Hur man får ut det bästa i din heminredning med hjälp av speglar

Hur man får ut det bästa i din heminredning med hjälp av speglar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Inom interiördesign och inredning anses speglar vara liknade konstverk i den meningen att de förbättrar inredningen av utrymmet på ett unikt sätt. Långa speglar, runda speglar, överdimensionerade speglar och alla andra typer kan bli dekorativa föremål och till och med kontaktpunkter i våra inredningsdetaljer. Speglarna är ganska enkla och raka framåt, men det betyder inte att någon kan lyckas när man dekorerar med dem. Det är ganska lätt att överdriva det eller att misslyckas med att skapa den önskade effekten.

Att använda stora och långa speglar i små och små rum är en bra idé, vilket är ett utmärkt sätt att skapa illusionen av ett större utrymme och ett sätt att lägga djup i ett rum. Speglar i allmänhet är avsedda att reflektera ljus och att öppna utrymmen ur estetisk och rumslig synvinkel. De används ofta som ett sätt att förbättra en enkel inredning och att lägga glamour i olika typer av miljöer.

Det är viktigt att inte organisera och visa speglar på ett slumpmässigt sätt. Det är bäst att se till att de speglar något som är relevant, till exempel en vacker utsikt, en fin konst eller ljuset som kommer genom ett fönster. På samma sätt kan du också använda speglar för att återspegla ljuset på ett ljus, en sconce, en hängande lampa eller till och med en ljuskrona. Det handlar om placeringen av spegeln så att du måste vara strategisk i den meningen.

Det kan också vara intressant att göra en spegel till ett rums kontaktpunkt. Återigen handlar det om placeringen, även om storlek, form och stil också spelar roll. För att skapa en avslappnad effekt, vila en spegel mot en vägg eller luta den på en möbel. Du kan också få en fristående spegel som du kan placera var du vill utan att behöva extra support.

MoreINSPIRATION
  • Förstora ditt rum med fristående speglar
  • Öppna dina interiörer med inspirerande speglar
  • 5 badrum för två med stora speglar

Som vi sa tidigare är det lätt att gå överbord när du dekorerar med speglar, speciellt i rum som inte egentligen kräver dem som köket eller sovrummet. Tänk på hur praktiskt eller smickrande att ha en spegel här skulle vara. Till exempel skulle en speglad backplatta utgöra problem på grund av vattenmärken och underhållet i allmänhet. När det gäller sovrummet ska spegeln inte vända mot sängen om du inte gillar hur du ser på morgonen.

Vissa kontekster verkar idealiska för speglar. Ett exempel kan vara en smal hall eller en trappa korridor. En eller flera speglar skulle lysa upp rymden, vilket gör den verkar bredare och större. Naturligtvis kan olika typer av speglar användas på olika sätt och för olika typer av utrymmen. En överdimensionerad spegel är ett utrymme som vardagsrummet eller matsalen har en effekt som liknar en storskalig artdel.

Speglar kan användas i alla rum i huset och i varje fall måste en särskild uppsättning detaljer beaktas. I badrummet har exempelvis speglar en praktisk sida, så de måste placeras i bekväm höjd och ljuset måste falla i en smickrande vinkel. Ingångar behöver också speglar. De låter oss göra en slutlig checkup innan de lämnar huset. Resten av rummen använder speglar som främst dekorativa element.