DIY Macrame hängande planthylla

DIY Macrame hängande planthylla
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vem skulle ha trott att macrame och fiberkonst skulle bli så älskad igen? Jag älskar att se de tjocka texturerna tolkas med en snygg modern estetik, med mer färg och minsta linjer. Jag gjorde den här plantans hängande hyllan för att hålla mig i en av mina krukväxter, och här kan du göra en som den.

material:

  • Jute eller hampgarn (i två färger, om du vill ha färgblåsningsaccenter)
  • 5 "växtpotten
  • 6 "fyrkantig plywood, 19 mm (3/4") tjock
  • Borra, 1/3 "spadebit och 8 mm (5/16") träborr
  • Kontursåg
  • 120-sandpapper och dansk olja (tillval)

För träet omger:

1. Rita en 4 1/2 "cirkel på virket. Använd en kompass eller (om du har tur) ett runt objekt som passar dessa dimensioner.

2. Borra några hål runt cirkelns inre omkrets. Detta gör det lättare för sticksåget att följa cirkelväggen.

3. Använd sticksåget för att skära ut resten av cirkeln. (Om det inte är perfekt längs kanten, så är det okej - läpppotten kommer att gömma den.)

4. Borra ett hål nära alla fyra hörn genom att använda 5/16 "träborrbiten.

5. Sand och försegla timret efter önskemål.

MoreINSPIRATION
  • Hur man gör en Macrame Hanging Planter
  • DIY Macrame växthängare till hantverk i din fritid
  • DIY Hängande rephylla

För macramehängaren:

1. Klipp åt åtta strängar av jute, var och en 5m lång. Om du vill ha en färgad accent som den rosa: Gör en av strängarna en annan färg.

2. Vik trådarna i halva och lura dem runt sig själva i mitten. Detta blir toppen, eller det avsnitt som hänger på kroken.

3. Separera de resulterande 16 strängarna i grupper om fyra. Varje uppsättning av fyra = ett hörn, och du kommer att arbeta med en uppsättning i taget.

4. Börja med att göra halvknutar eller spiralknutar. Dessa knutar vrider naturligt runt i ett spiralmönster. Två strängar - de yttre strängarna - knutar runt varandra, medan de andra två - de inre strängarna - förblir stationära i mitten. Följ de två första bilderna ovan för att se hur de yttre trådarna slingrar runt varandra och dra dem tätt.

5. Fortsätt knytning tills du har gjort 18 tums värde, och byt sedan in med ytterstrådarna och fortsätt med ytterligare 18 tum. När den färgade accentgängan är en av de två yttre tråden kommer färgen att bli uppenbar.

6. Vid 36-tums markera, gör en vanlig knut sex inches från spiralknutarna.

7. Dra åt vardera av de fyra sladdarna genom träbasen, knut dem under för att hålla dem på plats och trimma överskottsgängan. Hyllan är klar! Ladda upp det med en krukväxter, helst en som kommer att följa villkoren för sin miljö.

Denna hylla ser supersöt ut i min entré, och jag älskar stänk av rosa i makramen. Jag har tittat igenom gamla tidningar på växthängare och macrame vävningar som var höjden av cool 1974, och de bästa var uppenbarligen handgjorda och enstaka. Jag skulle vilja tro att andan lever vidare.