Vardagsrum med balkar som kommer att inspirera

Vardagsrum med balkar som kommer att inspirera
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Huskonstruktion brukade alltid ha balkar av stort massivt trä som bära vikten på övervåningen eller taket, vilket överförde stressen till väggarna. Idag har lite förändrats och trä A-ramar används fortfarande allmänt för att stödja en taklinje. Men i moderna hem är balkar och karmar sällan på show.

Arkitekter tenderar att gömma de strukturella elementen i ett hem så långt som möjligt. Så, även om balkar och bärare fortfarande används, är de oftast osynliga.

Om du förutom den tidiga 1900-talets brittiska vildmarken att mock-Tudor, en stil som såg falska dekorativa bjälkar till nya bostäder, kan du bli förlåtad för att tänka bjälkar har ingen plats i modern hemdesign. Strålar och karmar kan dock se fantastiskt ut, särskilt i vardagsrum.

Exposed strålar och stödkroppar kan dela upp ett rum och lägga till sitt djup. De behöver inte vara trä, naturligtvis, eftersom balkar oftare tillverkas av stål i nybyggda bostäder. Varför inte ta lite inspiration och designa ditt vardagsrum runt balkar för att skapa ett rustikt eller modernt utseende, beroende på din stil.

Belysningsstrålar.

För att få en funktion av strålarna som du har i ditt bostadsutrymme uppmärksamma dem. Ett enkelt och elegant sätt att uppnå detta är att använda dem för montering av belysning. Träbjälkar är bra ställe att installera infälld spotbelysning. Placera dina ljusbeslag på vanliga avstånd från varandra längs strålen för att få en jämn fördelning av ljus.

För ett annat tillvägagångssätt, bara installera dem i båda ändar för strålen, vinkla in armaturen så att de lyser väggen, vilket ger en tvättning. Om dina strålar redan är på plats och att jaga kabel i dem är inte praktiskt, välj spårbelysning som du kan bulta på sidan istället.

Den målade blicken.

Målade balkar kommer att ta ut dem och göra dem till en mer framträdande del av rummets design. Whitewashed strålar ser bra ut om ditt tak får ett matchande, glansigt utseende med en vitvit nyans som är reserverad för dina väggar. För ett modernt hem eller en ombyggd lägenhet, där det finns gott om grå betong på show, bryta upp taket med en primär färg för dina balkar.

MoreINSPIRATION
  • Hur man införlivar takbjälkar i din stil
  • Rustika och inbjudande kök med utsatta takbjälkar
  • 20 moderna vardagsrum som gör dig omedelbart Drool

Om du har strålar som sträcker sig i två riktningar över ett bostadsområde, försök bara att måla balkarna som går i en riktning och lämna de andra omormerade. Och för ett vardagsrum med ett bestämt färgschema, måla dina bjälkar med samma nyans, för en samordnad appeareance.

Stål och trä.

Att blanda material är ett utmärkt sätt att få ett nytt utseende i ditt vardagsrum. Prova vertikala stålstativ och fästen med horisontellt belägna balkar. Detta ger ditt rum en ny design som gifter sig med två olika material tillsammans. Träbalkar och balkar som har stålhårdvara, förbinder dem, skapar ett distinkt utseende, så göm inte någon av dessa strukturella element bort.

Horisontella strålar.

Att designa ett nytt rum med horisontella balkar kan ge en mysig känsla och till och med en dgree av Old World Charm. Även om strålarna inte behövs strukturellt, kan det naturliga utseendet på exponerat träarbete öka värmen.

För horisontella träbjälkar, måla det återstående takytan vit. Om du har ett bra naturligt trä må du inte måla dina balkar alls, men för andra typer är ett bra tips att måla horisontella strålar i samma färg som dina väggbehandlingar.

Ta en ram.

Placerade tak lägger höjd till ett rum och det enklaste sättet att få en är med hjälp av en A-ram. En A-ram som plockas ut i en mörk fläck ger ditt vardagsrum ett gammalt kolonialt utseende.

För flerfunktionsutrymmen skapar A-ramar en känsla av ett enda utrymme. Kom ihåg att strålar kan korsa varandra, liksom träffa vid en topp, för att få taket på taket. Och A-ramar är inte bara för utsatt timmer. Du kan också få en snygg en med hjälp av exponerat stålarbete också.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 och 16.