En blygsam sjö hus stiger ovanför landskapet för att få synpunkterna i

En blygsam sjö hus stiger ovanför landskapet för att få synpunkterna i
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns inget bestämt sätt att noggrant jämföra hus mellan dem eftersom alla är unika och beror på dess läge, landskapet som omger det, webbplatsens topografi och många andra element. Ändå kan vi ärligt säga att vi tycker att detta sjöhus är extremt charmigt. Det är ett av de många coola husen som vi har haft förmånen att skriva om.

Du kan hitta detta hus i Jocotepec, Mexiko. Den designades och byggdes här av FARQ Architects år 2017 och erbjuder totalt 410 kvadratmeter vackra vardagsrum. Platsen har utsikt över en närliggande sjö och kunderna ville verkligen kunna njuta av dem från insidan av huset. Tyvärr tillåter inte topografin det. Arkitekterna lyckades övervinna detta hinder genom att lyfta huset ca 5 och en halv meter över den ursprungliga nivån. Det var inte lätt men strategin betalade bra ut.

Design-vis, det här är en ganska blygsam struktur. Det är ett enstaka hus med en enkel och sluten fasad mot gatan och stora fönster och skjutdörrar på baksidan. Dessa förbinder de interna utrymmena med de vackra vyerna och ger massor av naturligt ljus. Den övergripande enkelheten i designen gör det möjligt att fokusera på utsikten och samtidigt upprätthålla en modern och harmonisk atmosfär.

MoreINSPIRATION
  • Brasilianska huset växer ovanför landskapet för att njuta av havsutsikten
  • Hus med utsikt över sjön och de höga träd
  • Renoverat hus med panoramautsikt över bergen och sjön

Vardagsrummet, köket och matplatsen är alla delar av det öppna utrymmet. Det har ett högt tak, betonggolv och en sömlös anslutning med intilliggande däck och poolområde. Inredningen har också en zen touch som går bra med paletten av material och finish som valts för designen. Huvudområdena är kluster i mitten av huset medan resten av utrymmena ramar dem på sidorna.

Tre element var i centrum av projektet: utrymme, ljus och synpunkter. Det fanns de funktioner som kunderna och arkitekterna enats om att fokusera på. Som ett resultat har de högt i huset, fönster med full höjd och de förhöjde den. Resultatet var ren harmoni.