Gör ditt utrymme mer sofistikerat med en klassisk staty eller byst

Gör ditt utrymme mer sofistikerat med en klassisk staty eller byst
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Klassiska statyer har funnits i århundraden så att du kanske inte anser dem en trend, men att använda dem i moderna och moderna inredningsstilar är definitivt i modet. Medan de alltid har dykt upp i mer traditionella inredningsstilar, lägger konstruktörer dem på inredningar på oväntade sätt och det finns ingen anledning att du inte kan inkludera några i ditt hem.

Även inom klassiska statyer, finns det olika typer och stilar att överväga för dina interiörer. Det finns också några som spelar av den klassiska stilen med moderna detaljer eller nyckfulla funktioner. Precis som något annat i inredning, plocka en bit som talar till dig och placera den där du kan njuta av det.

Klassiska stilar

Klassiska statyer kan fungera i något utrymme, från traditionella till mer oväntade moderna och moderna rum. Dessutom behöver dessa statyer inte vara vita. Enligt Smithsonian Magazine, vi kanske associerar den klassiska antiken med vit marmor, men grekerna gjorde ursprungligen sina gudar och modeller i livfulla färger. Det är bara den tiden och elementen har förvitrat bort de flesta färgerna. Här skapas en dramatisk bakgrund för ett mediecenter med två stora figurer och en fullt utsmyckad vägg.

Klassiska manliga och kvinnliga ställningar är utmärkta val för statuary i hemmet. Enstaka siffror, såväl som kämpande krigare och idrottsmän är alternativ, beroende på storleken på det utrymme du måste arbeta med och din personliga preferens. Reproduktioner som är smidiga och ovävda är tillgängliga, förutom de som har ett mer tumlande och slitat utseende.

Olika material presenterar också en ny nytta på en klassisk skulptur. Denna eleganta övergångs matsal av William Hefner Architecture Interiors & Landscape of Los Angeles innehåller en huvudlös metallisk torsoskulptur på skinkan som det dominerande tillbehöret. Det är en klassisk touch med extra glans och stil, vilket kompletterar rumets inredning perfekt.

Modern ta på sig en klassisk form

För dem som verkligen bryr sig inte om de klassiska överföringarna av människokroppen för deras inredning, finns det alltid alternativ för en modern ta på den mänskliga siluetten. Dessa stilar understryker ofta en del av kroppen mer än en annan och har ofta åtminstone vissa stiliserade funktioner. Konstnärer leker ofta med proportionerna för att skapa unika verk som är lätt igenkännliga som människokroppen, men med kreativa vändningar. Ett bra exempel är kvinnan i mitten av denna entré. Formen betonar längden på benen och underkroppen, medan överkroppen är mycket mindre i proportion.

Moderna statyer är också bra för monokromatiska utrymmen. Denna matsal i Jumby Bay i Miami, Florida är lugn men ändå intressant tack vare de långa, moderna skulpturerna som står mellan fönstren. Här spelade också konstnären med formens proportioner, sträckte figuren ut och förlängde benen.

En modern New York City matsal, fodrad med bokhyllor, framhävs av en grovhäftad, modern mänsklig form. Den är modern - eller kanske gammal - med de djärva färgerna som stänker över statyn. En modern form passar det befintliga utrymmet och betonar nyanser och atmosfären i Upper West Side-lägenheten designad av Lilian H. Weinreich Architects.

MoreINSPIRATION
  • Praktisk DIY smycken byst
  • En klassisk brittisk stil heminredning
  • En perfekt blandning av klassiska och industriella designelement med ljusa stänk av gult

Lite mer traditionell i proportioner och stil, men fortfarande med en modern känsla, lockar statyn i detta Chicago TriBeCa loft uppmärksamhet. Skulpturen är fokus för det minimalistiska rummet, och den grå färgen loggar med mattor och arkitektonisk inramning på fönstren. Rummet, utformat av Nathan Kirkman i Chicago, har en maskulin känsla, trots statyns kvinnliga form.

Religiösa figurer

Kanske inte det vanligaste av klassiska statyer i heminredning, religiösa figurer kan göra en stor design uttalande. Faktum är att mycket av traditionellt statuärt arbete hade religiösa teman. Bitarna är vackra och är ett konstfullt uttryck för tro för dem som tycker detta är viktigt. Detta Tucson, Arizona hem, byggt av Mike Wachs Construction Co., Inc., har en gammal matsal med medelhavsstil med en stor religiös staty.

Asiatiska religiösa skulpturer är mycket populära i heminredning, vare sig de är Buddha-huvuden eller fulla figurer. Gudar av alla slag används ofta i hemmet som dekorartiklar såväl som av religiösa skäl. Denna eklektiska matsal av Elad Gonen är en modern blandning av många stilar: Lyx, rustikt och modernt. Buddhahuvudets globala känsla är en oväntad accent för rymden.

Inklusive asiatiska statyer i badrummet kan bidra till att skapa en zen-liknande spa-upplevelse. Om du har plats för en full staty, gör det ett dramatiskt uttalande. Om ditt kvarter är lite tättare i badrummet är det kanske en mindre bit eller en mindre väggmonterad staty som räcker för att skapa den rätta atmosfären.

byster

Byst är en av de mest populära typerna av klassiska statyer för att lägga till ett heminredningssystem. Detta beror främst på att de kommer i många storlekar och stilar, och kan enkelt placeras på en hyllplan eller bord, utlåning precis nog av en klassisk touch till vilket rum som helst. Med bysten finns det mycket fler alternativ än bara stenar eller marmor.Formerna är gjorda i ovanliga material och oväntade färger, som dessa flockade, neon-hued byster från Polart.

Man eller kvinna, en klassisk vit byst kan höja designen av ett rum med liten annan ansträngning, oavsett vilken stil som helst. Delens karaktär ger omedelbart en sofistikerad luft till ett utrymme. Beroende på storlek och stil i figuren kan den tjäna som en blygsam accent eller ett stort uttalande. Att välja en byst av åtminstone måttlig storlek och minimera användningen av andra tillbehör lägger verkligen fokus på denna klassiska staty. Annars är de mindre vanligtvis mindre diskreta.

Naturligtvis kan du alltid välja en mer stiliserad version av en byst som fortfarande framkallar den allmänna känslan av en klassisk staty, som den här från Jan Barboglia. Medan den har strukturen av en romersk byst är ansiktet lite abstrakt och huvudets topp är öppet och erbjuder möjligheten att använda den till en vas, som det gjordes här.

En bit av Whimsy

Statyer behöver inte vara allvarliga. Det finns många alternativ för dem som lägger till en touch av whimsy, antingen genom grundformen eller de utsmyckningar som konstnären använder. Denna duo av flodhästar har förvandlats till en ballerina och en harlekin. Även deras piedestaler matchar siffrorna. Dessa typer av statyer - stora eller små - är bra för människor som har en humor och inte tar sig själva - eller deras heminredning - för allvarligt.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: