Flytta över, tusenårig rosa. Melodramatisk lila är här

Flytta över, tusenårig rosa. Melodramatisk lila är här
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Melodramatisk lila lägger till sofistikering och visuellt intresse för vilket utrymme som helst. Bild: Elad Gonen

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Millennial rosa har haft sin dag. Den varma skuggan bildade ett antal trender i 2017. 2017 är över, men det nya året ger nya nya nyanser. En av de hetaste är faktiskt en cool, lugnande färg. Om du inte redan har blivit utsatt för melodramatisk lila, låt oss presentera dig.

Denna färg började sin klättra till toppen nyligen. Namnet "melodramatiska lila" kom i rampljuset i augusti förra året, då Lorde trampade på den röda mattan i en klänning av denna färg. Nu skördar den upp som en skuggning för fashionistas och inredningsarkitekter. Varför?

Melodramatiska lila ersätter de ungdomliga vibbarna av årtusenden rosa med sofistikering och subtilitet. Medan den rosa var idealisk för accentstycken och pops of color, står denna eleganta lila i för neutraler och lyser när den presenteras i stora designstycken. Låt oss ta en titt på några sätt att du kan införliva melodramatisk lila i din heminredning.

Melodramatisk lilla gård dekor

Att dekorera dina utomhusutrymmen kan vara utmanande. Du vill att de ska känna sig roliga och färska, men du måste också överväga färger som kan hålla upp när de utsätts för elementen. Lyckligtvis kan årets favoritlila komma till räddningen. Eftersom melodramatisk lila redan är en mjuk nyans förändras det inte mycket eftersom det svävar i solen. Det är en idealisk färg för alla utomhusklädsel och paraplyer.

Eller, om du letar efter ett mer naturligt sätt att införliva denna trendiga nyans, växa den. Lavendel buskar trivs med sällsynt vattning, vilket gör dem idealiska för svarta tummar och vattenmedvetna trädgårdsmästare. Mexikansk salvia är ett annat lågt underhållande sätt att lägga stänk av lila till din gård.

Denna lila nyans klär upp en uteplats och bär bra i solen. Bild: British Association of Landscape Industries

Lila blommor håller din gård fräsch utan att överväldiga den med färg. Bild: Peter A. Sellar

Melodramatiska lila gardiner

Om du lockas till melodramatisk lila men inte vill gifta dig med det för evigt, vänd dig till dina gardiner. Bytesperioden är en bra tid att byta ut dina fönsterbeläggningar och uppdatera ditt hem. Lägg till lila gardiner i din matsal för att ge utrymmet en lyxig känsla. Kom ihåg att lila är färgen på royalty. Den här mjuka handenheten på denna draperi byter ut, ger ditt utrymme frodigt och inbjudande, även om det lägger till en sofistikerad luft.

Denna gardinbyte är också perfekt för rum där du vill lägga till en känsla av lugn, som en plantskola eller ett kontor. Om du känner dig fri från att sitta vid ditt skrivbord kan den här lugnande nyansen hjälpa dig att recentera.

Melodramatiska lila gardiner ser frodiga och rika ut. Bild: Austin Bean Design Studio

Lägg till en känsla av lugn och mjukhet i något utrymme med gardiner i denna färg. Bild: D'Apostrophe Design

Melodramatiska lila möbler

Även om du hittar en prisvärd möbel finns det fortfarande tidsinvesteringsfaktorn. Det finns många alternativ att tänka på: form, storlek och tyg. Uttalande soffor i livfulla nyanser är roliga och lägger till ett anmärkningsvärt designelement, men kommer du att bli sjuk i färgen?

Melodramatisk lila ger en lycklig mitt mellan samma gamla neutraler och högmättnad nyanser som kan gå ur stil. Den mjuka men intressanta färgen ger en kosmopolitisk touch till alla vardagsrum utan att överväldiga rymden.

Komplettera den mjuka lila nyans med neutrala för att lägga djup i ett rum. Bild: Amy Schwartz Interiors

Melodramatisk lila soffa och fåtöljer hjälper till att skapa ett varmt och lugnande utrymme. Bild: LA Hemfotografi

Melodramatisk lila gör sitt märke på design och modevärlden. När du införlivar det i ditt hem, kommer du inte bara att vara trendig, du kommer också att arbeta en intressant men balanserad nyans med uppehållskraft i din inredning.

Hur kommer du att använda melodramatisk lila i ditt hem? Låt oss veta i kommentarerna.