En modern glasförlängning byggd för ett Adobe-hus

En modern glasförlängning byggd för ett Adobe-hus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Byggnadstillägg för befintliga hus är ofta svårare än ombyggnaden av hela fastigheten från början. Det beror på att det måste finnas en koppling mellan det gamla och det nya och allt måste planeras i förhållande till det som redan finns där. Varje gång målen och designstrategin är olika. Tillvägagångssättet valt av arkitekt Andrés Argudo för denna reträtt i Ecuador var en underbart balanserad.

Arkitekten var tvungen att utforma en förlängning för ett redan befintligt adobehus. Klienten ville lägga till fler bostads- och sovplatser utan att övervinna originalbyggnaden. Förlängningen var tvungen att låta fokus vara kvar på adobehuset men samtidigt måste man få ut det mesta av webbplatsen och speciellt de åsikter som är otroliga.

Webbplatsen är sluttande och omgiven av berg, en sjö och en tallskog. Det ursprungliga huset ligger på toppen av sluttningen, från vilken utsikten är mest underbar. För att låta det vara centrum för uppmärksamhet placerar arkitekten den nya 245 kvadratmeter förlängningen på en lägre nivå, nerför sluttningen. Det kvarstående problemet var att det måste finnas ett sätt att ta utomhus till förlängningen. Lösningen var att ge strukturen en fasad som till största delen gjordes av glas.

MoreINSPIRATION
  • Glas och stål modernt hus byggt som en hyllning till det förflutna
  • Three Storey Extension till ett Lakeside House med öppen och asymmetrisk design
  • En 1870 Townhouse From London Gets En Modern Glass Extension

Utvidgningen omfattar höjden och dra full nytta av dess närhet till sjön och den fantastiska tallskogen sprids runt den. Klienten ville att den här nya delen av huset skulle vara så öppen som möjligt och fullhöjdsfönstren definitivt hjälper till att uppnå det målet.

Det finns en annan sak om förlängningen. Taket dubblar som en öppen terrass med glasskyddsräcken. Detta gör det möjligt att fungera som en naturlig förlängning av de sociala områdena i huvudhuset. Utsikten från här uppenbarligen är underbart. Det finns också en badtunna inbyggd i terrassen och en massa funktioner som gör att den känns mysig.