När orkanen ger dig en dyn ... Gör ett hobbithem

När orkanen ger dig en dyn ... Gör ett hobbithem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tillbaka 1964 skapade orkanen Dora en sanddyn på en fastighet i Florida. Det kunde inte ha valt en bättre plats eftersom fastigheten ägdes av en mycket kreativ arkitekt med namnet William Morgan. Men det var ett decennium senare att han bestämde sig för att dra nytta av detta naturliga element.

Arkitekten kom med tanken att bygga ett par hyreshem. Istället för att bygga på toppen av sanddynan bestämde han sig för att fälla ner sig så att han skapade det som senare kallades Dune House. Utrymmet i de underjordiska husen är faktiskt en duplex.

Den innehåller två våningar sviter med vardagsrum på nedre våningen och sovrum och badrum på övervåningen. De har också terrasser på stranden. Dunehuset byggdes 1975 och består av två nästan identiska strukturer som delar en gemensam trappa. De har en yta på 750 kvadratmeter vardera.

Hobbithemmen blev uthyrningshem för dem som söker ett konstigt ställe att bo under semestern. Knappt synligt från gatan liknar duplex ett jätte grodahuvud med två stora ögon - fönsteröppningarna.

MoreINSPIRATION
  • Modern Beach Home Formad av vinden och landskapet
  • Hur man byter ett hus i ett duplex?
  • Samtida bergsstuga i Aspen

Allt som sand ackumuleras runt hemmen håller temperaturen inuti konstant året runt så mycket värme och kylning behövs inte.

Interiören är en kombination av moderna och retro element med moderna detaljer från mitten av århundradet. Huvudentrén är på översta våningen. Vardagsrummet, äter köket och sittgrupp ligger nere, med en glasvägg som skiljer uteplatsen från uteplatsen och havsutsikten.

Dunehuset byggdes med hjälp av simbassängteknik, med ett betongbetongskal. Interiören är mestadels av trä och innehåller inbyggda möbler.

Det förvärvades nyligen av någon som uppskattar modern arkitektur och som förklarade att huset kommer att bevaras som sådant. Det fungerar för närvarande som ett fritidshus.