6 sätt att få ditt hem att känna sig ljusare nu

6 sätt att få ditt hem att känna sig ljusare nu
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Några enkla förändringar kommer att göra ditt hem känna sig ljusare omedelbart. Bild: Tatum Brown

Våren är i full blomst! Det är en tid för sena solnedgångar och varma vindar, men du behöver inte gå utanför för att njuta av säsongen. Gör ditt hem så ljusare nu, och du kan njuta av säsongens färskhet inomhus.

Medan "vårrengöring" är ganska standard, kan "våren redecorating" låta som en helt annan beast, men det kan göra hela skillnaden i ditt hem. Din renovering behöver inte vara stor. Med dessa sex enkla förändringar kan du få ditt hem att känna sig ljusare och bjuda in vårsäsongen i.

Inbyggd belysning replikerar naturlig belysning. Bild: Echelon Custom Homes

1. Börja med grunderna: ljuskällor

Du är redo att få ditt hem att känna sig ljusare, och du kan noga gissa det bästa stället att börja. Belysning gör en värld av skillnad. Ju mer naturligt ljus du kan komma in i ditt hem i vår, desto bättre, men där naturligt ljus faller, tänker du igenom hur du fyller i luckorna.

Ju högre ett ljus hängs, desto mer kan det simulera naturligt ljus. Inbyggd belysning är en stor hjälp för att öka ljusstyrkan. Du behöver inte heller begränsa det här ljuset till ditt tak. Bygg infälld belysning i skåp för att lägga till ännu mer värme.

Ljus gardiner hängde högt på väggen maximerar naturligt ljus. Bild: Parkyn Design

2. Minimera dina fönsterhöljen

Fönsterbeläggningar kan fälla mycket av det ljus du vill ta med dig i ditt hem. Tvärtom, ljusa, lätta gardiner som är höga gör att dina fönster känns öppna och luftiga.

Om du normalt har tunga eller mörka gardiner hängande, överväg att byta ut dem säsongsmässigt. Denna relativt enkla förändring gör ditt hem känsla uppdaterat och redo för de varma månaderna framöver.

Utöka ditt bostadsutrymme utomhus. Bild: Grandin Road

3. Utforska utomhuslivet

Begränsa dig inte till väggarna i ditt hem. Om du har utomhusutrymme, använd det. Om du ställer in några stolar där du kan koppla av och njuta av de mjuka vårkvällarna, utökar du ditt vardagsrum utomhus, där du hittar ett överflöd av ljusstyrka. Du får extra poäng om du kan ställa in ditt uteservering nära en inomhus. Att lämna dörren öppen mellan mellanslagen förbinder de två, vilket ger den fräscha känslan av friluftslivet i.

Här är en handfull fler sätt du kan hjälpa ditt hem att simulera utomhus i vår.

Hängande speglar återspeglar naturligt ljus och ljusar rummet. Bild: Pegasus Builders

4. Häng speglar för att få ditt hem att känna sig ljusare

När du tänker på att ljusa ditt hem, tänker du på att lägga till ljus, eller hur? Skulle det inte vara bra om du kunde ta det ljus du redan har skiner inuti och multiplicera det? Det finns: speglar. Strategiskt placera spegel konst nära fönster och dörrar, där naturligt ljus redan är rikligt. Ljuset kommer studsa av spegeln och in i ditt hem.

Läggande av ben i möbler ger luftighet till ett rum. Bild: Lisa Petrol

5. Lyft upp dina möbler

Tunga mössor gör dig inte gynnsam när du försöker få ditt hem att känna sig luftigare. Du behöver inte heller köpa en helt ny uppsättning möbler. Du kan lägga till nya ben i soffor och byråer, lyft dem från marken för att lägga till mer andningsrum runt dina möbler. Byt ut klumpigt skrivbord, soffbord och matbordsben för något som kan bära vikten på dina möbler utan att lägga synvikt i rummet, som hårnålben.

Växter lägger vibrationer till vilket rum som helst. Bild: Kim Rodger Design

6. Dekorera med växter

Våren är en säsong för nytt liv. Du vill få ditt hem att känna dig ljusare för att bära lite av den nya våren i dina bostadsområden. Vad bättre sätt att göra det än att faktiskt föra levande saker i ditt hem? Dekorera med växter ger vibration till vilket rum som helst. En enkel orkidé på matbordet eller ett litet träd i hörnet kan räcka för att få ett rum att känna sig levande och energiserat.

Våren är här, vilket ger en perfekt tid för att uppdatera och driva ditt hem. Använd dessa tips för att få varje rum i ditt hus att känna dig ljus och luftig.

Har du ett favorittips för att föra våren inomhus? Lämna en kommentar och meddela oss!