Ring det en Puff eller Ottoman - Det är en mångsidig bit av möbler

Ring det en Puff eller Ottoman - Det är en mångsidig bit av möbler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du har alltid kallat det en osmanska - men kanske är det verkligen en puff. Finns det någon skillnad? Ja, det finns det. Typiskt är en puff låg till golvet, har inte ben eller ramverk, och är endast gjord av textilier och fyllningar. Ottomaner har vanligtvis en inramning som ger det form och ben som lyfter upp det från golvet, lite eller mycket. Oavsett vad det är, det är en överlägsen mångsidig bit för ditt hem som lägger till komfort, sittplatser och kanske en pop färg. Dagens puff erbjuder några nya och unika mönster.

Secondome i Italien skapade dessa puffar som ingår i sin Bodybuilding-kollektion, som är en "anti-gym" -samling. Denna runda del är Palla, ett uppblåsbart säte klädda i metallisk läder och blå beverskinn.

Den vanligaste puffformen är en rund, svagt plattformad bollform. Lite som påminner om en böna, är en puff den mest avslappnade formen av en ottoman eller fotsköt. Puffarna nedan är gjorda av textilier, ett mycket populärt val för dessa bitar.

Det spanska möbelbolaget Fama har denna neutralfärgade puff, stickad i ett tjockt garn som är avslappet och mysigt. Texturen i den resulterande puffen ger intresse för biten.

Vissa delar är en hybrid, som den här. Medan den har en palls struktur, kan den fortfarande vara en puff eftersom den inte har några ben och är stoppad i en gråaktig lavendelmocka.

Här är ett bra exempel på förvirringen som kan komma ifrån att försöka klassificera dessa möbler. Dessa underbara blå bitar är en ottoman och en puff. Per definition kan den stora delen vara en puff eftersom den inte har några ben.

Denna bohemiska puff skulle vara färgstarkt tillägg till alla rum. Den mångsidiga delen är stoppad i eklektiska tyger som skulle ge intresse för alla rum i huset. Denna speciella modell har ett sidoband som gör den lätt bärbar.

Calia Italias läderpouf utstrålar komfort tack vare den slitna finishen på läder, synliga sömmar och ovanlig form. Du kan inte hjälpa men vill lägga fötterna på det!

Den glada puffen är från Combray Textile & Design. Den New York-baserade studion specialiserar sig i high-end handbroderade textilier för heminredning. Combray har broderade tyger, kuddar och hem accenter. Detta skulle vara ett elegant tillägg till vardagsrum eller sovrum.

Beroende på deras höjd kan puffar och ottomaner vara en elegant - eller avslappnad - tillägg till en matsal. Här runda en mängd stoppade och furriga bitar ut på platsen för en middagsfest.

Ego Italiano s puff har en strukturerad form, så det är mer som en ottoman, speciellt eftersom den öppnar för att avslöja utrymme för förvaring. Stycket är stoppat i läder med läderplåt och lacklackade klister. Det nedre cirkulära bandet och stängningsplattan görs också i läder.

Den perfekta feminina puffen är den här av Ginger & Jagger. Den ljusrosa velourklädseln är elegant och lyxig. Oavsett om det används i ett vardagsrum eller ett sovrum, kommer den här stycket att ge en snygghet av nåd och poshness.

Tysklands Hulsta gav sin puff en nyckfull touch och kallar det "Birdy." Företaget beskriver det som en perfekt följeslagare för att sätta upp fötterna och inte att det är "individuellt och multifunktionellt". Stycket designades av Pascal Bosetti och är Finns i en mjuk klädsel eller velour.

MoreINSPIRATION
  • Singer Green Pouf Ottoman
  • Pixpoufs-samlingen av Arper
  • Sumo pouf av Simon Legald

Denna puff - som vi hittade i den italienska Designers monteren på ICFF 2016 - är mer som en ottomansk och flera snoddsförpackningar ger det en "bale" look. Vad du än väljer att kalla det ser det väldigt bekvämt ut.

Denna del av Khalil Jamal har en liten ryggstöd, så kanske det kan klassificeras som stol, men eftersom det inte har en strukturell ram och kan användas som individuella golvkuddar, anser vi att den trotsar definitionen. Varje kudde är fem tum tjock och stoppad i en grå ullduk trimmad med rött, blått, gult eller svart rör.

Geometriska läder- eller vävtäckta puffar är perfekta för modern inredning. De rena linjerna och intressant form blandar sig väl i rum som har en minimalistisk känsla eller ett modernt utseende.

Det naturliga mönstrade läderet på dessa puffar på Liliandlou bidrar till den avslappnade, något slouchy känslan av bitarna. Perfekt för ett familjerum, dessa puffar fungerar som färdiga sittplatser för extra gäster eller den perfekta bänken för dina trötta fötter.

Mora Dillos Hannah puff är lättsinnig och funktionell. Den roliga formen är fortfarande lämplig för ett vardagsrum, men det skulle också vara bra i ett sovrum. De neutrala färgerna gör det också mycket mångsidigt.

Slice Pouf, även av Mora Dillo i Spanien, är mångsidigt att gå på något sätt - från mycket vardagligt till ett mer formellt stilrum. Puffen kommer i sju olika färger, några ganska levande.

Det kan se ut som en rund boll, men det här är en stel puff gjord av Portugals Blackcork. Företaget använder endast korken som finns i trädgrenar för att tillverka korkgranuler som autoklaveras i kluster. Den hållbara processen innebär att man sprutar vattenånga genom korkpellets som kommer att expandera och agglutinera med hartserna i själva korken. Företaget använder denna process för att tillverka en mängd inredning.

Alla dessa exempel visar att puffarna inte behöver vara runda. Oavsett vilken form, en pouf är en användbar bit för ditt hem. Denna samling av puffar visar att olika former och texturer är perfekta för blandning och matchning.

Detta är Softlines Nector pouf, som du kan se är perfekt för vardagsrummet, undangömt av en soffa eller fåtölj. Designad av Busk + Herzog, finns den i mer än ett dussin färger.

Nästan som stora rundade stenar, dessa mjukformade puffar kommer i olika storlekar och färger. Används ensamma eller i en gruppering så här, de är mångsidiga och kan göras borta när de inte används. Den renformade formen är avgjort modern.

Mer som en traditionell ottoman tack vare tufting, skulle dessa puffar passa bra i en studie eller ett familjerum. Den ljusa gyllene nyansen ger färg till ditt rum men är inte så levande att det skulle vara okej i ett mer modigt färgschema.

Velvet stil tyget har alltid varit populärt för stoppning och blir nu trendig igen. Dessa kubformade puffar ligger före trenden med en stor, vävd remsa. Färgerna kan vara neutrala som vita, eller användas för en färgstark pop, till exempel turkosmodellen.

Oavsett vilken stil ditt hem är, skulle en puff vara ett användbart tillägg. Mångsidig, diskret och mycket praktisk, oavsett om du är underhållande eller bara vill ha lite små sittplatser. Som du kan se finns det många alternativ när det gäller stilar och färger.