Roliga designidéer för att göra ett lekrum mer spännande

Roliga designidéer för att göra ett lekrum mer spännande
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Fråga dina barn till lekrumsdesign idéer och de kommer att ge dig galen svar. Men kanske är du på rätt väg. Du måste vara lite galen när du utformar ett lekrum så att du kan göra det kul för barnen. men det måste finnas en väl genomtänkt plan och en praktisk sida till allt. Här är några idéer som låter dig balansera dem perfekt.

Roligt golvdekoration.

Barn är inte alltid fans att sitta på soffan eller i stolen när de spelar så de spenderar mycket tid på golvet. Det är därför lekrummet ska ha en mysig matta. Och eftersom det är ett måste, varför inte göra det roligt och välj en färgstark design? Du kan hitta mattor och mattor med alla möjliga fantastiska tryck.

Teman decors.

av David H. Ramsey

Välj ett tema och gå med det. Beroende på vad barnen älskar, har du en mängd olika val. Prova något inspirerat av deras favorittecknad eller karaktär, något inspirerat av naturen, av en bok eller något mer generellt. Var kreativ och planera allt på förhand.

Lekrum med diabilder.

genom kollektiv bildfotografi

av Sarah Greenman

Barn älskar bilder. Vuxna gör också, men de är för gamla för att använda dem. Att ha en bild i lekrummet kommer barnen att vara upptagna och glada och ge dem en anledning att träna mer. Men undvik att glida ser ut ur sin plats och använd den i kombination med andra funktioner.

Lekrum / gästrumskombinationer.

Det kan låta som en udda kombination av funktioner, men att ha ett två-i-ett lekrum och gästrum är faktiskt smart. det låter dig spara utrymme och du kan ha båda funktionerna i ett enda utrymme. Emellertid måste designen balanseras så att den inte ser ut som tecknad.

Pastellfärger i tjejens lekrum.

Vissa färger och nyanser är genusorienterade. Om du till exempel utformar en tjejs lekrum, ska du använda pastellfärger i motsats till mörka dramatiska nyanser. Ge rummet ett harmoniskt och delikat utseende och använd tillbehör som matchar stilen.

Glöm inte taket.

Taket är ofta förbises när man dekorerar men eftersom det är lekrummet vi pratar om, bör du förlänga ditt kreativa tänkande för att täcka detta område också. Det finns många roliga alternativ. Måla taket, täck det med dekaler, fluorescerande små stjärnor eller accessorize den med en färgstark takfläkt eller hängande lampa.

Väggdekaler.

Väggdekaler är ett utmärkt sätt att lägga färg till ett rum och också att ge den karaktären. De är också mycket praktiska, lätta att fästa på väggarna och lätt att ta bort. Med andra ord kan dekaler ändra hur ett rum ser ut på några minuter.

Hängande stolar.

Du önskar att du hade en hängande stol i ditt rum när du var barn och med god anledning. En hängande stol är som att ha en gunga där i ditt rum. Det är roligt, bekvämt och underhållande. Häng det från taket, i hörnet av rummet eller vart du hittar ett lämpligt utrymme.

Färgrik förvaring.

MoreINSPIRATION
  • Topp 7 vackra lekrumsdesignsidéer
  • 35 Färgglada Playroom Design Ideas
  • 10 Fler fantastiska lekrumsdesignsidéer

av Pat Sudmeier

av Sarah Greenman

Barn blir inte exalterade för lagring. Men du kan vara smart och gör det kul för dem att städa rummet och att organisera sina leksaker om du använder färger och etiketter. Det är mer praktiskt att ha öppna hyllor och färgglada behållare i motsats till traditionella garderober, skåp eller lådor.

Tavlan bord.

Användte du inte att rita med krita på möblerna när du var liten? Sedan missade du mycket roligt. Naturligtvis, som förälder, skulle det vara mycket mer praktiskt att få barnen ett tavlan bord så att de inte kör hela rummet med sina klotter.

Ge barn lite privat utrymme.

av Doug Snower Photography

av D.C. Photography

Barn, ungefär som katter, tycker om att gömma sig i små utrymmen. De älskar att ha sitt eget lilla utrymme där de kan läsa, rita, färga eller helt enkelt slappna av. Bygg en privat krog någonstans i rummet eller få dem ett tält.

Låg tavla vägg och sittplatser.

Allt du behöver i rummet måste placeras i rätt höjd och ha rätt dimensioner. Om du vill att barnen ska ha ett tavla så att de kan rita och döpa, måste det vara tillräckligt lågt för att de ska nå det eller de " Jag använder stolar och avföring som inte är så säkra. Sittplatsen bör också vara på en bekväm nivå.

Klätterväggar.

En annan rolig funktion att inkludera i ett lekrum är a klättervägg. Det fungerar väldigt bra i kombination med ett lekhus och en bild. Ett annat alternativ kan vara att ha våningssängar med stegar för att göra det lite mer intressant för barnen.

Hemliga gömställen.

Skapa hemliga utrymmen för barnen att använda när de spelar dölja eller när de bara vill ha lite mer integritet. du kan ha små dörrar i väggarna som skiljer områdena i rummet eller hemliga dörrar bakom bokhyllor eller under trappan.

Dolda sängar.

Försök att lämna så mycket av golvutrymmet i rummets möbelträd så att barnen har mer utrymme att spela. Du behöver inte nödvändigtvis ge upp viktiga bitar som sängen. Du kan helt enkelt gömma dem. Till exempel kan du välja en Murphy säng eller du kan dölja madrassen under golvet.

Djärva randiga väggar.

Måla djärva och färgglada ränder på väggarna för att ge rummet en mer dynamisk och rolig utseende. Ränder är klassiska men de kan anpassas på alla sätt. Till exempel kan de sträcka sig ut på taket och de behöver inte ens vara symmetriska.

Väggdelare med förvaring.

Det kan vara användbart att avgränsa områdena i lekrummet. Du kan använda väggdelare med intressanta och roliga former som gör att du kan välja inbyggd lagring. En praktisk lösning med två mycket användbara funktioner.