Mobilhemmet Gains Permanence Through Carefully Planned Design

Mobilhemmet Gains Permanence Through Carefully Planned Design
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Stugor erbjuder inte verkligen den känslan av komfort och mysighet som permanenta hus gör. Men varje gång kommer vi en säker och begåvad arkitekturstudio som lyckas överraska oss. Vår senaste upptäckt är huset designat av PAD studio. Övningen värderar starkt hållbarhet och miljö och gillar att inspirera människor att leva, leka, lära och växa och det bästa sättet att göra det är genom fantastisk arkitektur och design. Det här är en studio som gillar utmaningar och tar varje projekthuvud beslutsamt för att göra det unikt och fantastiskt.

Det här extraordinära mobilhuset finns i en clearing i New Forest District, Storbritannien. Klienten har några mycket specifika förfrågningar. Först och främst ville de inte att det skulle känna sig eller se ut som ett husbil. De ville också ha mycket ljus, vara hållbara och mycket låga energikällor och ha mycket naturligt ljus.

Huset var utformat som en uppgradering för sina ägare som bodde i en husvagn. De tyckte om stilen men ville ha något med en känsla av permanentitet och charmen som är specifika för vanliga hem utan att ge upp sin kärlek till mobila hus. De lokala byggreglerna begränsade husets längd till 20 meter och bredden till 7 meter. Hela strukturen var prefabricerad och fördes sedan på platsen i två separata delar. Det monterades och det kan enkelt tas ifrån varandra för att kunna flyttas till en annan plats när så önskas.

Självförsörjning var ett viktigt krav för projektet. Arkitekterna såg därför till att installera solpaneler på taket, bygga avloppsreningsanläggningar, för att lägga till underjordiska tankar för regnvatten och en luftkälla värmepump.

För att få huset att se ut som en husvagn och mer som en härlig skogshytt, var utsidan klädd i trä och paneler av mörkfärgad kastanj. Stora fönster ger massor av naturligt ljus för inre utrymmen samtidigt som man erbjuder panoramautsikt över omgivningen och huset har även ett litet däck och en veranda.

Inredningen är mysig och inbjudande, med naturlig ek, kalksten och vita paneler på väggarna, vilket innebär att skapa en känsla av rymlighet trots det begränsade fotavtrycket. Vardagsrummet har en vacker grå soffa med gröna och lila accentkuddar och inbyggd skåp med öppna hyllor.

MoreINSPIRATION
  • Mobilhuset du kan ta med dig på semester
  • The Tiny Tack House - ett trähus byggt på en släpvagn
  • Skolbuss omformad till ett funktionellt och mobilt hem

Matsalen och köket och precis runt hörnet och bakom vardagsrumsväggen. En vedeldad spis värmer alla tre utrymmena. Matsalen öppnar på en liten uteplats som är perfekt för att njuta av morgonkaffet eller en lugn middag.

Köket är U-format och med gott om diskutrymme. Förvaring kommer i form av öppna hyllor och väggmonterad skåp, vilket ger en övergripande rymlig och luftig känsla. Windows på två sidor av rummet ger naturligt ljus och vacker utsikt.

Huset har även ett hemmakontor. Det är litet men tillräckligt för att rymma en soffa, en minimalistisk skrivbord och gott om förvaring. Golv till tak fönster och en glasdörr ansluta rummet till en härlig däck med stolar och ett litet bord.

Sovrummet öppnar också utomhus. Den har en flytande säng, stora fönster och matchande trägolv och tak. En mysig sittgrupp upptar en av hörnen, med en bekväm stol med en matchande fotpall och ett sidobord.

Badrummet har inte stora fönster men ett takfönster ger allt det naturliga ljuset som behövs. Ett glas duschkabinett placeras i hörnet och en stor spegel skapar en känsla av utrymme trots den lilla storleken på rummet.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: