En fantastisk skylt i minimalistisk kanadensisk remodel

En fantastisk skylt i minimalistisk kanadensisk remodel
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

EM Architecture har nyligen genomfört renoveringen och designen av Maison Mentana. Byggnaden byggdes 1900-talet som en fyra-plex, sedan omvandlades den till en duplex innan den blev ett enfamiljshus förra året. Omfattningen av renoveringen till denna struktur har lämnat den oigenkännlig från sitt ursprungliga tillstånd. Alla innerväggar avlägsnades, inklusive en bakmur som leder till en stor uteplats i bakgården.

Inuti skapar frånvaron av väggar en öppen planlösning som förstärker den skarpa skönheten i detta minimalistiska utrymme. Ljuset flyter fritt in från de överdimensionerade fönstren och dörrarna i vardera änden av hemmet. Den största ljuskällan kommer dock från ett massivt takfönster som sänker solljuset till den lägre nivån. Den sträcker sig över bredden av hemmet på 45 fot och är sex meter lång. Gapet med två våningar fungerar också som en uppdelning mellan sovrum på övervåningen, tillgänglig via catwalk.

Den fritt flytande atmosfären i Maison Mentana kan hänföras till det mjuka träpanel som leder golvet och en del av taket som går upp genom takfönstret. Trä accentueras sedan i mindre doser någon annanstans i hemmet och kompletterar ett ljust vitt färgschema.

Vad tycker du om denna minimalistiska makeover? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan eller på sociala medier! [Fotografi och information med tillstånd av Adrien Williams och Architizer]