Få ut det mesta av ditt historiska hem

Få ut det mesta av ditt historiska hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De flesta av oss skulle hålla med om att historiska hem är fascinerande. Det är anmärkningsvärt, det är inte så, hur dörrarna var kortare, smalare hallar, och rummen var alldeles mindre "då då". Det är en sak att gå genom ett historiskt hem och föreställa sig livet som bor där. Det är helt annat en sak att faktiskt bo i ett. Om den här idén vädjar till dig, eller om du redan njuter av en historisk livsstil, kan du hitta följande artikel intressant.

VAD ÄR EN HISTORISK HEM?

Ett historiskt hem (kan också kallas ett periodhus) kan vara en av flera olika saker, inklusive att vara enbart ett ståtligt hem, en berömd persons födelseort eller ett hus med en intressant historia eller arkitektur. Med det här steget ytterligare kräver det historiska samhället att för att vara officiellt "historiskt" måste ett hus ha en tillräcklig ålder, en relativt hög grad av fysisk integritet och historisk betydelse. I den här artikeln kommer vi att lösa upp definitionen lite genom att gå med ett ståtligt hem med historiskt viktiga arkitektoniska detaljer.

HISTORISKA HEMMA FÖRDELAR:

Ren historisk estetik.

Det är svårt, om inte omöjligt omöjligt, att argumentera för ett estetiskt drag i ett historiskt hem. Detta är förmodligen den mest glädjande fördelen av att bo i en. De är detaljerade, unika och - bonus! - har stått emot tidstestet

Friska doser av karaktär och charm.

Detta är en ovärderlig fördel att välja ett historiskt hem att leva i; du får omedelbar charm och överklagande bara för att hemmet är från en tydligt separat era. Det är svårt att kopiera detta, vilket gör det historiska hemmet så önskvärt.

Unik och detaljerad arkitektur.

Även om historiska hus har likheter i arkitektur, inklusive kolonner, verandor, trimmningar, etc., byggdes de långt före massproduktionens dagar i byggandet. Du har själv en original enstaka hem, både inifrån och ut.

Skyddas av historiska samhällen.

MoreINSPIRATION
  • Ett hem med en historisk fasad och en överraskande inredning
  • Historiskt hem i Brygge till salu
  • En komplett renovering av ett historiskt hus i Montonate, Italien

Medan vissa kan se detta som en nackdel för att bo i ett historiskt hem, ser vi det som en fördel, helt enkelt för att historiska hem ofta ligger i kluster i ett grannskap. Det här skyddet skyddar dig och dina grannar från att någon flyttar in och ändrar allt historiskt om sitt hem, vilket minskar värdet av ditt eget.

HISTORISKA HOME Nackdelar:

Suboptimal isolering.

Det kommer naturligtvis inte som någon överraskning, men ditt historiska hem är inte troligt att bli den mest effektiva i området. Detta resulterar i utkast och uppvärmning / kylningskostnader.

Kräver tillåtelse för ombyggnad.

Du kanske tror att, eftersom det är ditt hem och alla, har du rätt och förmåga att ändra det du vill ha. Tyvärr (eller lyckligtvis beroende på din inställning) har ditt historiska hem vissa bestämda rättigheter som syftar till att behålla så mycket av sin tids integritet som möjligt. Exteriör renoveringar i synnerhet kommer att kräva särskilda tillstånd och tillstånd, om de är tillåtna alls. Tillägg tillåts sällan alls.

Kostsamt att ombygga.

Utomhusartiklar som fönster, fönsterluckor och dörrar kan bara bytas ut med liknande föremål (igen för att bevara hemets historiska utseende och känsla), vilket kommer att vara mycket dyrare än att säga liknande bitar på din lokala stora lådaffär . Inredning är lite mer flexibel, men de flesta som är dragna till historiska hem i första hand vill behålla så mycket av det ursprungliga utseendet som möjligt under uppdatering, vilket också kan lägga till.

HISTORIC HOME STYLING TIPS:

Välj rika färger.

Historiska hem var allt annat än drab i färgavdelningen. Rika toner återspeglade en livlig utsikt och livsstil. Välj rik, mättade färger som avger husets arkitektur och passar din stil.

Betona arkitektoniska detaljer.

Historiska hus är kända för sina underbara listningar och trimmer och detaljer som många hem idag helt enkelt saknar. Hitta sätt att markera dessa funktioner i ditt hem, oavsett om du har strategisk belysning, färg eller möbellayout.

Dekorera med det förflutna i åtanke.

Medan du inte behöver göra ditt hem till ett visst ställe av en viss tid, hjälper det dig att hålla känslan av det förflutna levande och bra i din historiska heminredning. Chippy, tappningstycken, trävaror eller inramade små silhuetter, till exempel, kommer att framkalla en känsla av ålder med värdighet och personlighet.