppna utrymmen som har omvandlats för privat bruk. Loftlägenheter härstammar vanligtvis i tidigare industriella eller kommersiella byggnader, även om de också kan komma från andra typer av byggande.

LOFT APARTMENT FÖRDELAR:

Höga tak.

Som ombyggda kommersiella byggnader har loftlägenheter vanligtvis välvda tak - ofta i 10-till-15-serien. Detta gör att även de minsta loften känns rymliga och ger gott om dekorationsmöjligheter.

Bra naturligt ljus.

Tillsammans med välvda tak är vanligtvis stora fönster. Dessa släpper in en oerhörd mängd naturligt ljus, fräschar och ljusar hela utrymmet lätt.

Öppna, flexibel layout.

Många anser att bristen på väggar i en loftlägenhet är den perfekta grunden för att visa sin designstil. Det är snarare som en blank duk, där du har fri regjering att ordna och skapa för att passa dina behov och preferenser.

Industriella stildetaljer.

En av de charmiga egenskaperna hos en typisk loftlägenhet är de inneboende detaljerna i industritypen i arkitekturen. Exposed tegelväggar, till exempel, eller kanalarbeten är inte ovanliga i loftlägenheter ... eller är de oönskade, eftersom de bidrar till att skapa en ultimat, avslappnad atmosfär i rymden.

LOFT APARTMENT Nackdelar:

Hög och eko-y-akustik.

MoreINSPIRATION
  • Välvda tak 101: Historia, För & nackdelar och inspirerande exempel
  • Fördelarna med och nackdelarna med att bo i en lägenhet
  • För-och nackdelarna med Open Versus Closed Kitchen

Dessa välvda tak med få (eller ingen alls) väggar kommer inte utan en byte, och tyvärr är avvägningen förstärkningen av ljudvågor. Det minsta ljudet från ena änden av en loftlägenhet kan ofta höras över hela rymden. Denna nackdel är emellertid lätt motverkad med strategisk dekorering (diskuteras nedan).

Begränsad lagring.

Inbyggda väggar i traditionella bostadsinställningar ger vanligtvis inbyggda lagringsalternativ. En garderob här, några skåp där. Om en loftlägenhet saknar dessa väggar saknar den också mycket av den medföljande lagringen. Att bo på ett loft kräver verkligen kreativitet i att lagra sina ägodelar.

Potentiellt dyra verktyg.

Stora fönster och gammal byggnad kan lägga till stora värme- och kylkostnader om temperaturen i din stad varierar med årstiderna.

LOFT APARTMENT STYLING TIPS:

Använd massor av textilier.

Inte bara mjuka de akustiska kanterna på ett loftutrymme (kom ihåg hur ljudet springer över hela stället i ett stort område?), Men textilier hjälper till att dämpa mycket av ett rymds inbyggda skärpa. Tänk mattor, kasta filtar, kuddar, stoppade och till och med trämöbler.

Häng konst, konst och mer konst.

De höga tak och långa väggar skriker bara för att vara täckta av coola konstverk. Dessutom, med allt det naturliga ljuset som kommer genom dessa fönster, är konsten mycket mindre sannolikt att överväldiga rymden än andra bostadsalternativ.

Omfamna eklektisk stil.

På grund av loftlägenhetens inneboende natur att kombinera modern, klassisk och industriell arkitektonisk design, har du möjlighet att kombinera vilka designstilar som passar din smak vad beträffar en elegant eklektisk kombination.