10 tips för att göra ditt hem luktar som sommar

10 tips för att göra ditt hem luktar som sommar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Våra blomljus sätts bort men det är inte dags att gå till äppel kanel än. Sommar kan vara en svår doft att fånga. De flesta dofter i samband med denna varma årstid är nyklippt gräs, salt vind och solkrem, luktar som kan vara omöjliga att återskapa eller helt enkelt oönskade. Det är då vi vänder oss till färska dofter som citrus och eukalyptus. Vart är det färska apelsiner på disken eller en DIY med eteriska oljor, du kan enkelt göra ditt hem en sommarduktig plats! Ta en titt på dessa 10 tips för att göra ditt hem verkligen lukta som sommartid.

1. DIY Gel Fresheners

Det finns dagar när det är så varmt ute, det sista du vill göra är att lätta ett mysigt ljus inomhus. Det är där dessa gelfräschare kommer i spel. De kräver eteriska oljor och några ingredienser du förmodligen har i ditt skafferi just nu. Blanda bara ihop och låt doften fylla ditt hem. Plus, när du lägger till mat färgning, gör de för vackra dekorationer. (via Hello Natural)

2. Badrum Eucalyptus

Medan alla föreslår att du hänger friskt eukalyptus från ditt duschhuvud under vintern på grund av dess antibakteriella egenskaper, tror jag att du borde hålla lite i duschen året runt! Bara lukten är enbart avkopplande, föryngrande och summerig. Varje dusch blir en resa till spaet. (via fria människor)

3. DIY Citronella Orange ljus

Fritidsfester på sommaren kommer med sina egna dofter, inklusive de citronella ljus som håller myggorna borta. Och visste du att du kan göra din egen som kommer att göra jobbet och ge några fantastiska bordsinredning? Det är segern som vinner så att din parti kommer att minnas. (via Popsugar)

4. DIY doftade träblock

Om du har små barn kan du vara försiktig med att lämna ut ett tänd stearinljus eller en full luftdiffusor inom räckhåll. Gör dessa block som kan producera lika mycket doft i ett rum som ett tänt ljus men vara säker för att få fingrar att få tag på. De är också mycket lätta att fylla doften. (via Northstory)

5. Citrus Simmer Pot

MoreINSPIRATION
  • 10 tips för att göra ditt hem luktar som våren
  • Göra ditt hem luktar fantastiskt: Idéer och inspiration
  • 20 All-Natural sätt att göra ditt hem luktar som fall

Om du undrar, finns det verkligen ett simmerkottrecept för varje säsong. Håll denna kruka med citrusskivor ångande på din spis i några timmar och ditt hus kommer att fylla med dofter av citroner och apelsiner och limes. Om du letar efter lite aromaterapi, lägg till några eteriska oljor för ett smäll. (via Krazy Coupon Lady)

6. DIY Bath Bombs

Låter det inte bra att glida in i ett varmt bad som luktar kokos eller grönt te efter en lång arbetsdag i trädgården? Dessa hemlagade badbomber är enkla att göra och har fyra föreslagna dofter, men du kan använda vilken doft som råkar vara din favorit. Pepparmint citronbad? Ja tack! (via ledig fru)

7. DIY Soy Candles

Ljustillverkning är inte så svårt som du kanske tror. Så gör det till en sommartid för dig och dina BFF och skapa unika sojaljus som håller alla sommartid du tycker om. (via papper och stygn)

8. Summery Parfym

Att välja en sommar doft behöver inte vara för ditt hem, för som jag sagt tidigare, vad du luktar är vad du kommer att lukta hela säsongen. Så plocka en parfym som luktar som apelsinblommar och salta vindar och du kommer att transporteras rakt till stranden varje gång du tar en sprits. (via antropologi)

9. DIY Baking soda diskar

Alla vet att bakpulver är en naturlig luftdeodorizer. Så när du lägger till örter och eteriska oljor till dessa skivor, kommer de att ersätta oönskade luktar med läckra dofter. Lägg dem i dina garderober och lådor och skafferi och lera utrymme för att fylla ditt hem med doften efter eget val. (via läsning av mina teblad)

10. DIY Vax smälter

Visst, du kan köpa vax smälter på vilken plats som helst som de säljer ljus. Men varför köpa en andra sats lukt när du kan göra en själv det är precis doften du letar efter? Gå citrus-y med en antydan av rosenblad eller lavendel för en sommarlukt som du kommer att vilja återskapa igen nästa år. (via Savvy Naturalista)