Fritidshus med fantastisk sjöutsikt i Chile

Fritidshus med fantastisk sjöutsikt i Chile
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

ArkitektenCristian Hrdaloslutförde renoveringen av detta landsbygdens fritidshus 2008. Klienterna hade en stor familj med 8 barn och 12 barnbarn och ville renovera den centrala lodgen Maiten. Mindre hytter omger lodgen, vilket ger varje familj lite integritet med ett centralt utrymme att samla.

Beläget i södra Chile nära staden Puerto Octay, är Maiten 950 meter av stranden vid sjön. Gränsad mellan två strömmar, med utsikt över Llanquihue sjön, med utsikt över två vulkaner, Osorno och Calbuco. Hela fastigheten är hemmed i av skogar, ger privatlivet.

Den mest slående arkitektoniska detaljerna är naturligtvis det långa rostfärgade huset som är vinkelrätt mot stenen murverk. Det ger intrycket av att flyta ovanför, vilket ger en skuggig plats att slappna av och prata med vattnet. Baksidan av huset är öppet med stora karmfönster, vilket ger en djup utsikt över landskapet, medan de omgivande träden bibehåller en grad av integritet. Små stendetaljer på översta byggnaden upprätthåller konsistens.