Hur du gör din arbetsyta mer bekväm - Tips och fakta

Hur du gör din arbetsyta mer bekväm - Tips och fakta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontor, är det viktigt att känna dig bekväm i din arbetsytan. Ett bekvämt och inbjudande kontor ökar produktiviteten och effektiviteten förutom att öka din moral. Innan vi kommer in i detaljer, låt oss se några av de saker som kan förbättra din arbetsmiljö.

Blixten.

Helst bör en arbetsyta ha massor av fönster och naturligt ljus. Men eftersom det inte alltid är möjligt bör du försöka maximera vilken belysning du har och också lägga till arbetsbelysning.

En lampa bör ligga på skrivbordet och du bör också överväga att använda överbelysning utöver det. Kanske har du märkt att du känner dig mindre energisk under vintermånaderna. Det beror på brist på exponering för solljus. Solen ökar ditt humör och gör dig mer produktiv. Det är också viktigt att få lite konstgjord belysning i arbetsytan för att underlätta läsning, skrivning och andra aktiviteter.

Bra lagringslösningar.

En rörig och rörig arbetsyta kan inte vara mer produktiv och inspirerande än en snygg och städad. Så innan du startar dina uppgifter för dagen, koppla av skrivbordet och sätt allt där det tillhör. För det behöver du ett bra lagrings- och organisationssystem. Öppna hyllor är bra eftersom de låter dig lagra och visa objekt där du enkelt kan nå dem.

Skåp och lådor är bra för att gömma vissa saker som du inte använder mycket ofta. Om du arbetar med dokument och filer, organisera dem alla med ett enkelt system. Om du har många böcker på ditt kontor, skulle en bokhylla vara idealisk.

Gör arbetsytan till ett enda område.

Blanda inte ditt arbete med ditt personliga liv. Om du väljer att arbeta hemifrån bör du välja en plats som du inte behöver använda för något annat. Helst bör du ha ett separat rum för detta. Andra tilläggsändamål kommer bara att distrahera dig från ditt arbete.

Genom att ha en utsedd arbetsyta kan du också organisera det och dekorera det men du vill utan att behöva oroa dig för något annat. Det är bra att sätta några gränser mellan arbete och personligt liv. Så när du går in på kontoret, bör du sluta tänka på hem.

Få ledningarna under kontroll.

Jag tror att vi alla kan vara överens om att ledningarna snabbt kan komma ur kontroll och de blir irriterande. Vi försöker ofta att ignorera problemet men det blir bara värst. Så försök hitta ett sätt att organisera dem. En enkel lösning kan vara att knyta upp dem under skrivbordet.

Men om du verkligen vill vara organiserad så kan du också märka dem. Bli av med alla kablar som kan inkommande dig när du arbetar. Du kan tejpa dem på sidan av skrivbordet eller hitta ett mer kreativt sätt att organisera dem. Du kan vrida dina sladdar till konstverk.

Ställ in en behaglig temperatur.

MoreINSPIRATION
 • 15 tips för en effektiv miljö för att arbeta hemifrån
 • 4 kreativa sätt att anpassa din arbetsyta
 • 18 Arbetsyta Inspiration Idéer

Temperaturen på ditt kontor är viktigt. Om det är för varmt kan du inte koncentrera sig ordentligt och om det är för kallt kan du inte vara produktivt. Så sätt vilken temperatur som helst som gör att du känner dig bekväm. Om du inte har ett separat hemkontor eller om andra kan protestera mot det, få en fläkt, en värmare eller en bärbar luftkonditionering.

Anpassa inredningen.

Det är viktigt att ha en personlig touch i inredningen i din arbetsytan. På det här sättet kommer det att känna sig mer välkomnande där och du blir mer inspirerad när du arbetar. För det kan du försöka ha en inspirerande affisch. Det kommer att öka ditt humör och produktivitet. Välj något som definierar dig eller något som får din hjärna att flytta.

Du kan också inkludera andra inslag i inredningen. Till exempel, visa några personliga foton eller välj en kalender som du verkligen gillar att sätta på väggen eller på skrivbordet. Ha en korkbräda där du kan visa både dekorativa och praktiska element. Välj en matta som skryter upp i rummet. Möjligheterna är oändliga.

En bekväm stol och skrivbord.

Det viktigaste för att vara bekväm på arbetsplatsen är självklart att ha en ordentlig stol och ett ordentligt skrivbord. Det finns några saker du bör tänka på innan du köper dessa varor.

Stolen.

 • En bekväm kontorsstol är alltid en bra investering. Så se till att du vet vad du letar efter innan du köper en. En stor stol bör ha en bekväm kudde. Om möjligt skulle andningsbart tyg vara bra också.
 • En bra stol bör också ha armstöd. Det finns gott om mönster som inte innehåller dem och de är även värda att ta hänsyn till. Armstöden ska vara tillräckligt låga för att axlarna ska vara avslappnade och att armbågen ska böja 90 graders vinkel.
 • Någon bra kontorsstol bör ha justerbar sitshöjd. Detta gör att du kan justera din position när du sitter vid ditt skrivbord. Fötterna borde vara platta på golvet och dina armar borde ligga på skrivbordets höjd.
 • En sak som ibland försummas är den justerbara ryggstödshöjden. Det är viktigt att ha bra hållning när du arbetar och för det behöver du justera ryggstödets höjd och vinkel.
 • Med tanke på hållning vet du hur du borde sitta ordentligt när du arbetar? Vi kan hjälpa till med det.Du borde sitta så nära som möjligt på skrivbordet, med överarmarna parallella med din ryggrad och dina händer vilade på arbetsytan. Benen bör också böjas vid knäna i 90 graders vinkel. Försök att behålla denna idealiska sittställning så mycket som möjligt.

Om du tycker att det är nödvändigt, bör du också ha en fotstöd. Detta kan minska trycket på fötterna och minska smärtan vid slutet av dagen.

Skrivbordet.

 • Skrivbordet är lika viktigt som stolen. Så när du handlar för ett nytt skrivbord eller om du bestämmer dig för att göra en anpassad, bör du ta hänsyn till några faktorer. Allt bör sättas i rätt läge.
 • Musen och tangentbordet ska vara så nära varandra som möjligt. Om du har ett tangentbordskassett bör musen sitta där också. Se till att skrivbordet har den idealiska höjden. Du kan självklart justera höjden på ditt säte, men det är bäst att bestämma dessa saker i förväg.
 • När du placerar bildskärmen på skrivbordet måste du vara uppmärksam på några saker. Först och främst, när du har justerat stolen, stäng dina ögon och sedan leta framåt. Öppna dina ögon och de bör riktas mot mitten av skärmen. Om datorns skärm sitter för låg kan du använda en bunt med böcker för att höja den.
 • När alla viktiga element är ordentligt organiserade på skrivbordet är det dags att ta hand om de små sakerna. Ta bara med på skrivbordet de element du verkligen behöver och se till att de är lättillgängliga. Rör inte din arbetsyta med dekorativa föremål. I stället visar dem på väggen framför skrivbordet där du kan se dem.

Fler tips.

Ta täta raster.

Detta kommer att hjälpa dig att koncentrera dig bättre och kommer också att göra dig mer produktiv och effektiv på lång sikt. Även om du arbetar hemifrån ska du ta lunchpaus eller hitta något avslappnande att göra från tid till annan.

Minska ögonbelastningen.

Det är viktigt att försöka skydda dina ögon, speciellt om du använder en dator i mer än 3 eller 4 timmar om dagen. Justera skärmens ljusstyrka, placera dig själv så att fönstren är åt sidan och blinka ofta. Var 20: e minut, försök att fokusera på ett objekt minst 20 meter bort i 20 sekunder.

Ange ett schema.

Låt inte det faktum att du arbetar hemifrån påverka dig när du skapar ditt schema. Försök att vara organiserad. Ställ in ett larm på morgonen och sätt ett mål varje dag, enligt de uppgifter som måste fyllas i. Du borde slutföra allt ditt arbete till en viss tid du har bestämt.

Börja dagen med en trevlig aktivitet.

Det är viktigt att börja dagen på ett trevligt sätt. Så, när du vaknar, gör något roligt, något du gillar. Ha kaffe med din partner eller med en vän, lyssna på musik eller ta en promenad med din hund.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 och 14.