Två moderna kapslar visar hur man njuter av livet äventyrligt

Två moderna kapslar visar hur man njuter av livet äventyrligt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vandring, utforska och njuta av fantastisk utsikt från bergstopparna är säkerligen underbart och är alla fantastiska semesterupplevelser. Men vad händer om du skulle ta äventyr på en helt ny nivå? Vad händer om du kan sova i en kapsel som är fäst vid ett brant berg eller ta det till en önskad plats? Det låter definitivt som en underbar möjlighet, en som kan bli verklighet tack vare projekt som de två vi ska beskriva.

Skylodge Adventure Suites

Den första tar dig till Peru, i den fantastiska Sacred Valley. Här hittar du tre genomskinliga kapslar hängande från en klippa, känd som Skylodge Adventure Suites från Natura Vive. År 2013 blev de första hängande logerna i världen.

För att nå kapslarna måste du klättra 400 fot som är cirka 122 meter eller använda en serie zipliner. Varje kapsel mäter 24 fot lång och är 8 ft hög och 8 ft bred. Det kan rymma upp till 8 personer. Kapslarna är handgjorda från flygplansaluminium och väderbeständigt polykarbonat och de innehåller allt som behövs för en bekväm vistelse, som totalt fyra bäddar, ett matsal och ett privat badrum som är separerade från sovplatsen med en isolerad vägg.

MoreINSPIRATION
  • POD Capsules Reinvent Modern Traveling
  • Topp 5 inbyggda kaffemaskiner som gör ditt liv enklare
  • Läcker kapselhängande lampor

Utgången ligger i kapslens övre del och sex fönster och fyra ventilationskanaler säkerställer en trevlig atmosfär inuti. Fyra lampor och ett läslampa förbättrar dessutom den mysiga och bekväma atmosfären. Kapslarna är också utrustade med torra ekologiska toaletter och handfat, gardiner för avskildhet och erbjuder fantastisk utsikt över dalen.

Ekokapsylerna

Det andra projektet är fortfarande ett koncept och de första producerade enheterna väntas under första halvåret 2016. Varje Ecocapsule kommer att mäta 2,55 x 4,45 x 2,25 m / 4,5 m och kan bekvämt rymma två vuxna.

Kapslarna kommer att drivas av inbyggd vindkraftverk samt av en serie solceller. De är kompakta och kommer att vara utrustade med inbyggda pentry, kommer att ha rinnande vatten, toaletter, varma duschar och alla andra grunderna.

Med tanke på den kompakta designen och alla funktioner som är integrerade i den, kommer dessa lågenergibyggnader att ha ett brett utbud av applikationer och kommer att kunna fungera som oberoende forskningsstationer, turistattraktioner eller akut- eller semesterboende. Deras form är optimerad för insamling av vatten och de har inbyggda vattenfilter.

Dessutom kommer ekokapslarna passa in i en standard fraktbehållare, så ingen speciell förberedelse kommer att behövas. Dessutom kommer deras design och storlek att tillåta dem att sändas, lufttransporteras, bogseras eller till och med dras av packdjur.