Modern Home Bends Reglerna för att maximera funktionalitet

Modern Home Bends Reglerna för att maximera funktionalitet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Reglerna i utvecklingsplanen i Wilhermsdorf-regionen i Tyskland kräver att konstruktioner ska vara enstegsbyggande och ha ett taktak. Restriktionerna är dock inte lika strikta som de verkar. Ett mycket bra exempel i detta avseende är detta moderna residens byggdes 2015 av arkitekten Rene Rissland i samarbete med Peter Durschinger.

Bostaden ligger på ett område som mäter 290 kvadratmeter och har en design som är unik för regionen. Arkitekterna och klienten arbetade tillsammans för att hitta ett sätt att böja reglerna till deras fördel. Den hittade lösningen är både genial och smakfull.

Huset är byggt på två nivåer. Marknivå är tekniskt en andra källare och på toppen av den står en solid svart låda med ett lutande gaveltak. Bottenvåningen är insvept i genomskinliga glasväggar vilket ger huset en lätt utseende.

Denna volym innehåller och garaget och tvättstugorna. Detta inkluderar även kök och matplats. Huvudentrén ligger också på denna nivå. En stor terrass fungerar som en utomhus lounge, perfekt för vänliga möten eller vackra dagar.

Köket och matsalen passar ut mot terrassen och njut av det naturliga ljuset som kommer genom glasväggarna och skjutdörrarna. Dessutom skapar den direkta anslutningen till utomhus en ny och naturlig övergång mellan utrymmena.

En konkret trappa med ekplattor på andra steg kopplar den andra källaren till bottenvåningen. Dess design är skulpturell och konstnärlig, kombinationen av varma och kalla toner skapar en balanserad och mycket elegant look övergripande. Stålnätets säkerhetsnät erbjuder skydd utan att hindra visningarna på något sätt.

MoreINSPIRATION
  • Funktionalitet och estetik försonas i en modern lägenhet inställning
  • Modern Cabin-Like Retreat Regler Det Kaliforniska Landskapet
  • Modernt och öppet lanthem med bilgalleri

På övervåningen finns vardagsrum och sovplatser. Ett litet galleri ansluter matplatsen på bottenvåningen till vardagsrummet som ligger ovanför det. Dessa två nivåer är också anslutna på ett annat intressant sätt som innebär en hängmatta golv.

Hängmatta golvet är en rolig och ovanlig funktion utformad för att erbjuda huset en avslappnad och avslappnad känsla. Det är en favoritfunktion för barnen som anser detta område en lekplats.

Vardagsrummet kännetecknas av ett stort panoramafönster som ger en fantastisk utsikt över omgivningen. Från utsidan har husets fönster gröna gula ramar som i kombination med den svarta fasaden täckt med förkolrad lerk upprättar en djärv men samtidigt enkel design.

De sovande områdena ligger på översta våningen. Här finns en två-rums-enhet som eventuellt kan användas som ett kontorsutrymme eller som en separat lägenhet om så önskas. Befälhavaren badrummet är det utrymme där violett valdes som en primär accentfärg. Kombinerat med vit, trä och metall accenter, det etablerar en elegant och modern inredning.

Badrummet har en krökt vägg eller glassten som skiljer den från sovrummet. Bakom denna vägg är duschkabinettet.

Huset är ovanligt jämfört med de andra närvarande i området. Detta hindrar inte det från att blanda in. Dessa två sidor av designen gör projektet intressant, unikt och minnesvärt.