16 sätt att få ditt badrum att känna som ett spa

16 sätt att få ditt badrum att känna som ett spa
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En spa dag är en avkopplande upplevelse - skulle det inte vara bra att gå när som helst du vill? Genom att integrera element i ett spa i ditt hem badrum kan du förvandla det till ett vilsam och föryngrande reträtt. Om du råkar bygga eller renovera ett badrum är det den perfekta tiden att lägga till spa-funktioner i din design. Om det inte är ett alternativ finns det fortfarande saker som du kan lägga till eller byta ut i ditt badrumsutrymme för att få det att känna sig lugnande. Här är några vanliga element bland spa-liknande badrum.

Rensa rymden

Avkopplande badrum har ett rent och städat utseende. En lugnande färgpalett och drömmande funktioner som brännpunktsrör och ljusa och luftiga fönsterbehandlingar skapar henne ett fridfullt utrymme. En av de saker du märker om ett spa är bristen på rodnad eller röra, vilket hjälper till att hålla atmosfären lugn. Det betyder inte att utrymmet måste vara modernt eller minimalistiskt. Ett mer traditionellt eller landlig badrum kan fortfarande ha en lugn och spännande känsla. Noggrant utvalda tillbehör, en vit färgpalett och naturliga trästycken kan fungera tillsammans för en avkopplande känsla.

Inkludera lagring

Clutter är aldrig lugnande, så stashing bort alla dina badrumsbehov är avgörande för att skapa en lugn miljö. Oavsett om du väljer alla slutna skåp eller innehåller några öppna hyllor, måste allt vara snyggt och organiserat. Föremål som lagras eller visas i alla öppna hyllor måste vara noggrant staplade eller lagrade i attraktiva behållare.

Lägg till speciell maskinvara

Ett spa-liknande badrum borde vara fridfullt, men inte tråkigt. Förstärk designen genom att byta ut hårdvara och kranar. Mindre förändringar som dessa kommer att göra stor skillnad i badrummets överklagande, även om du inte kan renovera hela utrymmet. Lägga till personliga detaljer eller specialverktyg som speglar din personlighet gör det till ditt eget.

Välj Extra Plattform

Tegel av något slag är en nödvändighet för badrummet, men genom att välja ett speciellt mönster, textur eller stil lyfter den utrymmet från vardagligt till underbart. Den typ du väljer bör återspegla vad som hjälper dig att vara avslappnad och lugn. Glänsande metallics kan vara för djärv för vissa, medan för andra människor är de perfekta. Badrummet är ett privat utrymme så det behöver verkligen o handla om dig och dina önskemål.

Välj en stenkänsla

Många spa-badrum inkluderar naturliga element som naturligt trä och sten. Ett sätt att göra sten är en viktig funktion att välja en stenhink. Oavsett om du väljer ett ljusfärgat material eller en mörkare, lägger den till en jordig beröring på badrummet.

Installera en rymlig dusch

En stor del av ett spa-badrum är en lyxig badupplevelse, oavsett om det är i ett badkar eller i duschen. Att vara trånga i en liten dusch är inte drömmarnas saker, så du vill ha den bästa duschen som ditt utrymme och budget kommer att tillåta. Vissa duschar inkluderar nu LED-belysning och ljudfunktioner.

Lägg till en Rainfall Duschhuvud

Ibland är det de små sakerna som gör en duscha upplevelse speciell. Även mindre duschar kommer att dra nytta av ett vattenfall duschhuvud eller annan luxe dusch spruta eller hårdvara. Detta kan vara en av de mer överkomliga investeringarna i att skapa en spa-upplevelse hemma.

Införlägga sittplatser

MoreINSPIRATION
  • Naturstenar för ett unikt badrumsinteriör
  • Vilken typ av badrumssink är rätt för dig?
  • Välja rätt badrumssvink

Spa upplevelser är lugn och avslappnad, och det är svårt att uppnå utan någon form av sittplatser i badrummet. Om rymden är riklig, är det möjligt att inkludera expansiva eller lyxiga sittplatser. Om inte, ibland en liten bänk eller pall kommer att göra tricket. Kom ihåg att hålla proportioner i åtanke.

Håll bakgrundsljuset lågt

Medan du behöver bra belysning för personliga uppgifter som rakning och sminkapplikation är mjukare, lägre belysning avgörande för att skapa en lugn atmosfär. Låg bakgrundsbelysning kommer att hålla stämningen lugn och spa-liknande.

Välj ett badkar

Soaking i en djup badkar är en riktig lyx och dagens nya badkar design passar perfekt för ett spa-stil ett badrum. Oavsett om det är ett fristående badkar, en antik klovnmodell eller en nyare jacuzzi-modell, är de alla överflödiga val för ett lyxigt badrumsutrymme.

Lägg till lite marmor

Du kan lägga upscale material som marmor till ditt spa badrum utan att lägga till för mycket bling eller shininess. Marmor är en mångsidig, topphylla för ett spautrymme. Oavsett om det handlar om ett handfat eller en handfat, kan det höja designen.

Installera en öppen spis

Om du har rummet, lägger du till en eldstad på badrummet definitivt att du spenderar mer tid i utrymmet. Perfekt nära ett badkar eller till och med en lyxig dusch, det ger fysisk värme och mental relaxation. Dagens smidiga gasmodeller gör det lättare att inkludera denna funktion i ett badrum.

Välj minimalistiska sänkor

Ibland är en slät diskbänk allt som krävs för att skapa en mer spa-liknande känsla i ett badrum. Minimalistiska och moderna, de uppmärksammar på ett bra sätt. En låg profil och elegant maskinvara bidrar till den speciella känslan.

Visa Visa

Om du är lycklig nog att få en mördareutsikt från ditt badrum, få ut det mesta av det. Det finns inget som att stirra på en spektakulär silhuett, blommande trädgård eller rullande vågor av havet för att lugna dig ner. Se till att ditt spa-badrum ger dig möjlighet att se utåt.

Använd en upplyst spegel

Lägg till arbetsbelysning och skapa en atmosfär på en gång med en modern upplyst spegel. Dagens design är lika funktionella som de är artful. Bristen på strömbrytare eller kablar lägger till dessa spegels överklagande.

Lägg till en bastu

I den ultimata spa-upplevelsen kan husägare med pengar till extra nu inkludera en fristående bastu. Inte bara är dessa förenar elektroniskt styrda, de är snygga och har extrafunktioner som aromaterapi och färgad LED-belysning.