Mountain Home i Massachusetts Inspirerat av Fibonacci Spiral

Mountain Home i Massachusetts Inspirerat av Fibonacci Spiral
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tsao & McKown Architects nyligen genomfördBerkshire Mountain House, ett modernt residens som ligger i Alford, Massachusetts. Utsidan av bostaden är inspirerad av traditionella bondgårdar i regionen med en blandad mängd texturer och nyanser, medan glas används i stor utsträckning för anslutning till utomhus.

"Inbäddat i trädlinjen på toppen av en mild uppgång, viks och vecklas huset för att dra nytta av panoramautsikt, och slingrar sig på sig för att bilda en intim innergård mot skogens kant", sa arkitekterna.

En originallayout definierar projektet, som har totalt tre nivåer: "Byggnaden är tänkt som rörelse genom en Fibonacci-spiral", förklarade arkitekterna. "Den resulterande planen möjliggör en graciös progression genom rummen, spiral upp till den högsta punkten, ett mysigt aerie."

De levande områdena på första våningen består av en rad öppna utrymmen för att äta, underhålla eller arbeta. Ett överflöd av träfyllnader bidrar till den välkomnande atmosfären, medan välplacerat konstverk ger en pop av personlighet. [Fotografi av Eric Laignel]

Vad är din favoritfunktion i detta Fibonacci spiralinspirerade bergshem?