Mountain privat bostad med en Jaguar bokhylla

Mountain privat bostad med en Jaguar bokhylla
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det holländska bergsprojektet innefattar skapandet av ett modernt privatboende. Huset ligger på ett område av 709 kvadratmeter och det är designat av Denieuwegeneratie architecten. Projektet startade i maj 2008 och byggandet slutfördes i november 2011. Det var en komplex och lång process men kunderna kan äntligen njuta av det perfekta hem de alltid ville ha.

Det Amsterdam-baserade Denieuwegeneratie designkontoret grundades 2008 av Sanne Oomen, Oscar Vos & Thomas Dieben. De bestämde sig för att fokusera på hållbar design och flexibilitet och modularitet i designen. Det holländska bergsprojektet är unikt och mycket intressant. Den privata bostaden är vacker integrerad i ekosystemet. En halvdel av huset är synligt medan den andra är gömd. Detta ytterligare fördjupar mysteriet och intrigerar ögat. Det faktum att en del av huset är inbäddad i backen har också fördelar som värmeisolering och kamouflage.

MoreINSPIRATION
  • Jaguar bokhylla
  • Snyggt privatboende av Belzberg Architects
  • Westside Road Private Residence från Healdsburg, Kalifornien

Ingången är litterär genom berget. Detta är förmodligen där inspirationen för namnet kom ifrån. Huset har en stor terrass. Bostaden har en hållbar design. Rammen är byggd av trävar från de närmaste omgivningarna. Den inre och yttre avgränsningen är suddig och slät. Det finns kontinuitet i designen och övergången är subtil och sömlös. Interiören är funktionellt strukturerad.

Den flexibla designen gör att rummen och skiljeväggarna kan läggas till eller tas bort. Hela huset är fyllt med naturligt ljus som kommer från de stora fönstren och glasfasaden. Detta ger också panoramautsikt över de omgivande skogarna. {Hittas på yatzer och bilder av Jaap Vliegenthart | John Lewis Marshall}.