DIY Coat Rack - Handledning och Inspiration

DIY Coat Rack - Handledning och Inspiration
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En storlek passar inte alltid alla. Du kanske har en liten foajé eller smula gipsmurar som knappt kan hålla en tryckstift. Du kanske till och med föredrar de söta krokarna och knopparna som du har samlat på olika ställen. Oavsett orsaken, här är några idéer och tips för att skapa ditt eget klädhängare.

Trä, keramik, metall, eller en kombination kan alla vara söta. Det är lätt att göra en bakplatta för pinnar, det tar bara noggrann mätning. Bakplattan säkerställer att krokarna kan ta lite vikt.

material:

  • 5 krokar, knoppar eller pinnar (min tallerkenhakar kom från Kmart Australia)
  • 24 "x 6" stycke plywood, minst 1/2 "tjock
  • Rak kantlinje och penna
  • Borra
  • Studfinder och 6 träskruvar, 3 "långa (för skruvning i tappar)
  • Valfritt: PVA trälim, målarband, primer och färg

1. Märka och mäta 5 linjer vid plywoodbacken, åtskilda från varandra:

3″ —— 4.5″ —— 4.5″ —— 4.5″ —— 4.5″ —— 3″

Så varje linje är 4,5 "från varandra, med en 3" lucka i varje ände.

2. Markera mitten av varje rad. Om dina krokar eller knoppar sitter i mitten borra du genom varje mittpunkt.(Om dina krokar har en stor baksida som dessa, mäta mittpunkten på dessa också och linjera dem med plywood.)

MoreINSPIRATION
  • Occordian Coat Rack
  • DIY Wood Coat Rack
  • 19 Easy DIY Coat Rack Design Ideas

3. Ordna dina krokar på samma plats på var och en av de fem linjerna och säkra dem sedan på baksidan. Detta kan vara genom en skruv på baksidan, små skruvar på framsidan, eller - i det här fallet - PVA trälim (med små skruvar).

Limet skulle ha hållit dessa krokar på plats, men bara för att vara säker, lade jag till skruvar. Jag täckte också skruvhålen med spackle fyllmedel, bara för att ge dem en blank yta.

4. Avsluta bakplattan - oavsett om du vill lägga till färg, lacka veden eller lämna den rå. Jag målade detta bräda en ljusgrå för att matcha väggen den skulle gå på, och lägga en halvhvid vitfärg på krokbassängerna. Styrelsen och baserna fick först en primerfärg.

5. Häng stativet på väggen. Använd en studfinder för att markera var tapparna ligger i väggen, borra genom brädet på fyra ställen som kommer att rada upp med studs och skruva sedan in de 3 "försänkta träskruvarna. Jag tog också på skruvhuvudena med spackle och måla för att dölja dem.

(Obs! Min rack ändrades från instruktionslistan, eftersom den lindades runt ett litet hörn av detta mudroom. Jag lämnade extra utrymme i hörnet för att lämna utrymme för krokar och rockar.)

Det är allt! Klädhyllan är klar att gå.

När du gör din egen kappstång, får du det roliga och utbudet av anpassade krokar med stabiliteten på en bakplatta. Med rätt fastsättning kan du se till att varje krok kan hålla sin vikt och sedan några.

Dessa krokar kommer inte att gå under tunga yllerockar någon gång snart! Prata om vacker och funktionell.