DIY Macrame växthängare till hantverk i din fritid

DIY Macrame växthängare till hantverk i din fritid
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du inte är bekant med termen definierar macrame konsten att knyta sladden eller strängen i mönster för att skapa dekorativa artiklar. Ett särskilt användbart sätt på vilket denna teknik kan användas är för att tillverka planterar eller bälgar. Oavsett om du gör hängaren själv eller köper den, är det ett bra sätt att visa upp dina växter vart du vill.

Om du vill göra en sådan plantering själv är projektet ganska enkelt. Du behöver träpärlor, paracord och sax. Vik 4 trådar av sladden i halva, gör en slinga och knyta en knut. Därefter dela sladdarna i 4 grupper av 2. sträng 4 pärlor på varje uppsättning av 2 sladdar. Lämna ett mellanslag på cirka 27 "mellan den första knuten och den andra uppsättningen knutar under pärlorna. Ta vänster sladden från varje uppsättning och binda den med en knut till höger sträng på uppsättningen av vänster. Upprepa ett par gånger och kombinera sedan alla ledningar i en knut. {Found on deucecitieshenhouse}.

Om du vill, lägg till lite färg till din planter också. Du behöver bomullståg, broderi-floss i olika färger och en metallring, remskiva eller stängd krok. Vik 4 längder av rep i halva, tråden genom ringen och linda flossen tätt runt den. Tie 2 längder av rep i taget och se till att knutarna är jämn. Upprepa ett par gånger, samla sedan allt repet och sätt ihop färgad floss tätt runt den. {Found on hellotherehome}.

Med hjälp av denna teknik kan du göra planthängare av någon form, storlek eller färg. Du kan göra anpassade hängare till mason burkar, flaskor eller burkar, beroende på vad du vill använda som plantering. Dessa är ganska små så fin stickning bomull användes för att göra dem. {Found on mylittlesunshinehouse}.

På samma sätt kan du göra en hängare för din vas så du kan visa den på en vägg. För det här projektet behöver du bara lära dig Josephine-knuten. Du behöver 4 längder av sladd, lite sladd i kontrastfärg och elastiskt band. Börja med en samlingsknut med den kontrasterande sladden. Slå en Josephine knut med de främre fyra bitarna av sladden. Upprepa för bakkabeln. Lämna ett mellanrum och knyta ytterligare två Josephine knutar. Tie en annan samlingsknut längst ner. {Found on minieco}.

MoreINSPIRATION
  • DIY Macrame hängande planthylla
  • Hur man gör en Macrame Hanging Planter
  • En inspirerande samling av DIY Macramé-projekt du kommer att älska

Detta projekt börjar på liknande sätt men har några extra knutar. Halvknutvridningarna är en intressant detalj. Korgen är gjord med hjälp av Josephine-knuten. Korgbasen har fyrkantiga knutar. De förenas med en samlingsknut. {Found on theredthreadblog}.

Dessa mini saftiga äggdekorationer är riktigt bra för påsken. För att göra dem behöver du äggskal, akryl hantverksfärg, en pensel, jutegarn och sax. Börja med en hängslinga som skapas genom att binda en serie med samma knut. Gör sedan korgen för ägget genom att dela garnet i uppsättningar av två och bindande enkla knutar. Knut basen. {Found on tutsplus}.

Du kan ganska mycket använda någon typ av rep, garn eller sladd för denna typ av projekt. Beroende på dina önskemål kan det vara en tvåfärgstyp av sladd som skulle vara intressant om du vill att plantern ska stå ut på ett annat sätt. {Found on speculaasblog}.

Också, gärna lägga till några slags dekorativa detaljer till din macrame planter. Du kan klippa korkdekorationer eller använda träpärlor, glaspärlor och andra föremål du vill ha. Istället för garn eller bomull kan du använda tunna läderband eller annan typ av sladd. {Found on monsterscircus}.

En annan riktigt intressant idé är att göra en plantering ur en gammal T-shirt. Skär den i smala remsor. Du behöver åtta bitar som du knyter i en stor knut. Samla två remsor i taget och binda dem i en knut 2 "ovanför basknuten. Upprepa tills du har 4 knop. Dela sönder remsorna och gör fyra nya knutar. Slip tyget runt sig själv för de återstående remsorna och gör en knut på toppen. {Found on shopwalkinlove}.

Använd nu alla de idéer du har lärt dig fram tills nu och gör hängande planteringslare för alla dina succulenter eller örter. Gör en hängande trädgård. Du kan till och med ha två plantare en under den andra, båda anslutna. Häng dem från taket, däcket eller var du än vill. {Found on skinnylaminx}.