Gör ditt eget vackra terrarium - 10 inspirerande idéer

Gör ditt eget vackra terrarium - 10 inspirerande idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett terrarium är det perfekta accentstycket när du vill lägga till en naturlig touch på din inredning. Terrarierna är små nog att sitta på ett bord eller bord och det gör dem perfekta för vardagsrum såväl som hemkontor. De stimulerar ett torrt livsmiljö och du kan använda stenar, jord och alla andra naturliga element för att få det att se vackert ut. Många typer av växter är lämpliga för dessa livsmiljöer, så att dekorera dem är också ganska lätt.

Faux terrarium.

Om du vill ha ett terrarium men utan att behöva ta hand om växterna eller djuren i den, kan du prova att göra en faux en. Till exempel kan du ta en gammal lykta eller en burk och dekorera med fauxmos, pinecones och en trä svamp. Det behöver inte vatten eller ljus. {Found on elisamclaughlin}.

Tabletop Water Garden.

Naturligtvis är levande terrarier vackrare. Så här kan du göra en enkel för ditt soffbord. Du behöver en glasbehållare som en skål, vattenväxter, plastkrukor, stenar, krukmassor, kolbitar och vatten. Dekorera behållaren som du önskar och njut av din lilla trädgård. {Found on radmegan}.

Enkelt terrarium.

Tabletop terrarier är lätta att underhålla och de har blivit mycket populära på senare tid. Att göra en är också väldigt lätt. Till exempel gjordes dessa med glasbehållare, palm- och kaktusblandning, dekorativa stenar och många underbara succulenter och kaktusar. {Found on site}.

Glas kaffekopp.

Om du vill kan du också göra ett litet terrarium, tillräckligt stort för att passa på ett litet bord eller mantel. Du kan använda en glaskopp eller en liten behållare och fyll den med grus, smuts, mos, kvistar och små växter. Se till att du vattnar det hela tiden så att det inte förlorar sin färg och friskhet.

Fler idéer.

Dessa terrarier är helt underbara. Den stora nyheten är att du kan göra något liknande utan stor ansträngning. Du behöver klara behållare, växter, krukmark, kol och stenar. Du kan också använda mossa och andra dekorationer. Använd behållare som har ovanliga eller dramatiska former och försök att tänka ur lådan. {Found on bostoninteriors}.

Mason jar terrarium.

MoreINSPIRATION
  • DIY dekorativ terrarium i 5 enkla steg
  • DIY Sparkade Cocktail Glass Terrarium
  • DIY Terrarium: Enkel, enkel och modern grönska

Att göra ett terrarium kan vara en mycket rolig aktivitet och du kan göra det till ett familje ögonblick för dig och ditt barn. Du kan göra ett terrarium i en burk eller någon annan glasbehållare. Se till att det är rent och torrt och börja sedan lägga till lager av mark, småsten och allt annat du vill använda. {Found on parentpretty}.

Gott terrarium.

Lägg till en rolig touch till ditt lilla terrarium med små figurer. I en burk eller behållare lägger du först ett lager av stenar och lägger sedan på träkol, smuts, gräs och dina miniatyrleksaker. Försök att skapa en rolig scen genom att klistra ihop små figurer på en fauxrock. Lägg till några fler växter och du är färdig. {Found on chickypea}.

Hängande terrarium.

Terrarier behöver inte nödvändigtvis sitta på bordet. Den här kan till exempel monteras på väggen. För att göra det behöver du en glasklot, sand, kol, krukmark, mos, bark, skal, stenar, små växter och succulenter och en krok. {Found on site}.

Dekorera med en terrarium.

För att göra ett terrarium som i bilderna måste du först fylla glasbehållaren med stenar för att skapa avloppssystemet. Lägg sedan till lite mark och gräva lite hål när du är klar. Ta sedan dina succulenter och transplantera dem i hålet. Sätt lite mer jord på toppen och strö lite vatten. Lägg till moss också om du vill. {Found on kristineldridge}.

"Le Parfait" Terrarium.

Och här är ett annat bra exempel på en liten burk terrarium. Du kan i grund och botten välja vilken typ av bur du vill, men ju tunnare glaset blir bättre eftersom du kan beundra sakerna lättare. Du kan använda växter och succulenter från din egen trädgård och enkelt överföra dem inuti. {Found on instagram}.