Museumstol av Harry Bertoia

Museumstol av Harry Bertoia
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna ovanliga stol utformades av Harry Bertoia. Stolen har en vacker design, en modern anpassning av den traditionella formen. Designen är konstnärlig och modern på samma gång. Den har en stålram så att den är robust och hållbar, klar att användas i många år framöver. Den har ett bekvämt stoppat säte. Emellertid är inget av dessa element detaljerna som gör att stycket sticker ut.

De iögonfallande elementen skulle vara den bäddade ståltråden som bildar ryggstrukturen. Det är en kantig design, men det här är vad du får från en italiensk-född skulptör. Harry Bertoia var också medlem i fakulteten för Cranbrook Academy of Art, Bloomfield Hills, Michigan. Även om utformningen av denna speciella stol verkar så annorlunda än den där, var det inte en helt original skapelse. Stolen verkade ett år efter Charles Eames trådstol. Så basen sattes av någon annan. Detta betyder inte att något annat som ligner något på den designen inte är original.

MoreINSPIRATION
  • Den kreativa Bertoia diamantstolen
  • Bertoia Diamantstol för utomhusbruk
  • Den innovativa Bertoia sidostolen med sittdynan

Tvärtom, förmågan att göra något som redan existerar verkar nytt är beundransvärt. Båda mönster använder samma material. Men mönstren är helt olika. Så ett gemensamt koncept kan resultera i helt olika materialiseringar. På grund av sin enkla men slående design kan denna stol lätt integreras i alla moderna inredningar.