Hur man gör ditt hem till köpare

Hur man gör ditt hem till köpare
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Staging ditt hem kräver perfektion. Bildkälla: Platinum Series Homes

Det finns massor av typiska saker att göra innan du listar ditt hem till salu - städning, avklämning, staging och så vidare. Vi vet alla om dessa uppenbara uppgifter, men vad är några av de mindre uppenbara sätten att göra ditt hem så snabbt som möjligt och stå ut bland havet av Försäljningsskyltar?

Här på Freshome förstår vi att läsare vill ha nya, hjälpsamma tips - de som inte redan klistras över hela internet. När hemmen är heta måste du försöka alla möjliga metoder för att få ditt hem att stå ut - även några okonventionella metoder.

Här är några bra tips för att få ditt hem att sticka ut mot potentiella köpare - tips som du kanske inte har tänkt på förrän nu. Du kommer också vilja hänvisa till dessa andra Freshome-inlägg: Varför interiördesign är viktigt när du listar ditt hem och hur du får ditt hem att se ut som du hyrde en inredare

Denna sten och cederhus kommer säkert att locka till sig många köpare. Bildkälla: JK och Sons

Hyr heminspektören innan du antecknar huset

Anställningen av en heminspektör görs vanligen av intresserade köpare som redan har lagt ett kontingentbjudande på ditt hem. Men om du bor i ett område där det finns många bostäder till salu, vill du sticka ut och ingenting gör dig bättre än ett tecken på din yttergård som säger "Inspekterad av XXX".

Hemhandlare kommer att köra och se att du redan hade en fullständig heminspektion gjort och sparade kostnaden för att göra en. Köpare kan sluta vilja hyra sin egen inspektör efteråt, men det kommer säkert att pique första köparen intresse.

Fråga din heminspektör för att visa dig de bästa 5 eller 10 reparationerna som de tycker borde göras innan du noterar hemmet. Fix dessa objekt innan du listar ditt hem och du kommer att ligga långt före matchen.

Kvalitetskontrollanter kommer att gå över varje tum i ditt hem. Bildkälla: Sicora

Starta din egen sociala mediekampanj för att sälja ditt hem

Inte alla är sociala medier experter. Faktum är att vissa av oss fortfarande försöker dechiffrera skillnaden mellan hashtags och tweets.

Sociala medier kan vara en kraftfull sak när det gäller att sälja ditt hem. Fastighetsmäklare bör göra några av de sociala medierna för dig via webbturer och foton på nätet, men det finns fler som kan göras.

De flesta fastighetsmäklare kör inte Facebook-kampanjer, eller tweetbilder av ditt hem, eller postar bilder via Linkedin, Google+ och Pinterest (vissa expertmäklare kan göra det, så fråga bara). Dessa nätbutiker är alla fantastiska moderna sätt att få ditt hem till fler köpare.

Tänk om en av dina "vänner" på Facebook delade ditt "Hem till salu" -post och det sågs av någon som blev kär i ditt hem - någon som annars aldrig vet att den var till salu. Så fungerar sociala medier kampanjer - du når fler människor med ditt meddelande!

Om du inte vet skillnaden mellan tweeting och texting, kan du kanske fråga en vän att hjälpa dig. Det är värt ansträngningen att nå potentiellt hundratals fler än din fastighetsmäklare normalt skulle.

Att placera bilder på ditt hem på sociala medier kan hjälpa till att sälja snabbare. Bildkälla: Garrison Hullinger

Besök en modell hem innan du registrerar ditt hus

Har du någonsin varit på turné i ett modellhem? Modellhem är som välklädda kvinnor eller dyra hotellrum; De är stilrena, moderna, men inte överdrivna.

Gå på ett par modeller hem turer och ta en kue från inredningen. På de flesta turer märker du luftiga, öppna rum med enkla, snygga möbler. Tabellerna kommer att sättas till middag med blommiga mittenstycken och kristallglas köket kommer att ha öppna, ruttfria bänkskivor; fönster kommer att klä sig i high-end gardiner; hors d'oeuvres kommer att erbjudas, och golv kommer att lysa.

Dessa är alla saker att replikera i ditt eget hem - ren, snygg och kladdig med en generisk modern inredning som tilltalar nästan alla. Köpare älskar att se lyxiga interiörer, så överväga dessa idéer för att få ett lyxigt tilltal till ditt hem.

Om du gör det här i ditt hem kommer du säkert att locka fler köpare - du kan till och med sluta med ett budkrig!

Steg ditt hem genom att ställa bordet för gästerna. Bildkälla: Vendome Press

Packa hälften av dina belöningar innan du registrerar ditt hus

Det verkar som mycket arbete, men packning upp hälften av dina hushållsartiklar är en smart strategi för avblockering.

Gå igenom alla dina garderober och packa bort alla kläder och skor som du inte behöver de närmaste månaderna. Samma sak gäller dina köksskåp och bänkskivor - packa bort alla glasvaror och apparater du inte använder varje dag. Också överväga att packa dina personliga bilder och knick knacks eftersom dessa personliga saker verkligen avskräcker köpare.

I huvudsak klippa ut alla röran och få dina rum och garderober att verka större genom att packa bort de föremål som du inte använder varje dag. Köparna vill se stora, luftiga rum där de kan föreställa sig sig själva - inte röriga rum fulla av andras personliga ägodelar. När dina ägodelar är packade kan du börja tänka på flytten till ditt nya hem, så läs de första 10 sakerna att tänka på innan du köper ett nytt hem 2014

Stora luftiga rum säljer snabbt. Bildkälla: CGA-partners

Fråga en ärlig vän för råd innan du börjar ditt hem

Ibland ser vi inte våra hem för vad de egentligen är.Vi märker inte lådorna med spannmål som staplas ovanpå kylskåpet, för det är där vi har lagt dem i flera år, eller vi noterar att den stora läderstolen i henen blockerar en fantastisk utsikt över vår bakgård eftersom, igen, det har varit där i flera år.

Det är här en bra, ärlig vän kan komma till nytta. Be en vän att komma igenom ditt hem och peka ut allt de ser som potentiella distraheringar för köpare.

Ja, du kan få din fastighetsmäklare att göra detta också (och du borde), men när det här rådet kommer från en vän är det mycket lättare att ta och lyssnar lättare. Trots allt är ärlig rådgivning vad vänner är för!

Att fråga en vän om hjälp med att frikoppla ditt hem är ett smart drag. Bildkälla: Miller Wright

Vi vill alla sälja våra hem snabbt och nå så många köpare som möjligt. Här är de viktigaste punkterna att ta bort: Tänk utanför lådan genom att hyra en heminspektör innan du ens släpper huset på marknaden. dyka in i en social media marknadsföringskampanj för ditt hem turnera en modell hemma och efterlikna sin estetiska; ha en packningsdag där du packar bort hälften av dina ägodelar, och äntligen, ha en bra ärlig vän gå igenom ditt hem för att hjälpa dig att hitta otrevliga områden av rodnad.

Dessa metoder, tillsammans med alla typiska tips för hemberedning, kommer säkert att göra ditt hem skina över resten. Bortsett från vad som nämns här, kan du tänka på någonting annat som gör ett hem att sticka ut för köpare?