Shipping Container Home Acts som en skulptur i det irländska landet

Shipping Container Home Acts som en skulptur i det irländska landet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

År 2014 tillkom en ny och okonventionell byggnad till den vackra irländska landsbygden. Bostaden är designad av Patrick Bradley Architects, ett företag som driver hela Storbritannien och Irland och utformar skräddarsydda strukturer som denna bostad.

Arkitekterna använde ett helt nytt tillvägagångssätt för området, där den första moderna containerskonstruktionen konstruerades i Nordirland. De använde totalt 4 containrar för att skapa två stora cantilever former. Utsidan av bostaden är täckt med mörkgrå, pulverbelagda expanderade metallplåtar (används för övre plan) och förvrängda Corten-stål (för lägre nivå).

Behållarna var isolerade och vattentäta för att förhindra rost och de användes för att skapa en struktur som fungerar som en skulptur men blandar också med omgivningen. Byggnaden kompletterar de former och färger som finns i lokalområdet.

Lusten var att skapa en helt annan atmosfär mellan de två nivåerna. Layouten utnyttjar utsikten över skog, den närliggande floden och de avlägsna bergen. Det finns två ingångspunkter. En är en apelsinedörr på marknivå och huvudingången ligger på övervåningen.

Den övre nivån innehåller ett kök och en öppen planlösning som rymmer vardagsrum och matsal och kök. Det finns också två balkonger i söder och väst och en dold dörr som leder in i ett sovrum. Totalt har huset tre sovrum.

Köket är enkelt, relativt litet men öppet för vardagsrum och matsal och har blanka svarta möbler och inbyggda apparater. Det finns en dörr som ger den direkt tillgång till utomhus.

MoreINSPIRATION
  • Modular Shipping Container Home erbjuder den perfekta planlösningen
  • Shipping Container Home Infused med hållbara funktioner
  • Den kreativa gröna designen av ett fraktbehållarhem

Mellan köket och matsalen finns en ståltrappa som ger tillgång till marknivå. En stor glasöppning öppnar trappan utomhus, vilket avslöjar utsidan.

På bottenvåningen finns ett sovrum bakom en skjutdörr, ett badrum, ett tvättstuga och ett huvudkvarter. Badrummet är fantastiskt, med en suspenderad hängmatta-karaktär och en riktigt enkel design övergripande.

Det stora sovrummet har eget badrum med öppen dusch och är det mest avskilda området i huset, dominerat av en lugn och lugn atmosfär. Självklart betyder det inte att åsikterna här är något mindre vackra eller imponerande.

En minimal metalltrappa ger tillgång till trädgården nedanför.

Fraktbehållarhemmen blir alltmer populära och det finns många positiva element som stöder det. Fraktbehållare förhindrar många fördelar. De är hållbara, staplingsbara, rörliga, miljövänliga och relativt billiga, priserna varierar från $ 1000 till $ 5000 beroende på storlek och kvalitet på behållaren. De är också otroligt mångsidiga och arkitekter kan använda dem när de bygger butiker, tunnelbanestationer, bibliotek, högkvarter och många andra strukturer med olika funktioner.

Men som alltid kommer alla dessa proffs också med några nackdelar. För det första saknar containrarna isolering och detta problem måste hanteras ordentligt för att göra strukturen beboelig. Dessutom försämras en hel del fraktbehållare och de är benägen för rost och andra problem. Då är det också ett annat problem. Eftersom de inte är avsedda för mänsklig bostad, kan de innehålla skadliga ämnen som färger och lösningsmedel och långvarig exponering för dessa kan vara farliga.

Eftersom det är relativt nytt koncept att använda fraktbehållare för att bygga bostäder och andra strukturer, kan det vara svårt att erhålla bygglov för dessa projekt. Men när du kommer förbi alla problem kan du njuta av ett unikt hem som kan vara över 20 år med korrekt underhåll. Det är du som bestämmer om det skulle vara en bra investering eller inte.