Long Narrow Gimachi Global Dispensing Pharmacy

Long Narrow Gimachi Global Dispensing Pharmacy
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den japanska moderna kulturen förundrar oss verkligen, ibland genom sitt geni, andra gånger av dess galskap eller absurda inutilitet. Men oftast är vi chockade över blandningen av modern design, modern teknik och lite traditionella element, alla kombinerade för ett spektakulärt resultat. Ogimachi Global Dispensing Pharmacy av ninkipen! ligger i Osaka, Japan och enligt min mening representerar det ett stort uttalande för den kontrasterande japanska stilen.

Vid ursprunget är den plats där apoteket sitter idag en gårdsväg. Därför valde designers att ge denna byggnad likheten i en ödmjuk hylla. Byggnaden är lång, slank och elegant, med fram och bak glasväggar. Inredningen är också väldigt snygg och samlar träkolonner och takbjälkar som ger en maskmoment. Kundernas väntområde ligger på en liten loftnivå, född från behovet av utrymme. Byggnaden är trots allt slank och lite för lång för en enda butikshall. Men hej, japanska är rymdbesparande mästare!

MoreINSPIRATION
  • Färskt och modernt apotek design av Clavel Arquitectos
  • Industrial Pharmacy Floor Lamp
  • Ovanligt Split-Level House i Philadelphia

Vad som är obehagligt för mig är apotekets plats. Oberoende analyseras, dess arkitektur och design är fantastiska, men omgivningen stöder inte alls. De höga byggnaderna nära apoteket ligger så nära de laterala väggarna som man knappt kan passera. De två arkitektoniska stilerna överensstämmer inte alls och min största undergång är hur apotekets konstruktörer fick sin byggtillstånd, med tanke på att apotekets sidoväggar nästan blockerar bottenfönstren i de närliggande byggnaderna. {Found on designboom}.