Modern grekisk husdesign utforska traditionell och modern design

Modern grekisk husdesign utforska traditionell och modern design
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ön Kea i Grekland verkade det perfekta läget för att slå sig ner och njuta av en magisk vindslang bland olivträd. Detta moderna hus i Kea sågs av arkitekten Marina Stassinopoulos och Konstantios Daskalakis som ett tillfälle att anställa öns traditionella byggnadspraxis i en modern och mycket funktionell bostad. Genom att omplacera områdets terrasser samtidigt som lokalflora upprätthålls skapade arkitekterna en modern grekisk husdesign som förbinder volymen av levande utrymmen samtidigt som de tillåter att de är oberoende. En sluttande plats och de vackert enkla terrasserna tillåter arkitekter att skapa olika gårdar och öppna områden integrerade i den volymetriska arkitekturen och terrasserade landskapet.

Med en anpassad planlösning föreställdes hemmet funktionellt, mysigt och inspirerande: "Byggnaden ligger på en terrass. Ingången till huset finns i tomrummet mellan husets volym och terrassen bakom den. En längdriktning parallell med sluttningen av höjden förbinder de distinkta byggvolymerna och tre gårdar, som alla har olika egenskaper: en täckt innergård (i byggnadens hjärta), en skuggad av ekarna (nära vardagsrummet) och en utsatt för solen (i slutet av korridoren). Vinkelrätt mot längdbanan går man in i byggnadens huvudområden (vardagsrummet och de två sovrummen), som öppnar sig mot havet. Cirkulationen och serviceutrymmena (entré, korridorer och badrum) uttrycks som hålrum som förbinder de olika volymerna i de primära utrymmena. ”

Detta moderna grekiska hus, som definieras av enkelhet och visar en miljövänlig natur, visar sitt plana tak som huvudfasaden, eftersom interiören är tillgänglig från övervåningen. Ändå kan det aldrig konkurrera med den här unika infinity poolen på taket som flyter ovanför det orörda grekiska ön. Bilder av Yiorgis Yerolymbos presenterar det privata stenhuset på ön Kea i Grekland som en fyrkant av moderna linjer på natten, och tar vyer över det awe-inspirerande vattnet bortom.

Det är lätt att föreställa sig att bo i ett modernt grekiskt hus som den här för alla som någonsin besökt Grekland. Denna ö hem är den perfekta hybriden mellan traditionella och moderna.