4 sätt att dekorera runt minimalistiska mantlar

4 sätt att dekorera runt minimalistiska mantlar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mantlar brukade vara mer utsmyckade bitar i traditionella hem. De agerade som rummets fokuspunkt och harkade tillbaka till en tid då folk var mer benägna att titta på eld än en tv. Men dagens mantlar har tagit en mer minimalistisk beröring. Många har enkla, lättfärgade fasader runt dem. Några är lite mer än en fyrkant där elden går. Alla definieras av en stark geometri. På grund av hur minimalistiska de är, finns det flera olika sätt att dekorera runt minimalistiska mantlar. Läs vidare för att upptäcka hur man arbetar med det enkla men kraftfulla designelementet som är det minimalistiska manteln.

Använd speglar

En stor spegel över en minimalistisk mantel öppnar utrymmet. Bild: Polina Pidtsan

Speglar är ett favoritelement i övergångs-, små och minimalistiska utrymmen. Har både en känsla av minimalism och en klassisk överklagande, de gör ett bra komplement till mer tidlösa mönster. De fungerar också bra i små utrymmen eftersom deras reflektioner visuellt dubblerar utrymmet i ett rum.

Speglar är ett grundläggande element att ha i ett rum och kan hållas i mycket smala ramar, eller inga ramar alls. Som ett resultat fungerar de bra i utrymmen med enkla mantlarna som är vanliga i små, övergångs- och minimalistiska utrymmen.

Bilden ovan visar hur en stor spegel kan juxtapose en mindre mantel. Detta gör att utrymmet ser öppet ut och lever. En samling mindre speglar kan också fungera. Så kan konststycken som använder spegelytor som en del av deras design.

Använd stor konst för att dekorera runt minimalistiska mantlar

Stor konst gör det minimalistiska mantelområdet till en fullständig kontaktpunkt. Bild: Deroseesa

Ett av de mest populära sätten att dekorera runt minimalistiska mantlar är att använda stor konst över en sådan mantel. Konsten fungerar sedan som en kontaktpunkt och skapar visuellt intresse runt mantelens grundläggande element. Eftersom minimalistiska mantlar tenderar att vara på mindre sida är väggytan ovanför manteln en naturlig plats för den konsten.

Abstrakt konst fungerar bra med minimalistiska mantlar för en mer modern touch, men du kan också gå efter något mer realistiskt som i bilden ovan. Realistisk konst lägger till en touch av tradition och tidlöshet som arbetar med många olika rumsdesigner.

Håll det minimalt

Att använda bara ett element på manteln går med det övergripande minimalistiska utseendet. Bild: Lauren Shadidarch

Ett annat alternativ att dekorera runt minimalistiska mantlar är att hålla sig med den minimalistiska atmosfären. Bilden ovan visar hur du kan använda ett enda dekorativt element som en växt för att lägga till ett visst intresse av visuellt intresse. Men den enda växten håller fortfarande utrymmet tydligt i den minimalistiska kategorin.

Du har många alternativ med denna idé. En annan vanlig minimalistisk manteldekoration är att ha ett litet foto i en ram. Många människor lägger ut fotot på sidan av manteln för att visa upp det skarpa, minimala utrymmet. En annan idé är att göra detsamma med en enda keramikburk eller en liten grupp av burkar. En uppsättning av tre pelare ljus är också ett vanligt designelement på minimalistiska mantlar.

Klart placerade konstnärliga bitar

Nästan allt fungerar bra på en mantel om du vet hur man placerar den. Bild: Designer Premier

Tala om konstnärliga element, ett annat sätt att dekorera runt minimalistiska mantlar är att använda en mängd olika konstnärliga stycken för ett sammanhängande utseende. Bilden ovan visar hur du kan använda ljus, planteliv, en spegel och liten keramik konst i en sammanhängande design.

En allmän regel att dekorera på manteln är att ha större eller större föremål nära kanten av manteln. Mindre föremål ska ligga i mitten eller på avstånd. Det skapar en balans av balans. Det är till exempel vanligt att se pelarljus i hållare på vardera sidan av någon konst som hänger över en mantel. En serie keramiska burkar i olika storlekar och höjder är också en vanlig stil.