Få ut så mycket som möjligt av din bostadsrenoveringsbudget

Få ut så mycket som möjligt av din bostadsrenoveringsbudget
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Så du kommer att renovera ... bra! Men nu vad? Du har en total siffra du kan spendera på din bostadsrenovering, men hur kommer du att närma sig designprocessen så att du får det slutresultat du vill ha och en smidig upplevelse? Jeffrey Douglas från Douglas Design Studio förklarade exakt vad du behöver göra när du planerar och gör en renovering av bostäder.

Först får du en lista över jämförbara egenskaper i ditt samhälle och grannskap innan du börjar planera din bostadsrenovering. Detta ger dig en grund för att jämföra vad du vill göra och granska dina finansiella mål. "Det är väldigt viktigt att titta på nuvärdet mot potentiellt värde", säger Douglas. Du vill inte överdriva renoveringen, vilket gör ditt hus dyraste i området, eftersom det är mycket svårare att tjäna tillbaka det vid återförsäljningstiden.

När du väl har bestämt dig för det övergripande räckviddet av vad du vill göra i ditt hem makeover, belyser Douglas dessa viktiga punkter:

  • Du är en del av processen. Du kan inte anställa människor och sedan gå och vänta dem att göra allt. "Du är VD för ditt eget projekt", säger han. Du måste veta vilka frågor du ska fråga och hur man frågar dem. "
  • Du bygger ett lag. För en bostadsrenovering ska ditt lag omfatta alla spelare, från arkitekt till inredningsarkitekt till dekoratör.
  • Du bestämmer. I slutändan är det ditt hus och dina pengar. Lita på ditt lag eftersom de är professionella men inte överträder.

"Ju större projekt, ju fler människor du behöver", förklarar Douglas. Han lade fram de viktigaste medlemmarna av hemreparationslaget och vad deras roller skulle vara:

Klient

Som husägare och klient ställer du in tonen för projektet. Du lägger ut dina förväntningar på projekten och kvaliteten på arbetet. Innan du anställer någon, bör du börja med en önskelista och utveckla en lista med nyckelfrågor du vill ha besvarat.

Arkitekt

Arkitekten är den person som "programmerar ditt utrymme", säger Douglas. Han eller hon kommer att översätta din önskelista till verkligheten. Enligt expert Bob Villa, är kostnaden för arkitekten cirka 10 procent av den totala projekt, medan HomeBuilder.com citerar siffran på ca 15-20 procent av ett hem renoveringsprojekt, förklarar han.

Entreprenör

När arkitekten har slutfört ritningarna är entreprenören den som läser dem och översätter dem till de olika jobb som behöver göras. För den här personen - och för dig - är tiden pengar, så bra organisation och effektivt beslutsfattande i förväg är fördelaktigt.

Inredningsarkitekt

Det här är den person som föreställer sig hur du ska leva i rymden och hur du ska använda den. De vill ha de flesta detaljer om ditt tänkande med avseende på projektet och hur du bor dagligen. Typiskt står konstruktören för 12-15% av den inre delen av bostadsrenoveringen kostar.

MoreINSPIRATION
  • Lågprisrenovering lägger till glamour till ett 1920-hem
  • Budget renovering av en lägenhet på 516 kvadratmeter i Bratislava
  • Hur man korrekt beräknar kostnaden för din bostadsrenovering

Självklart måste arkitekten komma först i din budgetering, och inredningsarkitekten bör också väljas tidigt. I många fall påpekar Douglas, det finns en överlappning av färdigheter bland arkitekten, formgivaren och dekoratören. Oavsett kommer byggaren att uppskatta de listor du utvecklar med arkitekten och designern eftersom han eller hon kan använda dem som inköpslistor. Arkitekten kan också ge dig ett pris per kvadratmeter uppskattning för ditt bostadsrenoveringsprojekt, "vilket ger dig lugn och ro för att veta var fartyget är på väg," tillägger han.

En annan stor råd Douglas ger: Behåll 15% av den totala projekt i bakfickan utan att tala om vem som helst, så att om ditt hem makeover går över budget, kan du hantera extra.

För designerens budget, gå rum för rum. Inkludera allt: golv, väggar, tak, VVS, belysning, speciella fixturer, etc. ”Detta hjälper styra processen, styr budgeten och minimera frustration”, säger han.

Byggmästarens budget är ett blockbidrag i din bostadsrenovering. "Du behöver förstå hur mycket olika saker kostar. Det hjälper dig att styra dina beslut när du måste sänka kostnaderna och balansera de stora besluten, "tillägger han.

Kostnad mot värde

När du närmar dig hemrenoveringen som helhet, kom alltid ihåg kostnaden mot värdet. "Det handlar om önskvärdighetsfaktorn", säger Douglas. "Jag tror att när det finns väldesignade element kan människor tänka sig att de bor där."

"Det finns bra / bättre / bästa beslut för allt och inte allt behöver ha hög kostnad för att ha stor inverkan", betonar han.

Slutligen säger Douglas att se till att din bostadsrenoveringsbudget inte skär ut sizzle i ditt projekt. Vad bra är en renovering om du inte kan inkludera lite "wow-faktor", eller hur?