Mauricio Arrudas lägenhet São Paulo

Mauricio Arrudas lägenhet São Paulo
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Idag ska vi ta en topp på denna härliga lägenhetägare av Mauricio Arruda. Det ligger i São Paulo, Brasil och det är en klassisk skönhet. Lägenheten köptes först 1957 och dess ursprungliga layout var lite annorlunda än den är nu. Därefter indelades det i sociala, service och bostadsområden. Vissa förändringar måste göras men ingenting för dramatiskt. Det finns fortfarande en harmonisk koppling mellan gammal och ny. Materialen och ytorna inuti är typiska för 1950-talet men inredningen har också en modern twist.

Lägenheten måste drabbas av en stor renovering under vilken hela väggen slogs ned förutom den centrala pelaren. Under renoveringen hade köket flyttats till en annan plats och ett sovrum avlägsnades. Också, två badrum gjordes till en. Detta öppnade hela rummet och nu är köket anslutet till vardagsrummet.

MoreINSPIRATION
  • En större renovering gör en gammal lägenhet från Crummy till Smart
  • Modern lägenhet renovering återupplivar sin 1800-talet karaktär
  • Varm lägenhet i Barcelona inredd i naturliga färger och trä

Golven målade svart medan väggarna är vita. Detta möjliggör en fin kontrast med möblerna. Vardagsrummet är fyllt med naturligt ljus. Möblerna är lokalt och så används tygerna. Armstolarna och borden är en del av Mauricio Arrudas privata samling. I matsalen finns ett hus av kort matbord, designat av Arruda. Du märker att hela inredningen är omsorgsfullt planerad, varje litet stycke är på plats och alla element fungerar tillsammans för att bilda en harmonisk bild. {Pics by Fran Parente}