Hur man mixar komfort och stil

Hur man mixar komfort och stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är inte alltid lätt att uppnå den rätta blandningen av stil och komfort, men vi visar dig hur du gör balansen perfekt.

Välj Bekväma färger.

Pastellfärger kan hjälpa till med avkoppling när du går in i rummet. Blå är särskilt lugnande, plus det kan fungera i utsmyckade, stilfulla mönster. Bekväma färger ger en lugnande effekt till överdådiga omgivningar.

Tona ner en formell stil.

Att ha en design som är enkel och strukturerad kan ibland sakna värme, vilket är avgörande för injektionen av komfort i ditt bostadsutrymme. Du kan uppnå mer av det med trämöbler eller ljusbelysningsalternativ som ger rummet tilltalande överklagande.

Gå eklektisk.

En bit av eklektisk charm gör underverk för att blanda komfort och stil. Men när du blandar klassiskt och modernt utseende, se till att resultatet inte är för ruttigt eftersom det kan orsaka kaos istället för lugn. För att avhjälpa situationen, välj soliga färger i dina möbler och ta sedan en färgstråle i ett unikt föremål, till exempel med en turkos ljuskrona. Inte för överväldigande, den lilla kontrasten har stor effekt.

Balansera din färgpalett.

Om du använder en avkopplande men kall färg, till exempel blå, hjälper det att balansera ut det med några varmare toner som pastellfärs eller gult. Blandningen av varma och snygga nyanser är viktigt för att du ska uppnå en balans som skapar ett lugnande, men sofistikerat bostadsutrymme.

Lägg till ett anmärkningsvärt stycke.

MoreINSPIRATION
  • Texturer som fungerar bra i vilket utrymme som helst
  • En blandning av attraktion och komfort
  • Hur man använder trenderna utan att förlora din personliga stil

Ett inredningsobjekt som är unikt och intressant är alltid välkomna i ett rum. Det arbetar omedelbart för att få något nyckfullt, vilket gör rummet mer gästvänligt. Kanske för att det är så kreativt!

Blanda dina metaller.

Även om användningen av metaller i hemmet kan framkalla en känsla av styrka, kan blandning av dem på olika sätt hjälpa till att ge ett element av komfort. Ett tips är att välja en metall som du vill vara din viktigaste bit i rummet och balansera den sedan med en kontrasterande metall. Dessa metaller kommer att fungera tillsammans för att skapa ett varmt, men ändå trendigt resultat. Till exempel fungerar en guldramad spegel i vardagsrummet vackert med bronsstatyer eller till och med metallfärger i kuddarna.

Använd olika nyanser och texturer i samma färg.

Även om tvättning av ett helt rum i en färg får dig att tro att resultatet blir hårt och kallt, så är det inte alltid fallet. Om du väljer en färg som grå men ge det en chans att arbeta i olika texturer och nyanser i inredningen, skapar detta ett attraktivt resultat. Till exempel fungerar mattgrå sängkläder bra med en glittrande spegel och silver bildramar. De skiftande nyanserna av samma färg kan fördjupa komforten medan de ser exceptionellt snygga ut. Experimentera med matt och glansytor eller texturer, såväl som blek mot djärva nyanser av samma färg.

Formerna kan stärka och mildra.

Även om mjuka texturer kan vara en viktig aspekt för att ge jord och värme till ditt hem, är formen lika viktig. I köket som ses ovan, mäts golvets geometriska linjer med runda lampor, strålkastare, rund köksbord och böjd spis.

I denna bild kan formens funktion för att blanda komfort och stil ses igen. De böjda stolarna och lockiga lampor fungerar bra mot bordets och skåpens hårdare linjer.

Textur du vill röra vid.

Textur är perfekt för att balansera hårda och mjuka element i ett rum. Textur i form av träkorn fungerar bra när den ställs mot hårdare sten och antika granitplattor. Rostfritt stål för kranar arbetar också för att skapa en lätt men stabil känsla i rummet. Blandningen av texturer framkallar chic komfort.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.