50 sovrumsidéer som går utöver grunderna

50 sovrumsidéer som går utöver grunderna
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om jag är säker på att du redan har gott om sovrum design ideer i åtanke, innan du börjar dekorera rummet måste du vara uppmärksam på grunderna. Per definition Huvudsovrum är vanligtvis den största i huset men det finns också andra element som tar upp konceptets väsen. Det innehåller normalt mer än bara de grundläggande bekvämligheterna och det är upp till dig att bestämma vad de är.

Placerar sängen.

Första saker först. Sängen är huvudstycket i rummet så att det är det bästa sättet att få det att passa. Prova så mycket som möjligt för att placera huvudet på väggen mittemot sovrummets entré, även om det betyder att det skulle vara framför ett fönster. Det är viktigare att noggrant utvärdera utrymmet än att blinda av små olägenheter. Undvik också en diagonal position eftersom det tar onödigt utrymme.

Välja nattdukarna.

När du väl bestämt dig för en säng och på var den ska placeras är det dags att välja nattduksbord. Tänk på den storlek du vill ha för dem, vad du behöver lagra i dem eller fortsätt och höjden där de kommer att placeras. Vanligtvis sitter de på madrassens höjd så att du bekvämt når dem, men du kan gå med ett annat tillvägagångssätt av stilistiska skäl. Tänk på att nattduksbord är ett utmärkt sätt att lägga till färg och konsistens till rummet.

Taket.

Eftersom sovrummet är den plats där du ofta tittar på taket, kan du också få det att bli intressant. Du kan välja synliga strålar för en mer rustik eller avslappnad look, plankor, en iögonfallande trim eller du kan enkelt måla taket en attraktiv färg. I detta fall borde väggarna vara neutrala.

Belysningsalternativ.

Du kommer inte att spendera mycket tid i sovrummet under dagen så att artificiell belysning prioriteras i detta rum. Ljuskronor är ett bra alternativ eftersom de kan lägga ett glamoröst utseende på rummet men det finns också många andra alternativ som sconces, bordslampor, vikbelysning och naturligtvis ljus för en romantisk touch. Var särskilt uppmärksam på arbetsbelysningen och kom ihåg att ljuset måste vara varmt och subtil men inte saknas.

Sittplatser.

Det är vanligt för master sovrum att även innehålla en sittgrupp. Det behöver inte vara stort. Ett litet bord och en stol fungerar bra. Detta kan tjäna som ett lugnt område där du kan läsa, överväga, skriva, etc. oftast är det hörnet av rummet. Du kan vara kreativ och dekorera den som du vill, kanske med en hängande stol eller a träd bokhylla.

MoreINSPIRATION
  • Några dekorativa idéer för sovrummet
  • Hur du kan vända ditt sovrum till en lyxig reträtt
  • Sovrum belysningstyper och idéer för en avkopplande och inbjudande inredning