Gör ett doftljus för någon du älskar

Gör ett doftljus för någon du älskar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mors dag var i helgen, men när du lär dig hur man gör egna doftljus, vill du fortsätta göra dem för dig själv och för alla andra! Doftljus är enkla att göra, och med några eftertänksamt utvalda dofter och ett enstaka kärl, skulle ett anpassat doftljus göra en underbart hemlig gåva till någon du bryr dig om.

Materiallista:

  • Fartyg som du väljer, i keramik, glas eller metall (den här är en mässingshållare)
  • Paket med sojavax
  • Eterisk olja
  • Bomullstråd och Candlewick-bas
  • isglasspinnar
  • Kökspott

Jag hittade den här hammarehållaren och visste att det var det perfekta kärlet för mitt handgjorda ljus. Den indiska inspirerade stilen i mässingskärlet inspirerade mina val för dofter: Jag gick för en blandning av eteriska oljor, med sandelträ, vanilj, patchouli och apelsin.

Tänk på vilka egenskaper du vill ha i ljuset - uppfriskande? lugnande? jordnära? romantisk? - och välj eteriska oljor eller blandningar som passar. Aromaterapi blandningar är praktiska eftersom det hårda arbetet med matchande dofter redan har gjorts för dig, och de är också billigare än att köpa flera små flaskor av enskilda oljor.

Vax-, garn- och veckbassängerna finns i en hantverksbutik. Jag använde sojavax eftersom det brinner betydligt längre och det har en trevligare känsla för det.

Steg 1.

Bestäm hur mycket vax du behöver genom att fylla kärlet med vaxblock. Mina instruktioner rekommenderade att lägga till 20% ovanpå detta, men "fyller" hållaren med osmälta block upp till randen var den perfekta mängden.

Steg 2.

MoreINSPIRATION
  • DIY Dessa söta Citronella ljus
  • DIY julklapp idé: randig multi-doft jul stearinljus
  • Planet Kokosnöt Aromatisk Stearinljus

Smält vaxet gradvis tills allt smält. Detta kan uppnås med en mikrovågsugn med mycket lågt watt, eller genom att dubbla kokar i en separat kruka. Om du någonsin har smält choklad, vet du hur processen är: försiktigt, utan direkt värme.

En dubbelkedja rekommenderas, men jag skar ut mellankroppen och smälter direkt vaxet i ljuskärlet. Jag lade mitt ljuskärl i ett simmeringsbad på medium låg värme och tillsatte mitt vax till smältpumpen en bit åt gången. Att inte använda en andra kruka innebar att jag inte skulle behöva noga skrubbas av en av mina krukor.

(Obs! Gör bara det här med ett kärl som inte kommer att missfärga eller förlora lacken. Du vill också vara försiktig med ett glas eller keramiskt kärl - inga plötsliga temperaturförändringar eller risk för sprickbildning. Men den varma smält vax bör hålla temperaturen konsekvent.)

När vaxet har smält, ta en popsicle-pinne och rör in tillräckligt med eterisk olja, så att du kan lukta den och väcka uppåt. Du vill att ljuset ska lukta Bra.

Medan vaxet smälter, dopp du med din tvilling i det och sätt den åt sidan på en bit av vaxat papper - det här blir veken. När vaxet har smält och dofterna rörs in, stäng av värmen och ta försiktigt bort kärlet med tang. (Eller använd en separat kruka, häll det smält vaxet i kärlet.)

Nu för steg 3: Positionering av wick.

Torka den justwaxade garnet genom wick-basen, säkra och klippa den, vinda den runt en popsicle-stick och placera den i smält vax så att wicket är centrerat och upprätt. Låt det här vara på plats tills ljuset stelnar fullständigt, i minst flera timmar. Trim vägen i storlek, och ljuset är klart att gå!

Jag kan inte tro att att göra ett doftljus var så lätt. Det är frestande att göra mer för mig själv! Jag tänker redan på att använda en ingefära och tea tree mix för att göra ljus vid Chrismastime som stocking stuffers. De är så lätta att anpassa för någons smak eller deras interiörstil.