Mirrored House Facades reflektera de vackra världarna runt dem

Mirrored House Facades reflektera de vackra världarna runt dem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi använder ofta speglar i inredningen för att göra ett rum tystare öppet, ljusare och rymligare. De tillåter oss att göra det genom att reflektera inredningen kring dem. Det är denna egenskap som har inspirerat några arkitekter och designers att skapa hus med speglade fasader. Det är definitivt ett mycket intressant koncept och inget bättre sätt att göra ett hus blandas i landskapet.

Hus i Danmark.

Mirrorhuset designades av MLRP-arkitekter och ligger i Köpenhamn, Danmark. Huset har speglar monterade på gavlarna och bakom dörrarna.

Speglarna speglar det omgivande landskapet och de är definitivt iögonfallande, vilket gör att alla stannar och tittar på huset. Även om designen är mycket enkel och inte alls ovanlig, är det speglarna som gör att den sticker ut och unik.

Almere.

Här är ett annat Mirror House, den här gången i Almere, Nederländerna. Den här konstruerades och byggdes av arkitekterna Johan Selbing och Anouk Vogel och färdades 2013.

Det intressanta experimentet skapades för en tävling och grundtanken var att bygga ett hus med en stark relation till omgivningen. Den här privata villaen har en fasad som helt och hållet består av reflekterande glas som perfekt kamouflerar det och samtidigt erbjuder fullständig integritet inuti.

Trähus.

Hela punkten när man bygger ett trädhus är att skapa ett litet hus som skulle vara dolt mellan grenarna på ett träd och därmed vara ett privat utrymme för sina användare. Ett speglat trädhus uppfyller helt perfekt det.

Ta en titt på den här. Det är svårt att se det ens när det är så kamouflerat. Upphängt mellan höga träd reflekterar trädgården skogen runt den och blir nästan osynlig även om alla inuti kan allt hända utanför.

Tiny Mirrored House.

När det gäller de hus vi har presenterat hittills, var de speglade glasfasaderna avsedda för att troget återspegla landskapet runt dem. I det här lilla huset är sakerna lite annorlunda.

Huset är designat av Harumi Yukutake och har inte speglade glasväggar. Dess fasad är täckt med många små runda speglar. Tillsammans skapar de en storskalig bild av allt runt huset och de skapar också ett intressant mönster. Bristen på fönster kan få dig att tro att det inte finns något ljus inuti men gissa igen. Interiören är täckt även i små speglar.

Stuga i Kalifornien öknen.

MoreINSPIRATION
  • Vita husets fasader - Klassisk, mångsidig och alltid vacker
  • Hus mitt i vackra berg av Balance Associates
  • Träpaneler fasader - konsistens och skönhet redo att utnyttjas

Spegelbelagd husfasad kan skapa några riktigt intressanta visuella effekter. Till exempel verkar denna stuga vara genomskinlig. Kabinen ligger i Kalifornien öknen och det är en 70-årig struktur. Allt det verktyg som förvandlas till ett unikt och modernt hus var några speglar.

Konstnär Phillip K. Smith III kallar projektet Lucid Stead. Han skapade denna serie av reflekterande paneler, ljus och anpassad elektronisk utrustning och monterade den på den här gamla timmerstugan.

Museum of Contemporary Art.

Eftersom vi pratar om speglade fasader och hur de speglar världen runt dem, låt oss också ta en titt på den här byggnaden. Det är inte ett hus utan ett museum och det var designat av arkitekt Farshid Moussavi.

Museum of Contemporary Art finns i Cleveland och det har en mycket intressant design. Den slanka och speglade fasetterade formen gör det helt klart, men samtidigt gör det också att det blandas. Eftersom det speglar landskapet kring det, har museet en kontrasterande design.

Non Program Pavilion.

Beläget i södra Spanien är Non Program Pavilion ett mycket intressant projekt av Jesus Torres Garcia Architectes. Två faktorer påverkar designen väsentligt: ​​förhållandet mellan form och landskap och sambandet mellan byggnaden och marken.

Paviljongen har ett böjt fotavtryck som efterliknar landets milda konturer. Fasaden är också delvis täckt av trä och delvis i speglat glas. Fasadglasfasaden speglar de omgivande vyerna och gör nästan paviljongen öppen. {Found on designboom}.

Samtida Spegelfasad.

Alla unika projekt och mönster som presenteras ovan är mycket intressanta men de visar oss hur man använder extrema speglar. Det finns också enklare och vanligare sätt att inkludera speglat glas i vårt huss design och arkitektur. Det är till exempel mycket vanligt att ha reflekterande fönster som erbjuder integritet för inomhusområdena och återspeglar landskapet samtidigt, vilket gör att huset lättare kan smälta in.

Forskningscenter.

Det sista fantastiska projektet vi vill visa dig är Palaon Research and Experience Center, som är en unik struktur utformad av Zürich och Berlin-baserad praxis Holzer Kobler Architekturen. Den ligger på en plats där de äldsta konstgjorda jaktvapenna tillverkades (300 000 år gamla spjut), i Shoningen, Tyskland. Byggnaden har ett reflekterande yttre och en mycket ovanlig form med skarpa vinklar och skär som ger den en geometrisk utseende.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: