Maison och Objet Paris - höjdpunkterna i januari 2017 upplagan

Maison och Objet Paris - höjdpunkterna i januari 2017 upplagan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Efter att ha sett den stora framgången i årets år IDS Toronto och imm cologne utgåvor, undrade vi vad Maison & Objet Paris skulle ta med sig nya och vi var angelägna om att även se några nya ansikten och att upptäcka nya idéer från allt som rör inredning och modern livsstil. Att vara en livsstilshow, definieras Maison & Objet huvudsakligen av en extraordinär mångfald som täcker allt från design, möbler, dekor till tillbehör, textilier och bordsartiklar.

Mässan är mer inriktad på de allmänna hushålls- och livsstilstrenderna och firar årligen en ny designer. De Årets designer år 2017 var Pierre Charpin. Varje år tenderar ett material eller en tendens också att ta fokus och en hel del designers som presenteras i denna utgåva ingår glas i sina skapelser. Det fanns också en stark lutning mot antikviteter och vintagevibbar. Kolla in våra favoriter för mer information.

En av de största och mest imponerande installationerna vid evenemanget var "Tystnad" skapad av Neal Feay, den globala ledaren inom kreativa aluminiumstrukturer och en studio med över 60 års erfarenhet av avancerad tillverkningsteknik och design. Installationen är en materialisering av konceptet som gav projektet sitt namn, en visuell representation av tystnad och en reflektion om inre fred.

En annan extraordinär installation presenterades av Cadre Vert, världsledande specialist inom inomhusgrön design. Installationen samma som alla produkter som erbjuds av företaget var helt skräddarsydda med naturliga växter som bevaras med hjälp av innovativ teknik. Inget vatten eller ljus behövs för att behålla sin skönhet och friskhet vilket är ganska fantastiskt, vilket höjer normerna när det gäller vertikala trädgårdar.

Innovativa sittplatser

AP var närvarande vid evenemanget och använde denna möjlighet att fascinera alla med en samling som perfekt återspeglar de värden som styr deras kreativa process: unikhet, kreativitet och en önskan att skapa det oväntade och att ställa högsta standard. Produkter som Flamingo-stolarna sticker ut från kronan och av goda skäl.

Grundades 2015, den AP Brand tog världen överraskad genom att erbjuda ett uppfriskande ovanligt perspektiv på möbler. Den senaste samlingen tar inspiration från naturen och återupplivar redan befintliga mönster med en modern och oväntad twist. Serien av stolar som finns i samlingen innehåller kraftfulla bilder av djur som snöförseglar, sköldpaddor, flamingor eller i det här fallet söta lilla pingviner.

Hur mysigt skulle du tänka dig att det skulle vara att sitta i en stol full av fluffiga små vita kaniner? De är inte riktiga, uppenbarligen, men de fångar definitivt all cuteness på de mest underbara sätten.

Samlingen innehåller också Hunte Chair vilken har vildsvinskinn på ryggen som är i perfekt harmoni med den nya samtida vridningen som presenteras av biten.

Varje enskild stolstyp i den nya samlingen är inspirerad av ett djur och fångar sina definierande egenskaper genom noggrant utvalda överdrag och material. Svanen stolar har en delikat utseende medan vildsvinstypen har en mer grov design som är lika välplanerad. Det är de subtila detaljer som gör det möjligt för dessa stolar att stå ut.

Det här är Acoma stol, en möbel som presenteras av Alma de Luce. Inspirationen för dess design var skönheten i den keramik som gjordes av hantverkare från City of Sky i New Mexico. Konstruktörerna förvandlade denna konst till en modern stol med klassiska egenskaper. Stolens baksida är den mest visuellt intressanta delen medan sätet är enklare och fokuserat på komfort och ergonomi.

Samma märke visade också här en intressant soffa som heter Kintsukuroi, ett ord som beskriver konsten att reparera keramik med guld och lack och med ett japanskt ursprung. Soffan översätter detta koncept till en design som är så vacker som den är bekväm. Den övergripande designen ligger vid korsningen mellan moderna och traditionella.

Pierre Charpin, som heter årets designer på Maison & Objet i år, var närvarande med ett koncept som heter Skiva. Det enklaste sättet att beskriva det skulle vara som en stol, även om det inte helt skulle inkludera alla dess definierande egenskaper. Tanken bakom stolen är inte helt ny, nämndes först 1996. Men det var först nu som konceptet tully tog form. Tanken bakom projektet var att skapa en bekväm stol som kunde kompletteras med en, två eller flera ottomaner för att skapa modulärt sittplatser för flexibla utrymmen och inställningar.

Detta är Hawthorne, en soffa designad av Altto, ett trend-märke med en stark samtida och urban inställning och en lutning mot möbler som omfamnar boutique känslan. Denna soffa är utformad med sammetstrykning och med syntetiskt läder för botten och sidor.

Altto presenterade också på mässan ett ovanligt soffbord som namngavs Juniper. Dess design är mycket intressant i den meningen att det kombinerat flera olika former, material och finish. Den runda övre delen är gjord av träfaner med en satin finish, samma som huvudstrukturen. Basen är metallisk med järnfinish och det finns också en sektion täckt i syntetiskt läder.

Som vi nämnde i början var det en stor lutning mot antik och vintage design vid årets Maison & Objet-utgåva. En av de mest iögonfallande bitarna var Löfte nummer 1 sekreterare skrivbord utformad i Louis XV-stilen. Den samtidiga vridningen kommer i form av läderfragment i olika former och färger som täcker biten.

Fendi var också närvarande med nya mönster som synkroniseras med de nya trenderna och preferensen för glas och vintage elegans. De Montgomery soffa med sin rena och eleganta design kompletterades av Anya soffbord som kombinerar metallramar med tonade glasplattor. Kombinationen är enkel och snygg och sätter ihop material, texturer och färger som kompletterar varandra och resulterar i harmoni.

Amura kom med en vacker ny fåtölj som de ringde Kimono. Stolen har en enkel struktur men dess design är lite mer komplex än vanligt. Sätet är upphängt i mitten av ramen och detta ger användaren en ovanlig och unik sittplatsupplevelse. Det här förstår naturligtvis inte den komfort som fås av fåtöljen.

En annan produkt som fångade vårt öga på mässan var Webby bänk av Porada. Vi älskar den eleganta ramen av massivt canalettträ och det vävda stoppade stolen med knappar som antingen kan matcha tyget eller ha en annan, kontrasterande färg. Bänken kan parras med ett matchande sidobord med en marmorplatta.

Snygga nya mönster för badrummet

Stjärnan i badrumsserien på mässan var Introverso diskbänk designad av Paolo Ulian för Antonio Lupi. Tanken bakom designen var att behandla diskbänken som en skulptur och låta den ta form genom att skära bitar från det första marmorblocket som utarbetats av maskinen. 3D-formen av diskbänken skisseras först av en rad skärningar som bildar tunna marmorutrymmen. Därefter är deras kanter brutna och skulpturen börjar ta form. Det är den här processen som var vackert fångad i detta projekt. Resultatet är en handfat med en stark skulpturell karaktär och en konstnärlig atmosfär.

De senaste trenderna inom lager och skåp

Vi måste också beundra några vackra nya mönster som gör lagringen mer elegant än någonsin. En av de bitar som visades på Maison & Objet var Atlante 3 skänk konstruerad av C Ballabio för Porada. Den är gjord av canaletta valnöt och den har en marmor topp. Tre lådor ger gott om förvaring. Skåpet visades här i två företag Blanda speglar av samma designer. De har ramar i solid canaletta valnöt som matchar skåpet.

MoreINSPIRATION
  • Artful Home Design Highlights från IDS Toronto 2017
  • Fina intryck och höjdpunkter från 2017 IMM Köln möbelmässa
  • 42 Fler dekorationsbilder från Maison & Objet Paris

Träffa lancelot, en skåp som kan passa vackert i hörnen men också i många andra rumsliga konfigurationer. Den är känslig ram ger en smal och elegant silhuett. Skåpets huvudkarakteristik är den ovala formen. Två stora dörrar öppna för att avslöja innehållet. Det finns många användningsområden för en sådan intressant accentbit.

En annan vacker hitta var Frans, en skåp med gott om karaktär. Den har en träkonstruktion med lacklack och kopparhandtag, en kombination som är elegant över allt annat. Två dörrar med inbyggt förråd öppet för att avslöja hyllor och förvaringsutrymmen för flaskor, glasögon och redskap. Det finns också en tonad spegel inuti.

Iögonfallande tillbehör och accentbitar

Det här är en vertikal trädgård som ingen annan och det beror delvis på att bladen är gjorda av koppar som har böjts, oxiderats och sedan avslutats med en borstad eller greenspan design. Detta är en installation designad av De Castelli att fungera som en dekorativ funktion för moderna interiörer. Den kommer i form av kakel till både golv och väggar. Effekten på utrymmet är en teater men också inbjudande tack vare de använda färgerna.

Inspirerad av traditionell vävteknik, wien plattor kan installeras på väggar eller golv för att ge utrymmen ett sofistikerat och elegant utseende. Kakelarna har en mesh effekt med en randig finish och de är lämpliga för en mängd olika inställningar och mellanslag.

Vissa små möbelstycken som sidobord, ottomaner eller hyllor kan läggas till ett utrymme senare, efter det mesta av inredningen planerades och organiserades. Detta är en uppsättning av två små bord från Soluppgång och solnedgång samling. De kommer i två olika höjder och de har bricka toppar och baser av järn.

Det var heller ingen brist på dekorativa föremål vid evenemanget. Några av de mest intressanta utställningarna var inriktade på glasdesign. Ett bra exempel skulle vara Aria serie, en samling handblåsta glasartiklar med kurviga former som blir tunnare mot toppen. De visas i en mängd olika färger och två typer av finish.

En liknande samling var uppsättningen av Pinnacoli vaser utformade av Luciano Gaspari. en förnyad version av vaser som visas på 1960 Venice Biennale. De är långa och smala och de kan se bra ut som fristående föremål. Vaserna kommer också i olika färger och i tre olika storlekar.

Klockor gick från att vara en måste-ha som hjälpte oss att berätta tid för att vara ett rent dekorativt element som behölls ur nostalgi. Naturligtvis är innovationer fortfarande gjorda och ett perfekt exempel är serien av Takto Timepieces skapad av Teckell som var närvarande på mässan.Samlingen harmoniserar form och funktion och gör klockor moderna igen.

Sidan var närvarande med en mycket intressant samling möbler och dekorationer som stod ut tack vare deras högt skulpturala former och mönster. Samlingen inkluderade Kärlek av kärlek, kärlekens kärlek och kärlekens kärlek, en uppsättning tomma ramar, en fåtölj och ett sidobord, alla fulla av eleganta detaljer och utsmyckade funktioner inspirerade av barockstil.

Den handmålade kakeltekniken materialiserades och markerades på mässan i form av en iögonfallande skänk med en mycket intressant struktur som bildades av flera skikt. De Heritage Skulptur ritad av Boca do Lobo med sin invecklade design och historia påminner om traditionella ingefära burkar. Ovan var Filigree Mirror inspirerad av en gammal smyckentillverkningsteknik. Spegeln är helt handgjord och dess form är inspirerad av den portugisiska kulturen.

Accent möbler

Var och en av möbelbitarna i detta mysiga hörn kan vara en underbar fristående produkt men de ser också väldigt vackert ut när de sätts ihop, helt varandra och resulterar i harmoni. Den uppsättning som visas här kommer från Meridiani och inkluderar jo fåtölj, Bongo lågt bord och Härdig bokhylla.

Detta skulle behöva vara det fanciest fotbollsspelet vi kom över, inte bara på mässan utan i allmänhet. Det heterCristallino och är designad av Teckell. Vi måste beundra två versioner, varav en var guldpläterad 24K guld begränsad upplaga. Båda versionerna delar gemensamt en klar glasstruktur med fasade hörn. Lekplatsen är i laminerad splittrad kristall och spelarna är gjorda av aluminium med olika finish. Dolda fötter gör att bordet kan jämställas och justeras.

Få personer skriver dessa dagar så det blir lite svårt att hitta ett snyggt skrivbord. Det finns fortfarande alternativ och vi fick se en på Maison & Objet i år. De Menton skrivbord av Nypa sticker ut tack vare sin inlagda läder skrivyta och den övergripande enkelheten i sin design. Förvaring erbjuds i form av två lådor och det finns också ett integrerat kabelhanteringssystem för de tillfällen då du hellre använder en bärbar dator.

Vi måste också träffa Sten, inte kändis men bordet. Bordet har en robust träbotten med en geometrisk form som är avsedd för att likna den oregelbundna naturen av stenar, därav namnet. En rund glas topp kompletterar stycket, vilket ger en tydlig och genomskinlig design. Sammantaget är designen enkel men särskiljande. Bordet parades här med Portföljstolar, vald för sin eleganta drag och enkel silhuett.

Kolla in de senaste skapelserna från Mustasch. De Fet stol och bänk är verkligen djärva och iögonfallande. De har metallkonstruktioner som är inslagna i polyuretanskum och avtagbara textilhöljen och de ser mycket ut som skulpturer eller dekorativa föremål i stället för egentliga användbara möbler. De Tiger Rug som kompletterar dem är ganska coolt, också med en lekfull och grafisk design.

Tala om lekfulla mönster, Mustasch kom också med detta intressanta soffbord kallas Baobab. Den har en design som delar den i två separata ytor placerade i olika höjder och med bakplattor, som två grenar av ett stort träd. Det är ett ganska litet bord så det skulle vara intressant att kombinera med andra liknande intressanta accentstycken.

Även om inte en ny skapelse, den Shimmer Tavoli Bordsserien ändrar fortfarande mycket huvud. Samlingen innehåller höga och låga bord och konsoler av laminerat och limt glas och deras mest intressanta funktion är den iriserande multikromatiska finishen som ändrar färg beroende på vinkeln.

Belysning

De Kaninlampa av Stefano Giovannoni lägger lite magi till vilket utrymme du placerar det. Det är det perfekta accentstycket för ett rum som behöver lite personlighet. Det finns två versioner av lampan, en för inomhusutrymmen och en för utomhusmiljöer. De är båda gjorda av polyeten och har en mild och söt look.

Seletti kom med ett liknande begrepp i form av Monkey lamp serie. Samlingen innehåller, väggsconces, hängande lampor och även bordslampor, alla inspirerade av samma sak: söta små apor som lyser upp våra utrymmen. De ser ganska naturliga ut, hänger från sladdar och klättrar på väggar.

Inspirationen till Blackbodys nya lampserie kommer från bonsai träd, därav namnet,BONSAI. Denna snygga samling skapad avAldo Cibic & Tommaso Cora fokuserar på OLED-lampor som tämmer ljuset och förbättrar vår relation med den. Bordslampan blir en skulptur.

De Strutsfjäderlampa var en av de mest spektakulära saker vi har sett på Maison & Objet. Lampan är designad av Modern Grand Tour och det ser mycket ut som ett palmer men med ... fjädrar. Dess strutsfjäderblad är garanterat att sticka ut och bli en kontaktpunkt i vilken miljö och inredning som helst. Flera färgalternativ finns tillgängliga.

Det verkar som att många nya mönster på mässan inspirerades av naturen. En annan är Cirrata lampa som ser ut som en bläckfisk, inspirerad av varelsen som lever i mörkret i havet. Lampans silhuett är känslig och graciös, och det som är intressant är det faktum att det är tillverkat av aluminium.

För Botti ljuskrona, inspirationen var musik. Detta är en lampa presenterad av delight, med en rik design som inspirerar från musikinstrument.Strukturen är gjord av mässing med en gyllene yta och det övergripande intrycket är det för en teaterinredning.