Vad betyder färgen grön?

Vad betyder färgen grön?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Färg är så viktig i hemdesign. Den har möjlighet att ställa in ton, fokus och energinivå för ett mellanslag. Intressant är att en färg i synnerhet har nyanser än någon annan: grön. Grön är också den vanligaste färgen i naturen, och den är den näst vanligaste favoritfärgen (precis bakom blå).

I den här artikeln ser vi grönt ganska nära och bestämmer färggrön betydelse och effekter när du överväger användningen av denna vackra nyans i ditt eget utrymme.

Definition av grön

Vid sin mest grundläggande är grön färg mellan gul och blå i färgspektrum. Intressant har grönt en fysisk effekt på våra kroppar, inklusive stimulering av hypofysen, avkoppling av musklerna och utvidgning av blodkärlen. Med andra ord har grön visat sig lugna och lindra stress och även (lite paradoxalt kanske) uppfriskande.

Olika Symbolism of Green

Runt om i världen symboliserar färgen grön olika saker för olika människor. Till exempel är grön en helig färg i Iran (tillsammans med blå) och symboliserar paradiset. Det är Irlands emblematiska färg. Grön är det eviga livet i Japan och en symbol för hopp i Portugal. Det är en symbol för otrohet i Kina eller dåliga nyheter i allmänhet för Israel. I USA är det färg av valuta och lycka till.

Betydelser och effekter av grön

De flesta barn lär sig att grönt skapas när man kombinerar gul och blå. Vad många inte inser, åtminstone medvetet, är att en sådan släkting ger de båda färgföräldrarnas bästa egenskaper - från gult, grönt har karaktären av klarhet och optimism, medan den omfattar blåttinsikt och inneboende kalhm. Nedan är en djupgående titt på gröna betydelser (många av dem är anpassade från att stärka dig själv med färgpsykologi):

Tillväxt och förnyelse - Bara som gröna knoppar bildar sig på träd varje vår, är färggrön förknippad med tillväxt och förnyelse. Grön hjälper till att återställa och föryngra utarmad energi i naturen och hos människor (fysiskt, mentalt och emotionellt) och representerar vitalitet och friskhet, även om det också är färgen ironiskt associerad med sjukdomsplaggen.

Emosionell Positivitet - Gröna ger oss möjlighet att älska och vårda både oss själva och de omkring oss ovillkorligt. Dessutom är grön hjärtkakraans färg, som i huvudsak är mitten av det mänskliga energisystemet och innefattar hela bröstområdet inklusive lungor och hjärta. Hjärtchakran menas att överbrygga klyftan mellan de fysiska och andliga världarna. Som den representativa färgen på den här fjärde chakran förbättrar grön människans förmåga till kärlek, empati och medkänsla.

Balans och Harmoni -Som dess överflöd i den naturliga världen skulle föreslå, greensymbolizes mästaren och livskraften. Det är också den färg som används för att balansera intellektet med känslor genom att skapa jämvikt mellan huvudet och hjärtat. Grönt uppmuntrar oss att vårda oss själva och andra och är någonsin pålitlig.

Fristad - Green presenterar en tillflykt från stressen i en upptagen stads- eller samtida livsstil. Färgen återställer oss en känsla av naturlig välbefinnande med sin väsen av stabilitet. Intressant är grön färg som används för nattvisglasögon eftersom det mänskliga ögat är mest känsligt för och kan skönja de mest nyanser av den färgen, så det finns många tillgängliga nyanser för dess helgedomsliknande effekter.

Hopp och förändring - Grön kan användas i samband med förväntan på saker som ska komma. Detta är inte förvånande, eftersom förändring och omvandling är nödvändiga för tillväxt i naturen. Det som är intressant är att förmågan att bibehålla dessa förändringar till följd av tillväxt är också en del av grönens energi.

Rikedom och generositet - Tillsammans med att representera naturlig förändring kan gröna också betyda expansion eller ökning, vilket är förknippat med välstånd och överflöd. Bra att grönt är generöst av naturen. Det är också associerat med framsteg (som i "ge det gröna ljuset"). Omvänt, grönt bär med sig möjligheten att vara lite självcentrerad, possessiv och materialistisk (som att vara "grön av avund").

MoreINSPIRATION
  • Fun Color Duos för sovrummet: deras humör och meningar
  • Grön och Blå Färgkombination
  • Bright Color Combo: Gul & Grön

Kreativitet och produktivitet - I designutrymmen som kräver att produktiviteten och kreativiteten underlättas, är grön ofta den färg du väljer. Faktum är att i fönshui används grönt för att minska absent-mindedness, nervositet och elakhet. Dessutom har grön visat sig förbättra läsförmågan. Det här är kanske varför så många kontor och skolor använder nyanser av grönt.

Vänlig och diplomatisk - Grönt är behagligt och välgörande, främjar kärlek till naturen, familjen, vännerna, hemmet, trädgården etc. Som en naturlig fredsbevarare betyder grön observation, lyssnande och rådgivning. Det finns möjlighet att visa situationer tydligt från flera sidor och en inneboende känsla av rätt och fel med grön, även om dessa egenskaper kan ge effekter av att vara en dörrmatta och / eller försiktiga.

Variationer av grönt och deras betydelser

Som det har diskuterats har grön mer nyanser än någon annan färg.Visserligen, även om de alla är en form av "grön", har dessa nyanser inte med sig samma betydelser och estetiska intonationer. Nedan följer några av de vanligaste gröna varianterna, med en kort beskrivning av deras betydelser.

Olivgrön är en traditionell färg som representerar fred (som i olivgrenen, trots att grenen i sig inte är grön i sig), men en olivton kan också föreslå svek och förräderi.

Chartreuse, eller gulgrön, är historiskt förknippad med feghet och rädsla; retrofärgen kan dock se vacker ut i design, särskilt naturligt upplysta utrymmen.

Neon eller lime, grönt är positivt, lekfullt och naivt, vilket med sin oförmåga ger en känsla av ungdomlig förväntan.

Aquamarine (är den grönblå? Eller blågrön?) Är det tropiska oceanets färg. Det lugnar andan och läker känslor.

Kellygrön är färgen på både gräs och pengar. Det är självklart självförtroende och hälsosamt.

Smaragdgrönt är inspirerande och inte överraskande baserat på sitt namn, förknippat med välstånd och rikedom.

Jade grön är något blåare än smaragdgrön, en skillnad som förskjuter betydelsen mot förtroende, takt och diplomati, för att inte tala om generositet.

Teal är en rik juvelton av grönt, och dess mognad och djup resonerar med stillhet, helhet och sofistikering.

Skoggrön är som den gröna äldre bror till de andra gröna - dyster och mörk, skogsgrön utstrålar lite grådighet, själviskhet och förbittring.