Modern bostad i Lima med en smidig övergång mellan sociala och privata utrymmen

Modern bostad i Lima med en smidig övergång mellan sociala och privata utrymmen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i San Isidro, Lima, Peru, har denna bostad designats av Seinfeld Arquitectos. Det byggdes 2008 och har en modern och elegant design. Det element som bäst definierar projektet är den mycket snygga och smidiga övergången mellan sociala och privata utrymmen. Arkitekterna lyckades kombinera dessa funktioner vackert och skapa en mycket fin balans i hela huset.

Den design som du ser nu är resultatet av en lång och detaljerad studie med inriktning särskilt på förhållandet mellan dessa utrymmen. Offentliga och privata områden är mycket olika. De har alla specifika funktioner och kräver en viss typ av design och inredning. Ändå måste de kommunicera så att ett förhållande måste finnas mellan dem. Låt oss se hur arkitekterna lyckades hantera denna aspekt vid det här projektet.

MoreINSPIRATION
  • Chic San Lorenzo Residence med stål- och glasutrymmen
  • Snyggt privatboende av Belzberg Architects
  • Ett annat modernt privat hus beläget i Suffolk, Storbritannien

Dessa övergångar förekommer i husets huvudaxel. Bostaden har två uteplatser. En är ett mer offentligt utrymme som är anslutet till en andra innergård medan den andra är lite mer privat. Det finns en ingång till huset på sidan och det leder till trappan. Vardagsrummet är ett dubbelt höjdutrymme med stora fönster på sidorna och med naturligt ljus som kommer från ovan också. Inredningen i rummen är enkel, modern men också elegant. Det finns accentbitar som har en mer klassisk stil och som ger inredningen ett mer sofistikerat utseende utan att det verkar pretentiöst.