6 tips för att skapa en funktionell mikropatio

6 tips för att skapa en funktionell mikropatio
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Har du en liten uteplats som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Det är lätt att bli avskräckt med att titta på bilder av uteserveringar med sprawling utomhuskök, massiva uteplatser och naturliga eldgropsområden. Men om du har en mindre bakgård utrymme, behöver du bara bli kreativ i din design. Det är här en mikroterrass går in.

Genom att fokusera på viktiga designelement som färgschema, växtavstånd och konstnärliga bitar kan du skapa ett snyggt, användbart utrymme som alla skulle vilja koppla av. Läs vidare för att lära dig att ompröva de små utomhusytorna.

Ett enda långt bord lägger till visuell längd och mer användbarhet till ett litet uteplatsutrymme. Bild: Kate Eyre Garden Design

Vrid "liten" till "mysig"

Det första steget i att få ut det mesta av en liten uteplats är att reframing hur du ser utrymmet. Snarare än att tänka på vad du inte har, tänk på vad du gör. Faktum är att med mindre uteplatser har du möjlighet att skapa ett utrymme som är mycket intimt och mysigt.

Bilden ovan visar denna filosofi. Genom att omge ett ätområde med växtliv ser området upp avsiktligt mysigt snarare än trångt. Tänk aldrig på att detta kan vara utrymmet på uteplatsen; med en design denna privata, det är allt du behöver.

Skapa en elegant utomhus "matsal." Bild: Cato Creative

Avsnitt av mikro-uteplatsen med fäktning

När det gäller ett litet utomhusutrymme kan det tyckas att stängsel är det sista du behöver. Du kanske tror att stängsel bara skulle låda i rymden. Men många små uteplatser kommer sannolikt upp mot andra varv, vilket gör fäktning nödvändigt om du vill ha privatliv.

Från en konstruktionssynpunkt gör fäktning också att utrymmet ser ut som sitt eget inrymda rum. Tänk på det som en utomhus matsal. Därifrån kan du lägga till planteliv och andra designelement för att göra det snyggare. Bilden ovan visar också hur horisontell, smal fäktning design hjälper fäktningen och utrymmet sig längre och öppnare.

Lägg till chic stil till ett utomhusutrymme med en accentvägg. Bild: Randy Thueme Design

Montera utomhus accentväggar

Accentväggar är inte bara för inomhus. Att lägga till en unik accentvägg uppnår några mål. Å ena sidan kan du få den segmenterade integriteten att mindre utrymmen i städerna ofta kräver. Det är dock också ett enkelt sätt att lägga till textur och stil i utrymmet. Och eftersom du inte har mycket markutrymme att arbeta med, med hjälp av en accentvägg är det ett bra sätt att göra fönstret dubbelt som ett designelement.

Coola färgscheman fungerar bra med omgivande grönska och blommor. Bild: June Scott Design

Fokusera på färg och design

Litet utrymme kräver att du fokuserar på individuella stilelement så mycket mer. Detta lägger till sammanhållning på mikroportalen och drar ögat bort från storleken på utrymmet själv.

Till exempel använder uteplatsen ovan gröna kuddar för att matcha det omgivande plantelivet, med lila kuddar för att accentuera blommorna i förgrunden. Mycket strukturerat växtliv gör också detta utrymme en visuell behandling. Storleken på rymden blir verkligen sekundär för hur alla färger och texturer fungerar tillsammans i detta område.

Vitt fäktning öppnar visuellt upp utomhusytor. Bild: Cato Creative

Välj ljusa färger

Ett vanligt sätt att öppna ett rum inuti är att använda ljusa färger, men principen gäller också utomhus. De vita, fasta väggarna i bilden ovan förpackas inte i det här lilla mikrorummet.

Uteplatser har naturligtvis vanligtvis cement på marken. Men om du har ett mycket litet utrymme, överväg att lägga ner lite ljusgräs för att lägga till färg. Tillägget grönt och vitt växtliv drar den gröna gräset och det vita staketet tillsammans i en sammanhängande utseende. Den ljusgröna växtlivet stannar också den vita från att se för steril ut.

Häng väggkonst ute som ett sätt att wow gäster. Bild: Jetton Construction

Använd konst utomhus

Du har inte mycket utrymme att arbeta med i en mikroterrass, så varje detalj måste vara på plats. Ett sätt att skapa omedelbar stil i ett utrymme är att välja ett designtema med hjälp av periodstycken och konstverk, som i bilden ovan. Denna viktorianska / klassiska eruteplats skulle vara underbar för att njuta av te. Gästerna kommer att vara upptagen med att beundra konsten att märka det mindre utrymmet som ligger i mikro-uteplatsen.

Små utrymmen kan vara skrämmande var som helst inomhus eller utanför hemmet, men ett litet out-of-the-box-tänkande kan omvandla din micro patio till en mysig utomhus oas. Är du inspirerad av något av ovanstående idéer?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: