London House Extensions avslöjar linjen mellan gammalt och nytt

London House Extensions avslöjar linjen mellan gammalt och nytt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Varje stad har sin egen uppsättning vackra hem och strukturer med intressant arkitektur och vissa tenderar att sticka ut i mängden. Vi kan till exempel hjälpa oss, men känna oss bekväma av alla de ljuvliga Londons hus, och särskilt av de renoveringar som ger dem iögonfallande förlängningar. Oavsett om de stämmer överens med den ursprungliga strukturen eller blandar sig, finner vi dem alla intressanta och värda vår beundran. Men låt oss titta närmare på dessa gamla hus och förhoppningsvis förstå vad som gör dem så charmiga.

Detta hus är ganska ovanligt i den meningen att det upptar källaren och bottenvåningen i ett viktorianskt hus och det gör det egentligen en slags lägenhet organiserad på två våningar. När ägarna bestämde sig för att det var dags att göra några förändringar, anställde de Scenario Architecture för att ta hand om allt. Deras största önskan var att få mer naturligt ljus och träförlängningen som senare byggdes ger dem det. Ägarna och arkitekterna kom överens om att detta projekt måste involvera så få förändringar i befintlig byggnad som möjligt för att bevara sin ursprungliga karaktär. Som ett resultat hölls den ursprungliga tegelfasaden som den var men konservatoriet som blockerade ljuset rivs och ersattes med denna förlängning.

Inte alla tillägg är så subtila och synkroniserade med den ursprungliga strukturen. Ta den här till exempel. Det är i grunden en genomskinlig glaslåda, som inte alls liknar det befintliga huset som det tillkom. Detta var ett projekt som gjordes av bulthaup av Kitchen Architecture. Ägarna ville ha en förlängning för sin halmtak som var klass II och de var tvungna att arbeta med den lokala planeringsavdelningen och arkitekten att komma med en design som inte förändrar den ursprungliga strukturen i stugan. Glas visade sig vara det perfekta materialet för projektet.

Denna förlängning är ganska speciell. Den kompletterar inte bara en befintlig byggnad men det kopplar faktiskt två strukturer, en viktoriansk verkstad och en gammal butik. Dessa två kombinerades av Threefold Architects för att skapa ett hem och galleri utrymme för sin klient, en konst kurator. De två tidigare separata byggnaderna tömdes och omdesignades, deras interiörer omorganiserades för att skapa en serie stora, mångsidiga områden. Förlängningen kompletterar det nya utseendet.

Innan det blev det ljusa hemmet som det nu är, var det ett lärområde som användes av Goldsmiths universitet. Arkitekt Henri Bredenkamp från Studio 30 Architects är den som förvandlade byggnaden och förvandlade den till ett vackert familjehem. Victorias byggnad från 1800-talet blev arkitektens nya hem men inte förrän det fick en ny förlängning. Målet var att få mer naturligt ljus i och för att bättre utnyttja källaren. Förlängningen sattes på baksidan och huset rymmer kök, vardagsrum och matsal, alla anslutna till trädgården.

Ibland kan en husförlängning vara liten och endast avsedd för att slutföra en redan rymlig planlösning medan andra gånger kan det vara tillräckligt stor för att lägga till nya områden i huset. Den här designades av Blee Halligan Architects för ett hus i norra London och det mäter 100 kvadratmeter. Dess roll är det för ett öppet utrymme kök och matplats som kommer som ett tillägg till ett stort familjerum i det befintliga viktorianska huset. Utöver detta har huset också en takförlängning som nu innehåller ett hemmakontor som vetter mot trädgården.

När familjer växer, gör också deras hem. Denna 1930-talets hus från London visar resultaten från omvandlingen. Det var Jones Associates Architects som gav huset en förlängning för att skapa extra bostadsutrymme för familjen på sex. Bottenvåningen var nästan helt ombyggd. Det blev större och mer dynamiskt, med stora och öppna utrymmen inriktade mot trädgården och taket förlängdes också för att göra plats för två extra sovrum och ett badrum.

Detta fyra sovrum viktorianska hus skildrar med sin nya skulpturala design som Scott Architects gav det. Även om förlängningen är tydligt modern, flytande och helt annorlunda än den ursprungliga strukturen, finns det ingen stark eller dramatisk kontrast mellan dem. Faktum är att övergången är ganska jämn. Den nya designen drar nytta av omgivningen, erbjuder utsikt över trädgården och ger massor av solljus. En stor detalj är att utformningen av förlängningen inspirerades av egenskaperna hos webbplatsen och av de närliggande byggnaderna.

En gång ett litet och blygsamt hus har detta London-hem ett helt nytt utseende nu, efter att det har blivit renoverat och utökat av AR Design Studio. Klienten begärde ett nytt sovrum, en klädkammare och ett kök och vardagsrumsutrymme öppen till trädgården. Dessa utrymmen måste läggas till det redan existerande hus med fyra sovrum och det innebar att en förlängning skulle planeras. Projektet var ganska knepigt, eftersom den lokala planeringskommittén förklarade att stora förändringar av den fasade som gatan vänder mot skulle ha en skadlig inverkan på området. Lösningen var att bygga en vertikal tornstruktur här med hjälp av tegelstenar som matchar befintlig byggnad och en modernare förlängning på baksidan av huset.

Samtidigt fick detta hus en förlängning av AR Design Studio, dess hela fasad och inredning var också omdesignade. Nu har huset ett vackert, rent och modernt utseende, och uppdateringen passar det bra.Nu är det ett välkomnande fem sovrum hem med en dubbelhöjd entré och rymliga rum med utsikt över trädgården. Ett av de element som bevarades under projektet var den ursprungliga trappan som nu är en av kontaktpunkterna i huset.

MoreINSPIRATION
  • Husdesign med glasförlängningar - Njut av naturen från bekvämligheten av ditt hem
  • En 1870 Townhouse From London Gets En Modern Glass Extension
  • Det färgglada Chevronhuset i västra London

Gamla och nya samlas harmoniskt i samband med denna London-husförlängning av studion Alma-nac. Det var byggt för ett ungt par som ville att huset skulle bli modernare, ljust och öppet. Det är därför som funktioner som den 3 meter höga svängbara glasdörren integrerades i den nya designen. Förlängningens roll är att lägga till mer utrymme till bottenvåningen så att ett nytt matplats kan bli en del av layouten. Förutom de nya utrymmena får huset också en mycket mer öppen inredning, nu när arkitekterna tagit bort några av skiljeväggarna.

Ibland behöver hus bara några tweaks vara allt som deras ägare vill att de ska vara. Vi är alla olika och det är också våra hem och det betyder att varje gång och då ändras inredningen inte räcker och det behövs mer drastiska förändringar. Detta viktorianska hus i London var nästan perfekt för sin nya ägare och arkitekten Neil Dusheiko såg till att designa allt helt rätt. Han förlängde huset och gav det ett nytt och rymligt kök med takfönster och en hel vägg för att visa dekorationer.

Detta är ännu en vacker London husförlängning som kommer som ett tillägg till en viktoriansk terrass. Det är ett projekt av Studio Octopi som konstruerades av tegel och glas, två material som länkar den gamla och den nya. Fastigheten går tillbaka till 1860-talet, med några stora förändringar gjorda på 1990-talet. Den senaste ombyggnaden introducerade tegelstenen och glasförlängningen och omorganiserade bottenvåningen som nu rymmer ett öppet kök, matsal och vardagsrum med direkt tillgång till en terrass på baksidan.

Några tillägg, även om det är klart mer modernt än det ursprungliga huset, lyckas se hemma när de ses i ett sammanhang. Ett exempel är det här 1930-talets hus som har renoverats av OB Architecture. Förutom att ge det befintliga huset ett nytt nytt utseende utvidgade arkitekterna också det, vilket skapade den här ljusa förlängningen, precis som ägaren önskade. Den glaserade sektionen innehåller de offentliga utrymmena: kök, matplats och vardagsrum. Det är en viktig funktion som ger hela huset en dynamisk och livlig utseende.

Glas verkar vara arkitektens favoritmaterial när man skapar tillägg för gamla London-hus. Det är det smarta valet, speciellt i de fall då det finns föreskrifter på plats som förhindrar att fasaderna modifieras för mycket. Glasens insyn säkerställer att den ursprungliga konstruktionen inte är dold eller ändrad och samtidigt ger de önskade nya utrymmen som ägarna önskade. En glasförlängning kan se ut så här. Detta är ett 1980-talets hus som har förvandlats av Duncan Foster Architects.

Huvudmålet för denna glaserade förlängning som skapades av Lipton Plant Architects för ett hus i London var inte lika mycket för att ge extra golvyta när det gällde att skapa en jämn och stark förbindelse med trädgården. Samtidigt har det ombyggda huset en bättre förbindelse mellan de två våningarna. Den glaserade förlängningen hjälper också till att få mer ljus in i huset, vilket gör att hela planlösningen kan vara ljus och luftig.

Den ovanliga formen av denna husförlängning kan uppfattas på två olika sätt. Å ena sidan är designen skulpturell och kantig och dessa är egenskaperna hos många moderna byggnader. Å andra sidan är takets form en hänvisning till stadens traditionella terrasserade taklinjer. Det verkar som den perfekta designriktningen för en modern förlängning till ett gammalt Londonhus och det är den design som Forrester Architects har valt.

De flesta husförlängningar upptar baksidan av fastigheten. Det är där det vanligtvis finns mer utrymme att arbeta med och mindre tryck för att matcha den nya designen med den befintliga. Arkitekt Hugh Adlam utformade en förlängning för detta hus i London och projektet visar hur praktiskt en sådan omvandling kan vara. Inte bara att det finns mer golvyta men övergången mellan inomhus och trädgård är mjukare och mer naturlig på så sätt.

Som en familjs livsstil förändras, så lever hemmet i. I tid kan behovet av mer utrymme bli ganska pressande och det kommer en punkt när du bara måste expandera. Det är vad ägarna till detta edwardianska hus gjorde. De arbetade med Malroy Architects och kom tillsammans med designen för den här glasförslutna förlängningen som öppnar på bakgården. Det var där matsalen flyttades tillsammans med köket.

Det unga paret som ville utöka detta hus i London fokuserade inte mycket på att skapa ett sammanhängande förhållande mellan förlängningen och det ursprungliga huset, åtminstone inte vad gäller stil. De arbetade med Scenario Architecture. Arkitekterna renoverade och renoverade också bottenvåningen, vilket säkerställer en koppling mellan de två strukturerna på en intern nivå. Det befintliga huset är en tvåvåningsstruktur omgiven av terrasshus och det passar ganska snyggt där, förlängning ingår.

Den designstrategi som McLaren Excell anställde vid skapandet av denna förlängning till ett hus i viktoriansk stil i London är intressant i den meningen att det har ett rostfritt stål och glasskal runt ett betonggolv. Det är en look som gör det möjligt att bättre kommunicera med fasaden på det befintliga huset och kontrastera mindre med de exponerade tegelstenar och slitna ytor.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: