Meguro Office i Tokyo av Nendo

Meguro Office i Tokyo av Nendo
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En mycket intressant och ovanlig design kan ses på Meguro Office. Det ligger nära Meguro-floden i Tokyo och det var designat av Nendo. Det som är särskilt intressant om kontorsbyggnaden är dess inredning. Det är modernt och enkelt men samtidigt är det till skillnad från allt du någonsin sett, särskilt i en kontorsbyggnad.

Den mest intressanta detaljerna är de väggar som skiljer kontor. Faktum är att det inte finns några väggar och vi vet det. De har ersatts med en slags decoupage som liknar en bit trasa som hålls uppe mellan två händer. Strukturen och utseendet är inte lika naturligtvis men inspirationen är mycket synlig. Tanken var att skapa ett interaktivt utrymme där barriären mellan öppet och slutet avstånd är tunt och lätt kan avlägsnas. För att komma in eller lämna ett kontor behöver du bara gå över väggarna.

MoreINSPIRATION
  • VDAB Office Building av BOB361 Architects
  • Parasitkontor i Moskva av za bor architects
  • Modernt kontor och bostadsområde kallat Smart Design Studio

Det är inte en design som ger en hel del privatliv, men det är modernt och roligt. Det är ett annat perspektiv och jag är säker på att det är mycket trevligare och kul att jobba på ett sådant ställe. Och för dem som vill ha mer integritet finns det några kontor som är inneslutna med någon form av plastdraperier. Detta minskar bruset och skapar ett mer privat utrymme och samtidigt skiljer det inte helt från kontoret från resten.