Gör en kall källare titta attraktiv

Gör en kall källare titta attraktiv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Är din källare alldeles rörig med lådor med gamla föremål som du inte behöver? Planerar du att hyra din basdräkt? Trött på din källare ser ut som en gammal tvätt. Sannerligen gillar ingen synen av grå och dyster väggar med utsatta rör och ledningar i alla riktningar. Det kommer att ta jobb att göra en färdig källare, men belöningarna är värda det.

Tak och väggbeklädnad.

Don? Vill du ha den vanliga lama gipsmuren look? Gå till träpaneler för tak och väggar för att verkligen ge den övervåningen eller vardagsrummet. Vem sa att det måste vara för grundläggande? Kom bara ihåg att du först vattentät och sheathe grundmurarna innan du lägger på paneler så att betongen inte kommer att exponeras. Trots att det inte är så vanligt i källare, kan träpaneler vara en utmärkt finish för din källare, bra för akustik och ge ett imponerande konstnärligt mönster av trä.

Golv.

Jag rekommenderar starkt trägolv. De flesta skulle tro att det här är galen idé eftersom golvet skulle vara kallt, men det är mer ekonomiskt än mattor när som helst. Om du vill ha några mattor, lägg bara ner mattor. Gör golvet efterbehandling i kontrastfärg med väggarna, men gör att de matchar träpanelen i taket.

MoreINSPIRATION
  • Topp fem användningsområden för ett källarutrymme
  • Uppdrag möjligt: ​​En upplyst källare
  • Topp 10 tips för att göra en källare känner sig ljus

Korrekt belysning.

Källare har vanligtvis de lägsta belysningsställen som finns tillgängliga. Men takljusuttag är vanligare. Montera ett par spårlampor parallellt med varandra och vinkelrätt mot källarens längd för att jämn belysning ska nå överallt.

Använd dina gamla lagringsobjekt.

Du lagrade bort alla de gamla föremålen av en anledning. Nu kan du använda dem på skärmen av en anledning. Häng upp hyllor i svimlande höjder runt kanten av källaren. Det kan se lite roligt ut, men det är ganska uppfinningsrikt.

Persienner.

Istället för de härdade metallgardinerna som gör att väggarna och rutorna ser billigt ut, hänger du upp de tjocka persiennerna. Källare håller mer luftfuktighet än andra våningar, och trallåsar skulle hjälpa till att minska den effekten. För att skilja dem, använd en kontrasterande färg med väggarna som ska hämtas av taket och golvfärgen. Tanken är att fånga ögat med matchande färger inom sitt synfält, så från ett avstånd skulle det se ut precis rätt storlek.

Några av dessa strategier är enkla och vissa tar mer arbete. Men om du vill ha en snygg källa, är det värt skottet. {Bildkällor: 1,2,3,4 och 5}.