Moderna bostad insvept i trä, inifrån och ut

Moderna bostad insvept i trä, inifrån och ut
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Arkitektur är länken mellan oss och vår naturliga omgivning, det element som skiljer oss från naturen och samtidigt tar oss närmare det. Denna unika dialog materialiseras i ett oändligt antal strukturer, var och en med sina egna speciella egenskaper. Denna bostad är en av dem. Beläget i Tyumen Oblast i Ryssland, upptar detta A-ramhus 344 kvadratmeter utrymme och färdades 2016 av A61architects och YYdesign, två studios grundade 2008 respektive 2007 och fokuserade på modern och miljödesign.

Husets design är inspirerad och formad av omgivningen. Strukturen sitter på en sluttande plats och detta inspirerade arkitekterna att delvis bygga den under jord. Interiören är organiserad på två våningar och i två volymer, var och en innehåller en viss typ av rum. Bostadsytans utsida är inslaget i trä och det gör det möjligt att matcha omgivningen och upprätta en nära anslutning till landskapet runt den.

Panoramautsikt kan njutas både genom de stora fönstren som har utsikt över dalen och från terrassen. Översta våningen har den mest underbara utsikten över trädgården och skogen. Denna närhet till naturen blir sålunda en viktig egenskap för projektets övergripande utformning.

MoreINSPIRATION
  • Alpine Lodge helt förpackad i trä men med en modern look
  • En vacker trädgårdspaviljong som förpackas i glas
  • Mysigt familjehem mixar modernt och traditionellt konstnärligt

Inredningen övergripande hålls enkel för att inte överväldiga utrymmena. Lusten här var att förena utrymmena samtidigt som varje funktion var unik och att ha sin egen karaktär. Detta hanterades genom att använda en enkel palett av material som trä, granit, metall och glas i kombination med neutrala och jordiska färgtoner. Möblerna är enkla, inklusive en köksö med sittplatser och ett elegant matbord.

Den sociala volymen som innehåller vardagsrum, matplats och kök är större än den privata zonen och innehåller också en riktigt cool kulle med öppen spis en intilliggande vedeldringshöjd och bekväma fåtöljer. Detta är praktiskt taget källarnivån. En trappa är återigen länken mellan det här utrymmet och resten av vardagsrum och vardagsrum. En träpanelmur sätter en varm och välkomnande stämning medan resten av väggarna och taket hålls vita. Glasrappräcken bibehåller insynen mellan volymerna.

De sovande områdena och badrummen är enkla och mestadels inredda med varma och jordiska nyanser och mycket trä. Krypta kontraster skapas med den vita bakgrunden och stora fönster och takfönster används för att lysa upp utrymmena och öppna dem i omgivningen genom att låta i naturligt ljus och underbar och uppfriskande utsikt. Ett glas duschkabin passar perfekt i hörnet. Det finns en riktigt trevlig minimalistisk som definierar alla utrymmen i bostaden, vilket gör att de kan vara rörliga och ändå mycket effektiva och funktionella.