Gör ditt kök mer effektivt och snyggt med dessa köksdesignsidéer

Gör ditt kök mer effektivt och snyggt med dessa köksdesignsidéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är navet på huset och det utrymme som oftast uppgraderas eller uppdateras: Köket. Förbättringar av teknik och material har utökat möjligheterna till nya köksdesignsidéer, oavsett om du överväger en uppgradering eller en fullständig renovering. Från funktionella detaljer till de senaste apparaterna, finns det eleganta valmöjligheter som hjälper till att göra köket mer bekvämt och effektivt.

En Standout Kitchen Island

Nästan varje kök kan dra nytta av en ö eftersom det ger utrymme för matlagning, matlagning och underhållning. Det är ett kökets kontaktpunkt och resten av utrymmet kretsar kring det. Borta är de dagar då det bara var en uppsättning skåp toppade med en räknare. Dagens öar kan vara utrustade med sittplatser, matlagningsenheter, diskbänken, utdragbar ventilation och en mängd andra alternativ för att rampa upp funktionaliteten i köket. Mest av allt är en modern köksö mycket snygg och gjord av de senaste materialen som är vackra, slitstarka och lätta att ta hand om - oavsett vilken inredningstyp.

För ett modernt utrymme är denna betongö en underbar köksdesignidé, eftersom den har lådor för förvaring, ett handfat med låg profilhårdvara och en induktionshäll som integreras i ytan av ön. Det är ett snyggt utseende som har en bit av en industriell kant tack vare materialet. Det är en mångsidig kökside som kan integreras i en befintlig design.

Innovativ Köksljus

Taklampor eller hängen ovanför ön är vanliga val för det här hårda arbetet. Nya alternativ för köksdesignsidéer när det gäller belysning rör sig från upp till lägre, funktionella områden i rymden. Denna Bauformat-design belyser under kanten av disken som lyser in i lådorna när den öppnas. Detta är en bra funktion som gör det enkelt att hitta nödvändiga föremål. Inte mer gräva runt i mörka lådor, söker efter ett visst verktyg.

Belysning under skåp är en av de bästa sakerna att lägga till en arbetsyta på grund av den riktade belysningen det ger. Den här fantastiska köksdesignsidan är integrerad hyllbelysning från kabinettlab. Den anpassade designen integrerar belysningsremsan i träet, vilket gör det lika mycket en designfunktion som ett funktionellt tillägg. Ljuset gör en geometrisk design som är en modern visuell touch.

Attraktiv vinlagring

Först hade vi de små underkiosk vin kylskåp som var allt raseri. Sedan dess har vinlagring blivit mer sofistikerad - och mycket mer attraktiv. Istället för att bara en apparat gömd under disken, kan vinälskare nu visa sina favoritår i ett attraktivt system som blir en integrerad del av designen. Detta distinkt vinlagringstorn från Biefbi har inredningsljus som lyfter fram flaskorna och hur de placeras tillsammans med glasögonen som kan hänga på pinnarna. Det är ett perfekt sätt att presentera viner som behöver lagras vid rumstemperatur, liksom några glasögon som är redo när gästerna kommer.

Den senaste tekniken

Om det finns något rum i huset där den senaste tekniken kan lysa, ligger den i köket. Nya möjligheter för långvariga köksbehov öppnar en rad designalternativ. Från matlagning till städning och andra köksarbeten gör tekniken dem lättare att åstadkomma och med mer stil. Även diskbänken drar nytta av ny teknik. Denna eleganta köksbatteri från Blanco har en beröringsfri teknik som gör att du kan slå på och av vattnet med hjälp av en rörelsessensor. Inga mer rörande kranen för att tvätta händerna efter att ha klippt upp rå kyckling - vinka bara händerna framför sensorn. Bäst av allt, om det är för mycket teknik för dig, är designen också tillgänglig som standard kran.

Ventilation är ett annat område av kitchen tech som har sett stora förändringar. Inte alla avluftningar måste komma ner från taket. Nya, moderna köksluftar som den här från Jenn-Air är utdragbara och försvinner in i bänkskivan när du inte lagar mat. Den här har också integrerad belysning, vilket förbättrar synligheten för att arbeta på spishällen. Denna typ av ventilationsanordning är en utmärkt köksdesignidé när målet är ett snyggt eller minimalistiskt utrymme med få framstick eller apparater att bryta upp sikten.

MoreINSPIRATION
  • Modern Kitchen Island Idéer för ditt kök
  • Design Idéer och praktiska användningsområden för Corner Köksskåp
  • Idéer för snygga och funktionella kökshörnskåp

Färgglada alternativ

Borta är de dagar då apparater endast var tillgängliga som svart, vitt eller rostfritt stål för att passa in i en obligatorisk neutral kökspalett. Dagens nyaste apparater och skåp finns i en mängd nyanser för att förnya ditt kök och ta livet till detta tungt använda utrymme. Här har BlueStar skapat en spektakulärt iögonfallande design som syftar till att framkalla Pacific Northwest med sina röda ugnsenheter och rika gröna skåp. Kombinerad med chic kopparfärgad hårdvara och en dramatisk, nitad huva, är den färgstarka kombinationen elegant och definitivt inte ostlik. Det är en köksdesigntänkande som är varm och hemlig - perfekt för ett roligt familjerum.

Förutom förändringar på utsidan av apparater, så är en sådan uppsättning ljusa nyansalternativ, att inuti dagens apparater också utvecklas tekniskt.Nya funktioner och konfigurationer gör dem enklare och bekvämare att använda. Ett kylskåp från franska dörren från Miele har gott om plats på hyllorna, liksom i dörren. Dessutom rymmer denna stil långa plattor och plåtar, vilket inte alltid är möjligt i kylskåpsmodellerna sida vid sida. Justerbara hyllor i dörren gör det också lättare att passa längre behållare i hyllan vid behov.

Specialapparater

Valet för köksapparater har vuxit långt utöver standard spis, ugn och diskmaskin. Dagens kock kan välja bland olika specialapparater som passar hans eller hennes speciella matlagningstil. Nästan varje matlagningsyta eller apparat som kan tänkas kan införlivas i idéer för köksdesign. Ett roligt kök från Monogram of Canada har företagets inbyggda väggpizzaugn som har ett eget integrerat ventilationssystem. Inte mer utträde eftersom pizzaälskare kan få professionella resultat hemma!

En annan sak du inte behöver gå ut för är en morgon capuccino eller eftermiddag latte. De flesta köksmaskiner företag har infört en hem kaffebryggare som gör den lokala barista föråldrade. Denna modell från Thermador har en pekskärm som låter dig programmera en rad favoritdrycker. Och du kan med lätthet servera allas favorit kaffedryck på nästa middagsfest. Dessa apparater har också funktioner som gör dem enkla att fylla på och rengöra.

Amatörkockar kan också skapa en koktopp som har alla sina favoritlagningsytor och apparater. En anpassningsbar bänkskivor från Wolf har olika enheter som kan byggas in. Oavsett om du vill ha en grill, frysfack, gasbrännare eller teppanyakiyta, kan de blandas och matchas i en ö eller bänkskiva. Det gör att du kan göra stora måltider väldigt enkelt när specialverktyg är till hands.

Lätt att rengöra Sink Designs

Även köksdisken får stil och teknikuppgraderingar som är nya idéer för köksdesign. Nya material gör det enkelt att ha en helt integrerad diskbänk utan några sömmar. Detta gör rengöring en mycket lätt uppgift när allt du behöver göra är att torka ytan. Dessa material gör det också möjligt för husägare att anpassa sinkområdet med avseende på sänk storlek och djup samt antal och placering. Du kan inte ha ett kök utan en hud, men det betyder inte att du är begränsad till porslin eller rostfritt stål. Det är ett mycket bredare utbud av alternativ dessa dagar och många är exceptionellt moderna och snygga, som den här från Scavolini. Faktum är att materialet här är en texturerad porslinsyta som är lättvård och liknar inte minst det traditionella porslinet.

Någon av dessa nya idéer för köksdesign kommer att uppgradera rymden och föra den i linje med vad dagens designers och teknik har att erbjuda. Dessa element gör köket snyggare och funktionellt. Som med de flesta ena renoveringarna eller uppgraderingarna kommer att lägga till ett av dessa kökselement så att du frågar dig själv "Varför gjorde jag det inte tidigare?"