Dagens 10 mest populära dekorationsstilar

Dagens 10 mest populära dekorationsstilar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vissa människor beskriver deras dekorationsstil som mer eklektisk än någonting annat, helt enkelt för att de inte är säkra på vad deras stil är ... och vad det inte är. Så "eklektisk stil" verkar vara en säker catch-all kategori. Även om det är bundet till att vara lite överlapp i personliga stilar, är det tyvärr inte till hjälp för dig själv att kasta din känsla av att dekorera stil i diverse. Om du gör det kommer du att hindra dig från att bestämma vad du vill, vad du inte gör, och varför. Processen att identifiera sådana saker är mycket användbar för att skapa ett utrymme som du i slutändan njuter av och känner dig som hemma i. I den här artikeln tar vi en kort titt på dagens topp 10 mest populära dekorationsstilar för att hjälpa till att begränsa vad din sanna stil är.

SAMTIDA

Samtida dekorationsstil är ofta en term som används utbytbart med modern stil, även om de två är olika. Modern stil är den dekorationsstil som började i 20th århundrade. Samtida stil är dock den stil som använder design baserat på dagens nuvarande trender och stilar. På grund av det och det faktum att tiden förändras, är modern stil flytande. Vad som anses vara "samtidigt" år 2018 kan inte betraktas som samtida år 2020 eller tom 2019.

Skönheten i denna stilistiska flyt är att den moderna stilen inte ingår i kategoriseringen av en viss stil. Så, till exempel, kan modern stil nu innehålla några kurvor och mjukare kanter (medan modern design föredrar raka, rena linjer).

MID-CENTUR MODERN

Moderna stilen i mitten av århundradet påminner om de språngsprängningar som gjordes på mitten av 1900-talet, särskilt årtiondena på 50-talet och 60-talet. Medan det finns en minimalistisk stil (diskuterad nästa) inom moderna paraplyets mitten av 1800-talet finns det också en del känsla, nostalgi och ett retrotal till det förflutna.

Det primära målet med modern stil i mitten av århundradet är att vara funktionell, utan överflödiga extrafunktioner eller krusiduller. Moderna moderna mallar utnyttjar former som är organiska och är också baserade på deras mest grundläggande form. ägget eller livmodern utformad stol design är ett utmärkt exempel på moderna inredning stil funktionalitet i mitten av århundradet.

MINIMALIST

Minimalistisk stil omfattar enkelhet, rena linjer och, som sitt namn föreslår, det absoluta minimum som krävs för att hantera funktionalitet och estetik på ett lämpligt sätt. Varje element utstrålar skarpa i form, enkelhet i allmänt dämpad färg och grundämnen i material som glas, metaller och trä. Minimalism är oftast förknippad med moderna och moderna dekorationsstilar.

Minimalismen kräver en välredigerad dekorationshand, eftersom stilen kräver användningen av mycket lite för att kommunicera mycket. Färgen tenderar att vara neutral och på den ljusare, luftigare sidan av spektrat. Tillbehör är få, och röran är absolut obefintlig i det minimalistiska utrymmet. I slutändan trivs ett minimalistiskt utrymme på rena linjer och ren funktionalitet.

 

INDUSTRIELL

Det är ingen överraskning där industristilen härstammar - från den råa, urbana, lagervärlden. Industriell stil omfamnar skönheten hos de oavslutade, de arbetande slitna och de innersta unglamorösa bitarna. Tänk exponerade tegel, kanalverk, armaturer och trä. Industriell stil tenderar att kombinera element som finns i den stereotypa fabriken eller lagerinställningen, som metall, gammalt råträ och högt i tak med utsatta rör.

Industriell stil använder möbler som är funktionella, men det tenderar att vara på den lilla eller glesidan av inredningsspektret. Färgscheman tenderar att sväva kring stadslivets neutralitet och trä och metall - bruna, grå, svarta. Industriell stil kombinerar i slutändan hårt arbetande element som ofta har ärr, vilka visas med stolthet i stället för undanstoppad.

RUSTIK

Ibland hänvisas de senaste åren som "shabby chic", rustik stil omfattar perfekt ofullkomlighet, särskilt från naturen. Trä och finish är råa, oavslutade, slitna och flisas. Naturen är närvarande i allt från inredning till tillbehör till konstgrenar sticker ut från en stor vas vid kaminen, träbordskanten är organiska och stolarna är lika organiska som de är bekväma.

Ett rustikt utrymme involverar naturliga, nubby eller lösa vävtextiler som linne, bomull, ull, tweed. Värme är ständigt närvarande i känslan och estetiken i den rustika dekorationsstilen. För att hålla allt från att känna för tungt, innebär dagens rustik stil att balansera rena linjer och en blek palett med massor av iögonfallande träytor. Till exempel, en modern twist på rustik stil är att använda mörka trä synliga bjälkar i ett annars vitt välvt tak.

MoreINSPIRATION
  • 10 olika köksstilar att anta när de renoveras
  • Kinesiska trädstolar - nu ett populärt inrednings tillbehör
  • Blanda stilar för ett unikt anpassat interiör

BONDGÅRD

Det finns en bestämd rustik atmosfär i gårdens dekorationsstil, men lantgård (även franskt land, stuga eller shabby chic ibland) stil tenderar att exude mer förfining och finish än rak rustik stil. Lantstil stil älskar en mjuk, blek färgpalett med massor av dämpade pasteller med gråtoner. Träelement är rikliga i bondgårdstilen, men de är mindre robusta och mer färdiga.Floraler, plädar och andra klassiska mönster hittar sig in i bondgårdstil och blandar sig på grund av tråden i en delad dämpad palett och landsvibe.

Handgjorda element och tillbehör, som keramik, korgar och slipcovers hjälper till att skapa en definitiv frisk bondgård estetisk. De mjukt rustika texturelementen i naturtextilier och väv i ett bondgårdsmiljö andas lite frisk luft i ett utrymme som omfattar andra dekorativa och möbelelement som har ett förflutet förflutet.

 

SKANDINAVISK

Skandinavisk stil bygger på den nordiska kulturens naturälskande enkelhet. Skandinavisk inredning kombinerar element som är attraktivt för många människors smak och livsstil. Möbler i denna dekorationsstil tenderar att vara funktionella men ändå konstnärliga, nästan skulpturala. Färgpaletter är neutralt-naturliga, med tunga doser av vita punkterade med naturliga element som trä. Sammantaget trivs skandinavisk stil på en känsla av rymd, naturlig belysning och dekorativa skiljetecken och några välredigerade tillbehör.

Bred plankgolv är vanligt i skandinavisk dekorationsstil. Pops av färg i denna stil av luftig, naturinspirerad inredning kommer i allmänhet från ljus plast i en eller två iögonfallande möbler, gles färgstarka tillbehör eller konstverk, även om inramningen och mattan av nämnda konstverk tenderar att vara vit eller neutral för att låta konsten stå ut.

 

BOHEMISK

Bohemian stil lockar många människor, både inom inredning och mode. Bohemian stil är sorglös, individuell och tolerant. Det finns få regler i Bohemian dekorationsstil; De som existerar pekar dig mot vad som helst, vilket ger dig glädje. Vintage- och loppmarknadsmöbler, textilier på världsmarknaden, älskade samlingar och arvsljus inspirerade ljusarmaturer utgör en solid Bohemian dekorationsstil. En global utsikt är särskilt önskvärt i denna typ av utrymme.

Bohemisk stil brukar bryta typiska förväntningar ibland. Istället för stolar kan till exempel golvkuddar innefatta det primära sittplatsen i ett fritt spännande bohemiskt utrymme. En glättad ljuskrona kan enkelt hänga över en gängbar flatvävsmatta, och det kommer inte bara att vara meningsfullt, det kommer att bli helt attraktivt. Laissez-faire är normen och preferensen i detta mer än någon av de mest populära dekorationsstilarna.

TRADITIONELL

Traditionell dekorationsstil omfattar ett interiör som liknar tidigare europeiska smaker. Den traditionella inredningen kommer sannolikt att ha klassiska detaljer (t ex stolskenor, kronformning), plysch möbler och gott om tillbehör. Träelement i ett traditionellt utrymme tenderar att vara mörkt, rikt, färdigt trä. Texturerna är varierade och överdådiga. Och silhuetter är ofta mer kurviga än raka, med massor av detaljer inom varje komponent.

Tyger av traditionell stil kommer oftare än att vara detaljerad och utförlig (tänk: brokad, toilett, sammet), vilket inte är någon överraskning för en dekorationsstil som trivs på de överflöd av lyxiga detaljer. Djup och dimensioner av detaljskikten är ett varumärke som tillhör traditionella utrymmen.

ÖVERGÅNGS-

En av de mest populära dekorationsstilarna idag kan falla inom kategorin "övergångsstil". Denna speciella dekorationsstil innefattar element i traditionella och moderna utrymmen som slår en balans som gör att varje stil känner sig hemma utan att överskugga den andra. Ett övergångsutrymme kan till exempel utnyttja materialet i ett stereotypt samtida utrymme, såsom akryl eller stål, med de mer överdådiga inredningarna i ett traditionellt utrymme. Denna balans och kombination av stilar är lika estetiskt tilltalande som det är oväntat.

Vanligtvis innehåller en övergångsinredningstyp färgpalett på den neutrala sidan av spektrat. Den resulterande effekten är en av elegant avkoppling och lugn sofistikering ... samtidigt som den är naturligt vänlig och inbjudande.

Oavsett vilka dekorativa stilar som lockar till sig och vädjar till dig, är det användbart att kunna identifiera vilka komponenter som utgör vilka stilar. Detta kommer att vara till nytta när det gäller att skapa ett utrymme som du verkligen älskar, för att det bryter ner orsakerna till att du gillar den speciella dekorationsstilen.