Majestic Bachelor Pad har sin egen underjordiska nattklubb

Majestic Bachelor Pad har sin egen underjordiska nattklubb
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om det någonsin var en perfekt bachelor-kudde i världen skulle det vara det. Det är en bostad belägen i Belgien, designad av Govaert & Vanhouette Architects. Huset är i princip bara ett enkelt betongskal som erbjuder allt som en ungkarl behöver känna sig fantastisk. Projektet slutfördes 2016 och upptar en plats på totalt 809 kvadratmeter.

Det här betonghöljet kan inte se ut så mycket men vänta tills du ser alla extraordinära saker som den erbjuder, som denna utomhuspool, några riktigt eleganta vardagsrum, mysiga sovrumssviter och till och med ett underhållningsområde för källaren. Hela ideen vid projektets grund var att skapa något som passar perfekt för ägarens livsstil. Resultatet var denna skulpturala kudde.

Bostaden har två våningar över marken och en källarplan nedan. Rummen är indelade i två volymer. En är en lång och horisontell struktur som innehåller alla bottenvåningen. Tillsammans bildar de dagområdet och de inkluderar också poolhuset och poolområdet.

Den andra volymen är mindre och även gjord av betong. Det bildar den övre nivån och den innehåller sovrummet och dess badrum samt två extra sovrum sviter för gäster. På toppen av dem finns en privat terrass på taket av huset.

MoreINSPIRATION
  • Majestic Residence med utsikt över både marken och havet
  • City View Residence House ligger i Austin Texas
  • Waterfront Villa svarar på dess läge genom att utforska tunnelbanan

Köket, matsal och vardagsrum bildar en öppen planlösning och erbjuder utsikt över trädgården och floden som ligger mycket nära huset. Faktum är att floden är så nära att arkitekterna måste komma fram till ett sätt att erbjuda sina kunder lite integritet för poolområdet. Lösningen de kom fram var att designa en serie glidpaneler som sträcker ut poolhuset och som helt kan gömma poolområdet från passande båtar på floden.

Bostadens främre fasad vetter mot floden och har två entrédörrar samt en port till bilhissen. Självklart vill du veta vad det här handlar om, men vi kommer till det på ett ögonblick. För nu vill vi bara nämna att första våningen i huset är nattzonen. Det är helt öppet för trädgården och gardiner kan erbjuda integritet vid behov.

Vi går nu vidare till källaren som är den mest intressanta delen av hela huset. Det här underjordiska utrymmet innehåller saker som en bar, en DJ-bås, ett par långa och bekväma loungebänkar, stämningsbelysning, ett cigarrskåp och ett område för ägarens exklusiva bilar.

Det finns även ett stort fönster som erbjuder utsikt över poolen men inte ovanifrån. Eftersom detta är ett underjordiskt utrymme erbjuder fönstret faktiskt av poolens interiör. Naturligtvis, så fantastiskt och så ovanligt som den här funktionen kan vara, skulle brännpunkten vara bilutställningen som ger färg till rymden och lockar alla ögon.

Att ha ett underjordiskt garage för sällsynta bilar är definitivt fantastiskt och om du lägger till det faktum att det i princip också är en nattklubb här, så får du ganska gott ett perfekt recept på den perfekta ungkarlen.